Skupinsko posilili mlado Nemko: V Avstriji prijeli devet Iračanov

Foto: Istock

Avstrijska policija je aretirala devet Iračanov, ker naj bi na silvestrovo na Dunaju omamili in posilili 28-letno Nemko. Kot je sporočila policija, biološki dokazi potrjujejo, da je šlo za skupinsko posilstvo. Osumljenci so vsi prosilci za azil in zanikajo krivdo.

Moški, stari od 21 do 47 let, naj bi izkoristili opito žensko, jo še dodatno omamili in nato posilili. 28-letnica se je naslednje jutro zbudila gola v tujem stanovanju in se takoj napotila na policijo.

Preiskava je bila po navedbah policije zapletena in dolgotrajna. Na sled Iračanom so prišli na podlagi analiz DNK, zaslišanj očividcev in posnetkov nadzornih kamer.

Grozijo jim dolgoletne zaporne kazni
28-letna Nemka je bila na Dunaju na obisku pri prijateljici in skupaj sta se udeležili novoletne zabave na priljubljenem zbirališču ljudi na obali Donave. V velikem vrvežu sta se razšli. Deveterici v primeru obsodbe grozi od enega do deset let zapora.

Nemško sodišče je prejšnji mesec obsodilo 21-letnega Iračana na leto dni pogojne zaporne kazni zaradi spolnega napada na silvestrovo v Kölnu. Obsojen je bil zaradi otipavanja in ropa. Takrat je več kot 1000 žensk prijavilo spolne napade in rope, za katerimi naj bi v veliki meri stali moški arabskega in severnoafriškega porekla.

M. P., STA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!