Šokantna kolumna novinarke migrantke razkriva: Polom migracijske politike oz. kako so Švedi izgubili svojo nacionalno identiteto

Foto: YouTube.

Vse več Švedov meni, da je tamkajšnja migrantska politika pravzaprav zgolj sociološka verzija kreativne destrukcije: ven s starimi, notri z novimi. Na Švedskem so se izoblikovale številne etnične in religiozne identitete, toda švedska nacionalna identiteta se počasi vendarle izgublja. Če se bo takšen trend nadaljeval, bo Malmö že čez nekaj let postalo mesto, kjer bodo etnični Švedi samo še v manjšini, se boji novinarka Nima Ghoulam ali Pour. Je ena redkih, ki se je uspešno integrirala v švedsko družbo. Spodaj povzemamo njeno kolumno, objavljeno na spletni strani Gatestoneinstitute.

Optimisti verjamejo, da se bo nekega dne na Švedskem oblikovala nova, skupna multikulti družba, ki bo živela v sožitju. Toda migrantski nemiri v vse več mestih, ki vse pogosteje vsebujejo tudi elemente džihada, govorijo popolnoma nasprotno zgodbo. Švedski politiki v javnosti ves čas trobijo, da želijo migrante integrirati v svojo družbo, toda na območjih, kjer migranti že zdaj predstavljajo večinsko prebivalstvo, ni prav veliko možnosti, da bi se integrirali v manjšino, ki jo predstavljajo etnični Švedi. Ljudi, ki so zgradili ta mesta in oblikovali družbo, že dolgo ni več naokrog.

Prikriti rasizem do domačinov, o katerem se ne sme pisati in govoriti
Eden glavnih problemov Švedske je prikriti rasizem, o katerem se načrtovano molči. Režimski mediji ne smejo pisati, da se nad etničnimi Švedi že leta izvaja rasizem s strani migrantskih prišlekov, saj bi bil drugače ogrožen švedski status “humanitarne supersile”, ki ga promovira tamkajšnja feministična vlada.
Švedska vlada pripravlja zdaj celo nov zakon, ki bo vse švedske občine proti volji njihovih županov in mestnih svetov dobesedno prisilil, da bodo odpirale vrata novih socialnih stanovanj za nove prišleke z vseh koncev sveta.

Nekoč so bili Švedi zelo homogena družba
Če je bila Švedska še sredi 20. stoletja zelo homogena država, kjer praktično ni bilo migrantov, je danes Švedska s svojo liberalno migracijsko politiko in hitrim spreminjanjem demografskih vzorcev lep primer, kako zgrešene levičarske ideje vodijo v katastrofo. Malmö, ki je tretje največje mesto na Švedskem, bo v kratkem postalo prvo veliko skandinavsko mesto, kjer bodo etnični prebivalci samo še v manjšini. Za primerjavo: v tem mestu je še leta 1996 živelo 27 odstotkov migrantov, večinoma iz držav nekdanje Jugoslavije, danes pa je migrantov že kar 42 odstotkov.

V zadnjih letih, ko so preostale skandinavske države pričele z obrnjenim trendom vse manjše gostoljubnosti do migrantov, je Švedska pravzaprav še sprostila svoje zakone in v času sirske krize migrantom obljubila stalno prebivališče, če le pridejo v njihovo državo. Ker se populacijski vzorci zaradi nekontroliranega dotoka migrantov tako hitro spreminjajo, na Švedskem tudi ni več nobene kulturne kohezije. V porasti je predvsem število migrantov, ki nimajo prave identitete, ki so ukleščeni med svojo preteklostjo in prihodnostjo, to pomanjkanje identitete pa se transformira v nasilje na ulicah.

ZDA lep primer države, kjer so migranti sprejeli novo identiteto
Na Švedskem je zaradi levičarsko-feministične vlade torej poskus integracije popolnoma spodletel, saj zaradi prevelikega števila prihodov nad migranti ni nobene kontrole – za razliko od ZDA, kjer so migranti naklonjeni ideji ameriške identitete. Švedi ob svojih primerjavah z ZDA, po kateri so se zgledovali, pozabljajo, da jih je samo 10 milijonov, medtem ko je Američanov že 320 milijonov.

Kako pa se etnični Švedi dejansko počutijo v novem okolju, kjer so vse pogosteje v manjšini, terorizirani in se podrejajo novim prišlekom? Takšnih debat na švedski televiziji ne boste videli, niti se o tem ne bo pisalo v časopisju, saj režim tega ne dopušča. Kdorkoli si upa povzdigniti glas, je zaznamovan kot nestrpnež, pogosto pa ga to ne stane le lastnega dostojanstva, temveč tudi službe in posledično – preživetja.

L. S.

 • Burek Burecki

  To kar sejes to zejes. Mi smo tudi najebali ampak ne zaradi feministicne vlade ampak komunisticne… Bo potrebno zaropotat in zagotoviti dostojno prihidnost za nase otroke cene slovenije cez 50 let vec nebo…

 • slosin

  Izgleda, da bodo migranti uspešno integriral etnične Švede…

 • Franc Šink

  Jaz se v Sloveniji nikoli ne bom podrejal nobeni tuji kulturi. Raje umrem na častni način.

  • Hun

   častni način z cirozo jetr

   • učko

    Boljš umret od ciroze jeter kot od cerebralne paralize. Oziroma boljš bit pijan kot neumen, sam ti tega ne razumeš !!!!!!!!!

    • Hun

     očitno si ti nerazgledan da ne veš da cerebralna paraliza v večini primerov poškoduje del možganov za motorične funkcije ne miselnih

     • centurion

      Miselnih pa itak nimaš….

     • Hun

      desnaki mate podobnost s šiptarji …ko enga po gobcu se nabere še deset drugih na pomoč

     • Hun

      sevede, ocenjuje me kmetič, ki si utvarja, da je velemojstr šaha al pa raketni znanstvenik

  • učko

   Se že podrejaš kulturi “rdečih fašističnih zločincev”¨!!!!

   • Franc Šink

    Kako to misliš?

  • janez.pokoncni

   Če misliš s smrtjo resno, potem je tole tvoj zadni dan. Ko prebereša ta post in klikneš na link, greš lahko umreti na častni način. ;)

   Balkan se je že ZDAVNAJ prelil preko Slovenije. Takšnih, ki imamo stare mame žive ali pokopane v SLO je že manj kot milijon. Si recimo gledal karkoli iz Luke Koper. Vsaj 10ti, ki ga potegnejo pred mikrofon bi lahko bil Slovenec, vse ostalo “jugovina” in kar precej podobno je tudi drugod (no, LK je morda res malce poseben ekstrem).

   Tako izgleda stanje na SLO sodiščih (sznam iz leta 2010, danes je še slabše) !
   http://hrastnik.mojforum.si/hrastnik-post-43376.html

   • Franc Šink

    Nisem verjel,ampak sem kliknil.Imaš prav.

   • Franjo Trojner

    To je res, verjetno nas več živi v Argentini, Peruju, Boliviji, v ZDA in Kanadi, kot doma v Sloveniji! To se vidi in predvsem sliši, ko poslušaš radio, sama jugovička muzika, našo avtohtono domačo pa ne vrtijo, je baje goveja. Do zdaj sem od politikov samo Peterleta in Janšo vido v Slovenski narodni noši,a se je preostali politiki sramujejo? Vsi Slovenci, tudi politiki bi se za kakšen pomemben praznik morali obleči v našo narodno nošo, v Avstriji svojo narodno nošo z ponosom nosi staro in mlado, pa politiki tudi. Pri nas v Sloveniji, kot izgleda, pa so nam nekoč naši južni brati s puškinim kopitom in vojaškim škornjem in vsemi možnimi tajnimi režimskimi nelegalnimi združbami izbili narodno zavest iz glave.

  • bojan

   tud jaz se ne bom podrejal bolani tuji kulturi … in bom zato vsekakor zgrabil za orožje … in udri po kozjejebskih okupatorjih … seveda če pride do vojne …. prej ne bom umrl dokler ji najmanj 50.000 ne fentam začel bom že pri musli sosedih in sljadoledjarjih in vrjamem da bo to počela vsaj milijarda evropejcev

  • Franjo Trojner

   Lepo in prav! A mi vseeno ni jasno le kje se skrivate Vi vsi Domoljubi, ko se na protestih, zborih vedno samo nekateri pokažemo in borimo za našo Slovensko domovino, Slovenski dom, Slovenski materin jezik/kulturo/običaje

 • Olga

  To je posledica levaške politike! Levaki se na ven kažejo humane – s tujim denarjem, v resnici pa te prišleke prezirajo! Rabijo jih samo kot nepismene volilce, za oblast!
  Švedi! Morali se boste samoorganizirati in in nagnati levičarje, potem pa nasilnim “gostom” pokazati vrata!

 • učko

  Tut pr’ nas imamo ogromno nesocializiranih budal, ki potem prestopijo med “levičarje” in serjejo svoje gluposti !!!!

 • Carlo Magna

  JANEZ JANSA je EDINI ki s njegovo postenostjo in trdo roko lahko resi Slovenijo!

  • dr Janez Sveti

   A si jo občutil? Kako ima lahko tako drobcen človek trdo roko?
   DR janez Sveti Rokolopatar

  • Novakec1

   Za slolandijo ni rešitve, tudi JJ je pripomogel k temu. Nastaja neki gnusen multikulti konglomerat.

  • bojan

   JJ pa kaj še … kje si te pravljice bral

   • Nata

    Hi. . . hi. . . . . sam jo je napisal !

    • bojan

     se tud men zdi

   • Carlo Magna

    Ti bos sel v pekel,ocitno.

 • dr Janez Sveti

  Pisanje o švedskem “REŽIMU” je ne samo bedasto, temveč je pisanje LAŽI! Švedska ima ŠE VEDNO parlamentarno demokracijo in če to pisunom lokalnih trač medijev ni jasno, naj gredo delat kaj bolj pametnega. Pa ne it krompirja sadit, ker bi verjetno tudi tega ne znali.
  DR janez Sveti Genij Husenison

  • dvanajstzvezdic

   Čuj, eno vprašanje. Kdaj si bil nazadnje tam gori? Kebab pa to? Na kratko: Ta strpnost in demokratičnost se izraža tako, da eno živijo mimo drugega, kot da drugi ne obstaja. Turki hodijo na kebab, Švedi pa na hamburger.
   Dvanajst zvezdic…svetovni popotnik

   • dr Janez Sveti

    Tudi ti! Preberi, kaj sem komentiral.
    DR Janez Sveti genij

    • dvanajstzvezdic

     Saj sem kar dober v razvozlavanju šifer, ampak tokrat mi je pa enigma zaštekala. Dvanajst zvezdic ….ex dešifrant

  • učko

   Od kje je tista slika tam zgoraj ? Si gledal filme iz angleških predmestij, kjer so musliji v belih spalnih srajcah srali tam po ulicah !??!!!

   • dr Janez Sveti

    Bom še tebi napisal! Preberi kaj sem komentiral. JA, sem videl in poznam težave z islamom v Angliji.
    DR Janez SVeti genij.

  • Franjo Trojner

   Čuj, pozabo si samo dodati, zapisati, da je Švedsko mesto Malmö vzor integracije prišlekov v novo okolje/družbo. Sožitje in skoraj blaženo stanje Švedov in prišlekov v mestu Malmö je še en dokaz več, da multikulti bogati Švedsko družbo in da je sožitje in integracija prišlekov možna, hitra in poteka brez zapletov, problemov in teče kot po maslu! No, če zapišeš še to, bo tvoja idilčna pived z močno priduho grozljivke popolna. Levičarjev res nikoli nisem razumel, da lažejo meni in večini naroda mi je jasno in razumem, da pa lažejo še samim sebi, pa ne morem nikak razumeti.

   • dr Janez Sveti

    Ko bi le prebral in razumel o čemu sem pisal! Ampak, veš, razumem. Omejeni v razmišljanju celo vidijo in slišijo tisto, kar bi radi videli in slišali. Mimogrede, naj ti zaupam, da sem v omenjenem mestu doživel nepozabno avanturo s Francozinjo! Oj Fabiane, kje si danes?
    DR Janez Sveti svetovljan

  • xtc

   A ti je zopet uspelo pobegniti iz mrežne postelje v kleti?

   • dr Janez Sveti

    Tvoje nore more o kleteh so tvoja obsesija, ki si jo napisal že vsaj stokrat. Saj razumem, da s tvojim razumskim razponom več kot do kleti ne prideš. Nisem jaz kriv da imaš psihične težave. Majke mi!
    DR Janez SVeti genij

    • xtc

     Nisem kriv ;da si v kleti in mrežnati postelji bo nekaj narobe s tabo_baje te morajo večkrat za noge verterrji vleč v klet ;ker si agresiven in begosumen:

     • dr Janez Sveti

      Bog ti pomagaj!
      DR janez Sveti Dobrtnik

  • Mihilus

   Demokracija je funkcionalna samo kadar so javno mediji nepristranski. Pred pojavom socialnih medijev so javni mediji imeli skoraj popoln nadzor na informacijami, ki so jih konzumirale širše ljudske množice. Vsi konvencionalni mediji na Švedskem so v lasti ene dinastije (Bonnier). Naziv režim je povsem ustrezen.

   • dr Janez Sveti

    To nisem vedel.
    DR janez SVeti Kralj

 • centurion

  Kolikor vem, avtohtonih Švedov ni več.
  Zadnji je bil Ibrahimović iz Bosne, ki je končal kot ekonomski migrant
  (gastarbajter) v nekoč evropskih nogometnih klubih in za
  arabošvede ni več sprejemljiv….

 • bojan

  ne vem zakaj naslavljate švedsko … ta ne obstaja več

 • Antonius

  Po vzorcu švedske levičarsko feministične vlade se tudi v Evropi vse bolj razrašča njihova izkušnja.
  Človek se vpraša, kako je mogoče, da normalna pamet verjame, da je lisice možno integrirati v kurnik.
  Stenicam v kuhinji lahko dopoveduješ, pa se bodo množile, dokler je kjer koli v njej, kaj za požreti.
  Materina jim, pa ne levičarskim feminilnim politikom, avtohtonemu folku, ki vse to dogajanje z nasilnimi šeriatarji neprizadeto opazuje, se ne odzove in mirno prenaša.
  Na švedskem in v Evropi smo priče počasnega razkroja krščanskih vrednot. Ne, institucija cerkev in njeno pohlevno duhovništvo od rimskega papeža navzdol, deset zapovedi je temelj kulturi krščanske misli dva tisoč let nazaj, pa do danes.
  Počasi gre vse skupaj v franže, zaradi vsiljenih šeriatarjev. Spokojen mir v katerem smo živeli in ustvarjali za osebno in skupno srečo Združene Evrope, se je zaradi nespametnih odločitev in ravnaj politikantov, ki so jim volivci zaupali in verjeli, ujel v razsežno pajčevino šeriatarskega zla.
  Meni so moja preživeta leta danes uteha, kakšna prihodnost se obeta pa mladim, me pa v dno duše žalosti.
  Žal, nismo v skupini z zdravo razumnimi višegrajci, morda pa prihodnja Janševa vlada, še lahko kaj stori.

  • indijanka

   Čeprav je tema izjemno resna, sta me tvoji primerjavi z lisico in stenicami nasmejali do solz.

   • Antonius

    Namesto robčka, za tvoje zolze smeha!
    Izmed vseh “otrok” živalskega sveta, so mi prav predstavniki mladca na povezavi, najbolj “luštkani”. Mišičnjak v malem, pa vendarle, navihan, nežen in zelo ubogljiv.
    Moja dohtarčka se je “zaljubila” v njih, ko sem jo s povezavo na te “otroke” opozoril.
    https://www.youtube.com/watch?v=mvkknrjwhI0

    • indijanka

     Ljubko. Hvala.

  • dvanajstzvezdic

   Mene moti poziv naslednika apostolov in tudi mnogih kristjanov po dialogu z islamom. Kakšen dialog neki. Stvar je zelo preprosta: ali imate prav mi ali vi ali pa smo oboji v zmoti. Oboji ne moremo imeti hkrati prav. Kristjan ne more sprejeti Mohadovega boga za svojega Boga. Bog se je kristjanom razodel po Kristusu, pravi Človek in pravi Bog. To ne more biti nobenega mostu. Vsakršno mešetarjenje z Alahom je samo ponižno klanjanje islamu. Ne moreš služiti Bogu in mamonu

 • učko

  Tut pr’ nas levuharji uvažajo emigrante. Ko pa je na začetku 90 blo pomembno, da bi iz razvitega zahoda prišli sem investitorji z denarjem in tehnologijo, da bi omogočili slovenskemu delavcu dostojno življenje, kot ga imajo na razvitem zahodu, pa so levuharji špilali totalne ksenofobe in razlagali, kako bomo potem morali govoriti samo še nemško in ostale tuje jezike. Kakšne svinje so ti naši levuharji, samo, da se “dočepajo” do premoženja in denarja. Svinje !!!!

 • Nata

  Delno, ma ne delno, kar v precejšnji meri se je začelo z razpadom Juge.Ogromno jih je odšlo v Švico, Švedsko. Do takrat so bile te države zelo rigorozne pri sprejemanju migrantov. Morali so imeti urejeno službo, stanovanje, da so sploh lahko prišli. Državljanstva niso dobili nekaj let .
  Moja dobra prijateljica kemičarka, je delala v Švici.
  Ko sem bila okoli leta 97. na enem gostovanju, sem kar debelo gledala koliko ” naših ” je bilo v Luzernu.
  To so napake, ki so se samo stopnjevale. In one magnatarske barabe sedaj pri afriških migrantih veselo nadaljujejo s to prakso.
  Poleg tega so nas – oprostite – dobro nategnili z ubogimi begunci – v narekovajih !

 • Nata

  Barabe zažigajo zastavo države, katere državljani bi radi bili ??
  Oh, ne ne !! Želijo jo nadomestiti s svojo !! Bo Evropa to kar gledala.??

  • bojan

   mislim da EU menca po vzoru nekaterih slovenskih politikov … ljudje bomo to nazadnje morali reševat

 • Morala

  Dobro si to zapomnimo – “Kdorkoli si upa povzdigniti glas, je zaznamovan kot nestrpnež, pogosto pa ga to ne stane le lastnega dostojanstva, temveč tudi službe in posledično – preživetja.” EU države so na tej poti, da sledijo Švedom!!!

  • bojan

   Kdor bo v moji prisotnosti povzdignil glas v imenu Islama ali pa Alaha mu bom jezik odrezal … tud rute bom zbrcal k žoge …. poserjem se jest na zaznamovanja nestrpnež pa ne vem kako bedarijo še … ta islamski gnus sem posebej po zadnjih dogodkih prav zasovražu do amena … in me en kur* briga kaj si ker misli … in milijarda nas je že po EU, če še ne več ready stedy k bomo ta smrad pucal … sam da pokne pol bodo vidl svojga alaha

 • Mihilus

  Gatestone inštitut za katerega piše omenjena novinarka je še ena Izraelska Židovska organizacija za deflekcijo. Ves čas se kot tiste ta grde prikazuje imigrante ne pravega razloga za katastrofo. Tako kot je naravno za čebele, da nabirajo med je naravno tudi to, da Muslimani posiljujejo Evropejke in živijo na račun Evropejcev.

  In kaj je pravi razlog za katastrofo? Švedska je pred in med drugo svetovno vojno velikodušno sprejela večjo količino beguncev Hebrejskega porekla in in v zahvalo so prav potomci teh beguncev ob podpori mednarovnega Židovskega lobija najbolj aktivni pri transplantaciji Afričanov v Švedsko.

  • dvanajstzvezdic

   Pravi razlog za katastrofo je v ignoranci in brezbrižnosti avtohtonega prebivalstva.

  • učko

   Kwa si ti zdej sklamfal skupaj, bimbo antisemitistični ! Od kdaj se pa židi in musliji marajo ??!!! Dej ne seri !!!!! Vso sranje ste nasrali levuharji zmedeni, fašistično-komunistični !!!

   • xtc

    Ma pus butla pri miru se ne izplača takih bimmbotov je kar nekaj ;ki razlagajo okrog leve klamfe;kako želijo Judje ves svet narediti muslimanski;da bodo potem vladali_a si misliš kakšno tele moraš biti ;da požiraš tako bedno popagando;ki trdi ;da bo cca(hipotetično) osem miljard muslimanov mirno gledalo ;da jim bo komandiralo par miljonov Judov_moraš biti res bolan:

    • Mihilus

     Zionisti želijo svetovno komunistično oblast z njimi na čelu in prva prioriteta za dosego tega cilja je pokoritev Evropejcev. Zato pa imaš naslove novic kot je petkov “Noro: Po terorističnem napadu v Londonu policija bolj kot teroriste preganja “islamofobijo”.

     Musliče pač smatrajo za inferiorne in prav imajo. Britanska vojska je v 19 stoletju zatrla upor 160 miljonov Indijcev z 50.000 vojaki. In to v času ko tehnološka prednost razvitih narodov ni bila niti približno takšna kot danes. Miljonček ljudi z lahkoto nadzira miljarde teh kozjejebcev.

     • xtc

      Pejt nekam v umobolnico:In še nekaj butalec pozabljaš ;da nisi V DEVETNAJSTEM STOLETJU IN DA SO jUDJE IN MUSIMANI SMRTNI SOVRAŽNIKI IN ;DA TAISTI ;KI PIŠETE TULE TELE NEUMNOSTI PODPIRATE pALESTINSKE TERORISTE (MUSLIMANE) ;KO NAPADAJO iZRELCE:
      sKRATKA SAM SI S SABO V KONFILIKTU:
      iN VEČNO KRULJENJE KAKO SO OKTOBERSKO REVOLUCIJO SFINANCIRALI jUDJE ;AMPAK NE VEM TEGA DA JE BIL wILHEM nEMŠKI CESAR jUD IN ZA TO NEUMNOST SKORAJ POPOLNOMA IZPRAZNIL DRŽAVNO ZAKLADNICO:

     • učko

      Ha ha ha , pa vidimo, kdo pri nas uvaža migrante! Nobenih Zionistov, največ so jih uvozili za časa Ropove vlade, ko je bil notranji minister Rado Bohinc! Isto vidimo na Švedskem, kdo je na oblasti in kdo to počne !!! Kar pa se komunistov in židov tiče, pa si mogoče zamešal tisto zgodbo, ko sta Kacin in Kučan kupovala pri Izraelcih staro orožje in ga plačala kot novega, z davkoplačevalskim denarjem, seveda. Ena haubica je nato na Počku ubila vojaka !!! Za to bi morali Kučanu in Kacinu soditi !!!!

   • Mihilus

    Židje niso bojevniki temveč trgovci, pogajalci, manipulatorji. Že od nekdaj so uporabljali svoje semitske brate proti Evropejcem. Že v 15. stoletju med vpadi Muslimanov v Španijo so bili ravno Židje petokolonaši, ki so sodelovali z osvajalci. In ko so osvajalci nagrabili dovolj spolnih suženj in drugega premoženja so ob umiku na oblasti pustili svoje semitske brate – Žide. Enako taktiko uporabljajo še danes.

   • GrdaResnica_LepaLaz

    kdo je pa ustvaril komunizem in ga tudi financiral tisti ki so že takarat imeli veliko kapitala in političnega vpliva v veliko državah. Če bi bil zakaj, bi sam raziskoval kdo je tisti ki si je izmislil komunizem in mu še dandanes ustreza oz vse marksistične oblike čigar smo jih danes deležni.

  • Antonius

   Poiščite ločnico med naravnim in normalnim.
   Človeška istospolna naravnanost je povsem naravna deviacija, ni pa normalna! Otrok ne rojevajo.
   Posilstvo in z njim nasilje je naravni del vsakdanjega življenja. Hudič se pojavi, ker civilizirana družba normalnosti v bran, ne uporabi spisanih zakonov s katerimi se brani pred nesprejemljivo abnormalnostjo.
   Povsem naravna, pa vendarle abnormalna je postala evropska politika in z njo sodstvo. Evropejec dobi zaradi spolnega nasilja nad žensko nekaj letno zaporno kazen, šeriatarja pa evropska sodna oblast ne obsodi na zapor, ker ga prepozna kot moteno osebnost, posiljena Evropejka je pa kriva, ker se je oglasila.
   Danes so normalni LGBT-jevci, abnormalni so pa bodoči starši, ker se ne pustijo =jebati istospolnim.
   Matr, je blo v cajtih nazaj, vse bolj preprosto. O spolih nas ni bilo treba v nižjih razredih osnovne šole nič poučevati, ker smo se kar sami znajdli na pravi strani skupaj z puncami.
   Danes pedri tudi mene uvrščajo med nenormalne fašistične nestrpneže, ker ne ločijo naravno od nenormalnega.

   • dvanajstzvezdic

    Bravo!!!!! Super napisano.

 • učko

  Kdor uvaža migrante za to, da mu bojo delali, je totalna budala !!! Ti cepci musliški v belih spalnih srajcah da bojo delali, buahahaha! Pejte k nam pogledat kolk ciganov dela! Skoraj noben, pa so naši cigoti perle napram tem muslotom !!!!

 • AboutTown

  Fact check:

  1. Fotografija je iz leta 2010 je iz Bangladeša, kjer protestniki zažigajo švedsko zastavo zaradi objave spornih karikatur Mohameda. Fotografija je torej stara 7 let in je iz Bangladeša.
  2. Švedskim medijem nihče ne narekuje kaj morajo in česa ne smejo objaviti. To je izključno uredniška politika.
  3. Američani še zdaleč niso asimilirani. Kdorkoli je bil v ZDA, ve, da so mesta strogo deljena na poljske Žide, ruske Žide, Slovane, Portoričane, severne Mehičane (Norteños), južne Mehičane (Sureños), Siciljance, severne Italijane, Kubance… in tako naprej. To nikoli ni bil »talilni lonec«.

  Hvala.

  • dvanajstzvezdic

   Pod 1. Nima veze na vsebino zgodbe.
   Pod 2. To lahko samo ugibaš tako kot je uredniška politika pri nas kap neodvisna.
   Pod 3. Da postaneš državljan USA, moraš izpolnjevati,pogoje. Poznate Ustavo…
   .

   • Goran Hvala

    1.Po eni strani ima veze ce ljudje glefajo slikce in potem mislijo da je to to…se pravi zavajanje…
    2.po novem so vsi mediji vodeni od nekoga ce ne podzigajo nestrpnosti proti tujcem..
    3..povsod mors izpolnjevati pogoje..drzavljanstva ti nikjer ne podarijo..polek pogojev se mors v slo odpovedat drugim pasosem…sveda ko dobis slovenskega lahko gres nazaj po ostale…v amerik se ti ni treba odrect svojemu da dobis njihovga…no lahko da po novem pod trumpom tud to…folk ce je normaln v glavi se bo asimilirav..seveda zivijo v skupnostih ker je lazje..tudi slovenci se grupirajo v tujini… Loh da se pa motim….

   • AboutTown

    1. Zakaj pa potem ni slikice cvetočega teloha? Ali pa marmornega kolaša, ali pa nedozorelih banan?
    2. Vem.
    3. Še nisi bil v ZDA, a ne?

    • dvanajstzvezdic

     Pod 3 ne si niti ne želim. Znanci povedali kako je s pogoji za državljanstvom, ni na lepe oći.

     • AboutTown

      No, potem pa ne pametuj. OK? Super.

     • dvanajstzvezdic

      In kaj takega, kar ni res sem povedal, da slišim poznavalca US A.

     • AboutTown

      “Znanci povedali”.
      Shut the fuck up. OK?

    • radames

     Če gre levičar v USA, vidi vse levo.

     • AboutTown

      @disqus_gfPvXbxyAs:disqus

      Še nisi bil v ZDA, a ne? Bošček zaplankani.

     • stajerc5

      Saj ne morem verjeti, da ti iz druge strani zemeljske plosce tudi vlece internet…

     • AboutTown

      Ja. Ker je ploščata. Pa to.

  • Carlo Magna

   LAZES!

   • AboutTown

    Boli me kurac, kaj ti misliš.

    • Carlo Magna

     LAZES!

  • Mihilus

   1: Važen je emocionalni efekt, da se prikaže Afričane kot osvajalce, ki sovražijo Švedsko. Te taktike se poslužujeta obe strani.
   2: Vsi tradicionalni Švedski mediji so v lasti dinastije Bonnier. Tudi nacionalna TV je močno infiltrirana. Šele z vzponom socialnih omrežij se je razbil monopol na informacijami, ki jih konzumirajo Švedi.
   3: Multikulturalizem se da za silo tolerirati v času neomejene rasti. V realnem svetu nobena stvar ne more večno rasti. Zahodno gospodarstvo pri kilavem življenju ohranja samo še brezglavo zadolževanje. Čez 20 let bo etno-nacionalizem standard še pred tem pa bo prelito ogromno krvi.

   • AboutTown

    Se strinjam z vsem napisanim. Gledano z distance smo mi danes list v debeli knjigi človeške zgodovine. Tako kot se je že mnogokrat, se bi tudi v prihodnosti veliko spremenilo. Narodi bodo nehali obstajati, dvignili se bodo drugi. Tako kot so avtohtona prebivalstva obeh Amerik povozili nekoč belci, lahko zdaj nas nekdo drug… In, ja, del tega so tudi vojne. Bile in bodo. Čez 2000 let bomo samo zgodovinska zanimivost in nič drugega.

 • samsara

  Kar tako naprej Švedi! Še bolj ‘liberalno’ še bolj odprto, še bolj intenzivno že kar iz obupa…
  Boste dober praktičen pokazatelj svetu za katerega še pbstaja uponje kam pripelja vaša in podobna veleizdajalska politika.

  • bojan

   očitno chemitraili delujejo na švede …, druge razlage za njihovo neumnost ni … škoda mi je le abbe

 • xtc

  dOBRO JE POVEDANO _lJUDJE V STRAHU ZA SLUŽBE IN PREŽIVETJE SE BOJIJO;HJA ZADEVA BO ŠLA DOKLER SE BO NAROD ŠE BAL;KO MU BO PA VSEENO KAKO BO CRKNIL;BO PA ZGODBA HITRO DRUGA IN TO PRIHAJA;SICER POČASI AMPAK:

  • AboutTown

   Caps lock.

   • xtc

    Boli?

  • Bozz

   Bojijo se za službe ja, popolnoma odvisni od sistema, noben pa ne bi mignil s prstom, da bi si kaj sam pridelal na svoji zemlji. Potem pa ne bi bilo več toliko strahu. Če nimaš lastne zemlje, nimaš nič.

 • VERZIFIKATOR

  Nikoli preveč vprašanja: še pomnite Švede?

  Enver Abdul Svensson

  ŠE POMNITE ŠVEDE?

  Nekoč, ni toliko še let,
  imeli tudi mi smo Švede,
  ni bil to izraz za zglede,
  bil drugačen je še svet.

  V slengu je imelo švedsko
  prav specifičen pomen,
  bil besede čuden zven
  za razmerje je sosedsko.

  Da so Švedi iz importa,
  je takoj postalo vidno,
  rabljen bil izraz solidno,
  švedska dobro znana sorta.

  Kot politično korekten
  danes ni izraz občuten,
  zdel celo bi se priskuten,
  češ da ni povsem perfekten.

  Naj ne rabi se direktno,
  kmalu bodo nas svarili,
  ker posledice čutili
  bomo vsi prav nekorektno.

  Švedstvo ker problem postaja,
  treba strogo bo paziti,
  koga s Švedom nasloviti,
  sicer kje izbruhne vstaja.

  Naj za Švede skandinavske
  se beseda uporablja
  takšna, ki se ne zlorablja,
  misli pravijo hinavske.

  Se po novem ne več smelo
  Švedov bo imenovati,
  novo jim ime skovati
  dušnih bo skrbnikov delo.

  Samo tisti bodo Švedi,
  ki prišli so od drugod,
  skandinavski stari rod
  pa bo životaril v bedi.

  Vendar bo s strani večine
  vsaj usmiljenja deležen,
  bo v ustavi zabeležen,
  v členu: Narodne manjšine.

  • RATATA

   Neusahljivi vir! Bravo!

   • VERZIFIKATOR

    Vir usiha, ponehuje,
    slabe marsikdaj so rime,
    toda bralstvo ko poprime,
    vir se zopet napolnjuje.

    Hvala!

    • RATATA

     Nič ne skrbi, nič ne mari,
     Vir za bralstvo, če kdaj presihaš,
     tud če včasih mal zakihaš,
     dober si vsaki suhi pari.

     Cirknčan bi ti povedat vedel,
     kaki so tamošnji viri.
     Ko jih zmanjka se šopiri,
     a kaj hitro spet bo ob rob Vira sedel.

 • Vrhovni sodnik

  Se pravi imajo tam diktaturo do domačinov, pa saj imajo volitve, a so tolk tupi, kot naši volivci.

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Vprašati se je treba, če je “demokracija” res volja večinskega ljudstva ali so pa res tako glupi, zmanipulirani in zavedeni.

   • dvanajstzvezdic

    Prva demokracija (antična Grčija ) je z demokratsko večino obsodila Sokrata (je postal preveč moteč) na smrt. Drhal so našuntal tako kot pri nas. Podobno demokratično se dogaja danes pri nas. Moteče likvidirajo ali pa jih popolnoma onemogočijo(z demokratsko večino )

 • Demokrat
 • drzavljanslo

  Se sekirajo, ker je 40% priseljencev. V LJ jih je 60% pa Slovence to nič ne gane:) So se navajeni prilagajati tujim gospodarjem:)

 • Carlo Magna

  V SDS JE MLADINA! V SDS JE MOC! V SDS JE BODOCNOST!

  • stajerc5

   To je pa zdaj zadni snirlc, ki si ga potegno, nje…?, drugace bo tatu-tati- tatu-tata…

 • Dragan Krstič

  Ne bo trajalo dolgo ko se bodi začeli švedski upokojenci izseljevati iz države in se naseljevati v države kjer ni muslimanov. To bodo zagotovo države višegrajske skupine, tisti bogatejši pa bodo iskali rešitev v bolj eksotičnih nemuslimanskih državah.

  • stajerc5

   Potem sem pa pomirjen, Svedov sigurno ne bo k nam…
   Sarc off

  • Razocarana

   Ne samo švedski upokojenci, ampak tudi mladi Švedi. Tako da se lahko kaj kmalu zgodi, še posebej glede na to da migranti v Švedsko še vedno prihajajo v visokih številkah, da Švedska ne bo imela dovolj švedskih delavcev da bi plačevali vso to multikulturo. Potem bodo šele izgredi.

   • Dragan Krstič

    Se strinjam, ampak najprej bodo zavetje varnosti iskali upokojenci. To je najbolj ranljiva populacija katero bodo ropali migranti.

 • lauraas

  Taka je prihodnost mehkužcev in levičarjev!

 • Feriss.H

  CITIRAM – “… saj zaradi prevelikega števila prihodov nad migranti ni nobene kontrole – za razliko od ZDA, kjer so migranti naklonjeni ideji ameriške identitete … medtem ko je Američanov že 320 milijonov”

  Obe konstatacije sta napačne. Kateri migranti, namreč razlika med Evropskimi imigranti in temi iz Tretjega Sveta, še posebej če so Muslimani, je GALAKTIČNA. Že Latinosi, za razliko od Hispanicsov, so v tem zadnjem času pokazali da se ne nameravajo Amerikanizirati, ampak pričakujejo da se bo Amerika Latinirala. Kalifornija je lep primer kako bo de-Amerikanizirana. Ob protestih Mehiški Latinosi celo najavljajo vrnitev Kalifornije Mehiki. Imbecilni Ameriški Levičarski univerzitetni profesorji na primer, se priklanjajo idejam da bi predavanja lahko potekala tudi v Španščini, zaradi čedalje večjega števila Latino-študentov. Arabščina tam še ni na tapeti ker Muslimani še niso tako številni kot v Evropi, bo pa tudi to s časom postalo aktualno.

  Američanov je pravijo 320 milijonov – ??? – hmm … katerih Američanov, za mene so edini pravi Američani samo Belci, ostali pa so kot neke vrste podnajemniki. Še Anarhistične Levičarje bi lahko odpisali kot prave TRADICIONALNE Američane. Saj tudi URADNO po njihovem Demografskem Cenzusu se ostali vodijo kot African Americans, Latino Americans, Hispanic Americans, Asian Americans, Jewish Americans, pri tem pa se za Belce ne uporablja izraz Euro Americans, ampak samo Whites. Belci pa predstavljajo zdaj le še cca 62% prebivalstva in to se še naprej drastično zmanjšuje.

  Tudi EU Evropejcev ni cca 450 milijonov kot se šopirijo v Bruslju, ampak komot od tega števila lahko odvzamemo kakih 47 milijonov (uradno) samo Muslimanov, kje so pa še ostali iz Tretjega Sveta, Črni, drugi Rjavi in pol-Rjavi in Poševni in t.d.

  CITAT – “Takšnih debat na švedski televiziji ne boste videli, niti se o tem ne bo pisalo v časopisju, saj režim tega ne dopušča”

  Čeprav smo še daleč od kataklizme podobne Švedski, tudi pri nas se uradno ne debatira na temo problematike “imigracij” iz Azijskih in Afriških vukojebin. Kar pa se piše in komentira tu na tem portalu pa nekaj dežurne Levičarske golazni spravlja v histerične reakcije.

  Evropa je od davnin kontinent vojn, vse razprtije so se reševale z vojnami, in tudi tokrat bo najverjetneje tako, tokrat še bolj kot kadar koli prej. Kot pri generalni čistki hleva na primer, drek in ostalo svinjarijo se pač odstrani, golazen pa pokonča.

  • sodnikisozločinci

   In če Bog da, se ne bo končalo samo z vzpostavitvijo reda v Evropi, zmagovalec bo na koncu poslal vse jedrske zaloge Afriki in Aziji, pa naj mu sodijo pred Evropskim sodiščem za človekove pravice, ha ha ha.

 • AboutTown

  Gatestone je židovska institucija z zelo jasno agendo.
  Ja… pa ni “Nima Ghoulam ali Pour” ampak “Nima Gholam Ali Pour”. Če že copy/paste, dajte vsaj kot se spodobi…

 • Vince Blake

  Nič čudnega. Takole se švedska feministična policija “spopada” z migrantskim kriminalom: https://twitter.com/PeterSweden7/status/848597012207611905
  Še meni je nerodno, ko tole gledam.

  • KAPIBARA

   Žalostno in za zjokat !!
   A ni šlo eno direkt na – pod brado ??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!