Starši kruto zanemarjali 18 tednov staro malčico – umrla je zaradi nezdravljenih zlomov in opeklin

Foto: YouTube

Starša sta bila obtožena zanemarjanja svoje 18-tedenske hčerke, ki je bila po poročanju Daily Maila najdena mrtva v svojem gugalniku. Imela je hud zlom rame in roke, njeno telo pa je bilo pokrito z opeklinami, modricami in sledovi ugrizov. 

Na Kraljevem sodišču v Leedsu je bilo mogoče zaslediti, da je bila majcena Kayleigh Sheard iz Cleckheatona, ki se nahaja v Zahodnem Yorkshiru, najdena s strani reševalcev v gugalniku v neposredni bližini požara s plinom, ki je gorel z najvišjo možno jakostjo.

Malčica je utrpela hude poškodbe
Tožilec Nicholas Campbell je poroti povedal, da je bila malčica oblečena v pajac in par nogavičk, njen obraz pa je bil prekrit z zaščitno kremo za dojenčke Sudocrem, ki jasno kaže, da je utrpela opekline na obrazu. Poleg tega je imela tudi druge poškodbe, vključno z obsežnimi zlomi rame in roke, obstaja pa tudi dokaz, da je utrpela ugrize in modrice na področju trupa, glave in obraza.

Tožilec je rekel, da sta starša Kayleigh, 22-letna Lucy Damen in 24-letni Daniel Sheard, s tem ko nista ustrezno ukrepala in hčerki zagotovila medicinske pomoči, svojo hčerko zanemarila. Poroti je še povedal, da zaradi tega, ker vzrok smrti ni bil ugotovljen, lahko trdimo, da je umrla zaradi nezakonitega dejanja.

Starši brezčutno zanikajo vsakršno odgovornost
Starši zanikajo vsakršno odgovornost za povzročanje krutosti osebi, mlajši od 16 let. Sheard je povedal, da je 30. septembra 2013 poklical nujno zdravniško pomoč in operaterju povedal, da je njegova hčerka izgubila zavest in je hladna na otip. Zatrdil je, da je bila dan prej opečena s soncem in je bila zato po zdravnikovem navodilu premazana s kremo Sudocrem.

Tožilec je povedal, da so reševalci, ko so prispeli v njihovo družinsko hišo, našli malčico pred stenskim plinskim ognjem. Prav tako so opazili dokaz o sledovih ugrizov in modric. Pregled telesa male Kayleigh je pokazal, da je bila hladna na dotik, brez sledov življenja. Le nekaj minut kasneje je bila razglašena za mrtvo.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Zdravniki so ob pregledu trupla ugotovili, da je malčica utrpela resne poškodbe desne rame in roke šest tednov pred prerano smrtjo.

Tožilstvo nima zadosti dokazov za obsodbo staršev
Tožilstvo je poudarilo, da sicer ni zmožno dokazati, kdo je odgovoren za poškodbe, ki jih je utrpela Kayleigh. Mogoče pa je dokazati, da ji nista nudila ustrezne nege v primeru resnih poškodb.

Malčici je prvih nekaj tednov po besedah družinske sestre šlo res odlično, preselili so se celo v večje stanovanje. Vendar kljub njenim priporočilom, da poskrbita, da bo cepljena trikrat, tega nista storila in jo dala cepiti samo enkrat. V zadnjih šestih tednih sta pričela prestavljati obiske pri zdravniku in jih nato preklicala ter prav tako zavračala pomoč s strani družinskih članov.

N. Ž.