Slaba novica za vegane: V Italiji grozi staršem zapor, če bodo hranili otroke z vegansko hrano

Foto: iStock

V Italiji bo staršem otrok, ki se prehranjujejo vegansko, morda kmalu grozil zapor. Italijanski parlament namreč obravnava zakonski predlog stranke Naprej, Italija, po katerem staršem, ki otroke, mlajše od 16 let, silijo v vegansko prehrano, grozi zapor do enega leta. Če so otroci mlajši od treh let, je predvidena do dvoletna zaporna kazen.

“Odrasli se seveda lahko odločijo za vegansko prehrano. Težava nastane, ko to vsilijo še otrokom,” je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA dejala poslanka Naprej, Italije Elvira Savino. Ob tem je opozorila pred “nevarnimi načini prehranjevanja”.

Otrok zaradi podhranjenosti skoraj umrl
Italijansko javnost je v zadnjem času pretresel primer enoletnega malčka, ki so ga starši hranili le vegansko. Bil je podhranjen, zaradi srčne okvare pa so ga morali operirati. Sodnik je fantkovim staršem odvzel pravico do skrbništva.

V mestu Bergamo v Lombardiji pa je lani odmeval spor staršev zaradi prehrane njunega 12- letnika, ki se je končal pred sodiščem. To je odločilo, da mora mati, ki prisega na makrobiotično prehrano in že deset let ne uživa mesa, dečku najmanj enkrat tedensko ponuditi meso.

M. P., STA

 • Nata

  Torej , veganstvo ? Nisem pristaš takega načina prehranjevanja ,.
  Predvsem pri dojenčkih se človek vpraša od katere starosti ?
  Da so sprejeli tak drastičen ukrep , je verjetno bilo več primerov podhranjenosti majhnih otrok .
  Drugače pa premalo vem , da bi obsojala .

 • TomTom

  Pravilno

 • Mare

  Je to novica ali povzetek?

 • dr Janez Sveti

  Sem proti temu, da država vzgaja otroke in odreja, staršem, kaj, kdaj in kako bodo jedli. Sem tudi proti temu, da tistim,ki se želijo drogirat, tega ne dovolijo. Svoboda je tudi to, da sam odločam o svojem telesu, saj v nasprotnem primeru nisem svoboden. Takšno je moje mnenje.
  DR janez Sveti svobodnjak

  • Franc Šink

   mesarska mafija je v odzadju.Sem proti temu da bi ljudem zapovedovali kaj naj jedo in kaj ne.Prepričan sem da je meso v zmernih količinah zdravo!

   • dr Janez Sveti

    Vsak naj dela kar želi, samo, da s svojimi dejanji ne škoduje drugemu. Družino naj država lepo pusti pri miru. Otroke, ne bo in ne sme vzgajat socialna delavka..ste nori ali kaj!
    DR Janez Sveti oče

 • To je maslo ljudi, ki vodijo svet iz ozadja. Že tako in tako skrbijo za širjenje drog, zdaj pa bodo napadli ljudi, ki se izogibajo smrtonosni gensko spremenjeni hrani. Namen je samo “zadušiti” ljudi ,ki so tako ali tako njihovi največji nasprotniki. Mesojedstvo je tako ali tako njihova direktiva, da družbo čim bolj pokvarijo.

 • velikiblek

  Dobr da lahko otroke futramo z cocacolo in mcdonaldsom

 • Kapucinka

  Dober ukrep. Malo še razumem vegetarijance, ki se jim meso upira in ga lahko dobro nadomestijo z mlekom, jajci, sojo. Ampak vegani so ekstrem. Že več primerov je bilo, ko so dojenčki umrli zaradi pomanjkanja vitaminov, na spletu najdeš celo budale, ki prosijo za recepte, da bi njihovi psi/mački jedli samo brezmesno hrano. Če se prav spomnim, se te makrobiotične diete drži Palthrow in si ves čas lačen.

 • garfi

  pretiravanje je tudi pri hrani škodljivo na veliko načinov

 • karpelec

  Iz samega prestiža prehajamo iz skrajnosti v skrajnost. Živeti večno ja absurd; ješ meso ali travo. Če pa veš kaj telo potrbuje za zdravo ravnovesje, pa mu to tudi daj. Vse drugo je pretiravanje.

 • Franc Šink

  Kaj pa vegani mislijo o materinem mleku?Po njihovi logiki dojenčki tudi tega ne bi smeli uživati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!