Švedi sprejeli posilstva, požige, streljanja in teroristične napade kot del vsakdana – Švedska vlada pa še vedno v zanikanju

Foto: iStock

Na Švedskem nič novega. Napadi z granatami so postali del vsakdana, zablodele krogle, ki pokosijo nedolžnega mimoidočega, nekaj pričakovanega, požiganje avtomobilov je nova stalnica, kriki posiljenih žensk pa nekaj, pred čimer si švedska feministična vlada vztrajno zatiska ušesa. Kako dolgo?

Te dni na Švedskem cveti trgovina z orožjem. Na črnem trgu, ki je po poročanju Spectatorja preplavljen s strelnim orožjem iz zadnje vojne ob razpadu Jugoslavije, lahko za manj kot tisoč evrov dobite pet avtomatskih pušk, za dobro mero pa še košaro “jabolk”, kakor granatam pravijo na ulicah v Švedistanu.

Ker se nadobudni kriminalci zavedajo nevarnosti hranjenja granate doma, se je radi čim hitreje znebijo. Po navadi tako, da granato vržejo v stavbo policijske postaje. Najbrž mislijo, da bodo policisti že vedeli, kaj narediti, ko pride do eksplozije. Metanje granat je tako po opisu švedske policije najnovejši “trend” na Švedskem.

Foto: epa

Švedska vlada si pred vsemi temi grozotami vztrajno zatiska oči. “Splošno znano je, da so člani tolp večinoma prva in druga generacija imigrantov ter da so težave na območjih, ki jih policija imenuje  ‘občutljiva območja’. Tako so borbe med tolpami stalni opomnik švedske propadle politike migracije in integracije.”

Vlada si zatiska oči
Švedsko zunanje ministrstvo je objavilo spletno stran, namenjeno zanikanju dejstva, da obstaja povezava med imigranti in stopnjo kriminala, ki se je razpasel po državi. Namestnica švedskega premierja Isabella Lövin in voditeljica stranke Zelenih je svojo jezo usmerila v redke posameznike, ki si drznejo v javnosti izraziti zaskrbljenost nad stopnjo nasilnih zločinov na Švedskem. “Resnica je, da smo država, ki preostanku demokratičnega sveta daje upanje.” Lövinova je ponosna, da vodi “prvo feministično vlado na svetu”, a se je vseeno potrudila, da kar najbolje zakrije naraščajoče številke posiljenih žensk in ostalih primerov nasilnih zločinov na Švedskem.

Švedska feministična vlada na obisku v Iranu. (vir: Twitter)

Švedska policija ni nič boljša. Z izjemo redkih posameznikov, ki si drznejo spregovoriti in končajo kot družbeni izobčenci, švedska policija uporablja jezik, ki nasilne zločince in kriminalce postavlja v vlogo žrtve. Policijska načelnica Linda Staaf je tako celo poudarila, da je trend metanja granat izredno nevaren, saj tistega, ki iz granate izvleče udarno iglo, “izpostavi ogromnim tveganjem”. Na podoben način je švedske kriminalce zagovarjal stockholmski policijski načelnik Jan Evensson, ki je povedal, da je “težko biti kriminalec. Želimo jim pomagati iz takšnega načina življenja”.

Nasilje del vsakdanjika
Švedskim otrokom vsak dan grozijo z noži in jih ropajo pri belem dnevu. Če je to vzbudilo vsaj trohico ogorčenja med švedskim prebivalstvom, pa je bil komentar enega od učiteljev: “Kaj takega je grozno reči, a se počasi navajamo.” Kriminal pa se počasi širi iz getoiziranih t. i. no-go območij v predele mest, kjer je do zdaj mirno živel srednji sloj, ki je še pred kratkim pozdravljal migracijo kot edinstveno švedsko iznajdbo, s katero pomagajo svetu. Zdaj, ko so se težave, povezane na imigracijo, dotaknile tudi njih, pa se mnenja počasi spreminjajo.

Ivan Šokić

 • Sredina

  Zakaj pa nič ne pišete o Trumpovih neumnih predlogih, da se strelske poboje poskuša preprečt še z več orožja, z oboroževanjem učiteljev?

  • Tone

   Ker na Novi mislijo, da je to sijajna ideja.

   • cosmosjasnovidec

    Saj tudi je bedak zahojen levuharski.
    ————————————————————————
    Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
    DR.Cosmosjasnovidec

  • Sadako

   Zakaj bi imeli puške samo otroci?

   • Sredina

    Zakaj jih pa nebi mel nihče?

 • samotoje

  Tetke na sliki so ravno take kot tiste, ki so prišle na pogreb, ko je umrla strina Francka iz sosednje ulice. Bilo je jako žalostno.

 • cosmosjasnovidec

  Tega več ne razumem.Pobijanja,posilstva,kriminali in tako naprej tako,da ne vem več kaj si naj mislim o teh člankih.
  Če je tako mi nikakor ni jasno,da se državljani ne oborožijo ter pobijejo to kamelotrajbarsko muslimansko golazen,če je policija nesposobna.
  Predstavljam si,da če se oziroma ko se bo kaj takega pričelo v Sloveniji ziher ne bom držal navzkriž rok in gledal kaj ti izrodki počnejo policija (vojska je nemočna,ker so jo čefutarji in levaki onesposobili) jih pa gleda zraven.Za eno posilstvo in podobno ko izvem se bo pričelo masovno odstranjevanje te golazni pa me lahko vsi skupaj vlečejo za kurac.
  Že sedaj me grabi taka jeza,da bi jih najraje šel poiskal ter jim nabil osmojene betice v njihov kamelotrajbarske riti.
  Sicer pa kdor sam sebe ne brani naj crkne jebiga,če je takšen bedak,da pusti,da drugi raje ubije njega.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Franc Šink

  Še enkrat ponavljam.Juha ki jo kuhajo je vedno bolj vroča,in sami jo bodo morali pojesti.

 • Sadako

  Bi vam bilo ljubše, da bi začeli loviti in pobijati tuje okupatorje?

 • luckyss

  Nekoč najbolj napredna evropska država je v bistvu že padla….Kritična masa skrajnih islamistov je presežena in voz vozi po klancu navzdol….
  Katera država je naslednja ?!
  Vse skupaj vodi v vzpon skrajne desnice, le novega Hitlerja še čakamo…Že viden scenarij s strani NWO…
  Tukajšnje ovce pa spet brusite nože…jam je pa dosti…zgodovina se ponavlja, ovce ostajajo…

  • Eni so posumili, da je desnica, Merklova in ostali, namensko vabila vse te ljudi ravno z namenom, da se desnica okrepi v EU, kar kaj imajo?, zadeve izpred 70+ let, in – migrante.

 • xtc

  Švedska je lep dokaz,zakaj levakov in levaških bab ne sme narod puščati na oblast ampak jih mora držati na robu družbe-sicer uničijo državo.
  Sicer morda resda izgleda ,da se je narod sprijaznil,a stvar se je pomaknila samo bolj v eksplozivno cono prikrite jeze in sovraštva,ki vse bolj stopnjuje,ko bo mera polna bodo levaki,šeruiatarji in multi kultiji skupaj končali pot pod narodovo nebrzdano jezo,pčitno zadeva stopnjuje po tiho in to vse bolj-seveda pa še očitno ni dovoljj ,da narod prične jemati pravico v svoje roke.

  • luckyss

   Današnje “levičarje” in nevladne organizacije je pokupil predstavnik NWO, skrajni desničar Soros z rdečo rutko okrog vratu…Malo manj političnih plašnic in več zdrave kmečke pameti, prosim !!

 • khm_khm

  na, kako ugodno je jugo orozje kdo bi si mislu, se v bataclanu so ga uporabljali, preko slovenske meje pa so vstopili teroristi v bruselj takrat; odmevno na negativen nacin! sicer pa ne razumem kako lahko tako primitivni cloveski izrodki kraljujejo v nekdaj napredni svedski s tradicijo plemstva itn.

 • mona lisa

  Švedska je lep dokaz kaj se bo zgodilo ko bodo ko bodo evropo preplavilo migranti. Vlade pa nič.

  • Tone

   Če berete samo članke na NovaTV, je to res, če imate še kake druge vire informacij, pa ne.

   • Sadako

    Nizozemci priznali muslimanski Turški genocid nad kristjani Armenci. Tega na Novi ni

    • Tone

     Vidiš, da je treba brati še kaj drugega.

 • Sašo

  Pa kaj se sekirate za Švedsko ? Švedske lezbijke bodo tako prve na listi za odstrel ko jim bodo musliči zavladali . Narod si bo sodbo pisal sam, Švedi so si jo že spisali.

 • rubec

  Švedska se je z islamom spogledovala že v sedemdesetih. Njihova glasbena skupina Akbbar je celo zmagala na Evroviziji.

  • Jefferson Vendski

   Kasneje pa je Švedom slovenska glasbena industrija zadala uničujoč udarec z Omarjem Naberjem.

   • rubec

    Da ne omenjamo filmske industrije. Naš Džuro je Akbarja Bergmana čist uniču.

    • Jefferson Vendski

     Ja, dobar ga je bio sjebao.

  • Tone

   Pa tudi kamele so že uspešno križali s severnimi jeleni, ki sedaj lepo prenašajo severni mraz, tako da se bodo muslimani lahko na švedskem počutili kot doma.
   Sedaj smo na vrsti mi, da jih čim več spustimo proti severu.

   • sprehajalec

    In, ko se bo s švedskim pasošem vrnil sem in delal nečednosti pri nas? Treba je gledati globalno, ne samo na svoj vrtiček…

    • Tone

     Kdor nima smisla za humor, je vseeno ali je živ ali mrtev.

     • sprehajalec

      Nismo vajeni humorja s tvoje strani Tone…

     • Tone

      O, ga je bilo, samo prepoznali ga niste, ker jemljete stvari, ,ki se meni zdijo smešne, zelo zares.
      Kako je lahko križanje kamel s severnimi jeleni resno?

     • sprehajalec

      Mislil sem na kaj takšnega. Je pa res, da vzame veliko truda, da najdeš takšno kombinacijo. parjenje med moškimi švedi in ženskimi muslimankami je izgleda ekstremno redka stvar. Skoraj neobstoječa.

      https://i2.wp.com/assets.nydailynews.com/img/2010/07/11/alg_weiner_abedin.jpg

     • Tone

      Sedaj sem pa jaz bos, pojma nimam ali misliš resno ali se hecaš.

 • Caetano

  To je tudi cilj filoislamistov in multikulturnikov, da bi se na islamistično nasilje navadili. Njihova sporočila imajo jasno vsebovano to noto. Niti ne preveč zakrito. To vse se je začelo že v 70. letih po naftni krizi, ko so bili sklenjeni dogovori z arabskimi državami, da se v Evropo omogoči enosmerna imigracija in zagotovi t.i. kulturne pravice imigrantov.

  Z mešanico ”takije” in multikulturniške megle ta skupni projekt Muslimanske bratovščine in filoislamistov ter kulturnih marksistov celo uspeva. Levici je posebno pri srcu, ker uničuje domačo civilizacijo in pomaga odpravljati suverenost držav.

  Sicer pa podobne metode zavajanja uporabljajo tudi zunaj Evrope. Jezna množica je v Nigeriji kamenjala konvoj lokalnega guvernerja, ki je lagal, da so vladne sile že rešile šolarke, ki jih je pred dvema dnevoma ugrabil jihadistični Boko Haram.

  https://www.ripplesnigeria.com/angry-dapchi-residents-attack-yobe-govs-convoy-missing-schoolgirls-claims/

 • bojan

  Švedi so zame eni veliki bedaki , za vedno bodo taki ostali …

  • Tone

   Švedi pa v jok.

 • lauraas

  Prepoved orožja nič ne reši, pač se kupi na črnem trgu, kot to delajo teroristi.

 • samsara

  Prebijenje bo nadvse boleče, celo krvavo…

 • Slovenija od kje lepote tvoje

  jest bi tut rabu kako crno zastavo ke se dobi

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!