fbpx

Švedski politik: “Na naših ulicah divjajo male državljanske vojne. Namesto, da jih kritiziramo, bi se morali od Madžarov učiti!”

Goreči avtomobil (vir: twitter)

Švedski politik trdi, da na ulicah v državi divjajo male državljanske vojne, medtem ko se politiki raje ukvarjajo z vmešavanjem v madžarsko politiko. Namesto, da kritizirajo Madžare, bi jih morali jemati za zgled. 

Član švedskih demokratov Kent Ekeroth je za madžarski časnik Magyar Hirlap povedal, da je migracija največja eksistencialna grožnja za Švedsko in zahodno Evropo. Na Švedskem, “po določenih delih države“, že divjajo “male državljanske vojne“. Umori, posilstva in vlomi uničujejo življenja Švedov, je po poročanju Voice of Europe povedal Ekeroth in dodal, da bi se morala migracija v državo končati in da bi bilo nujno deportirati vse, ki se v državi nahajajo nezakonito.

Ekeroth tudi ni prizanašal švedskim levo regresivnim politikom. “Njihove roke so krvave” zaradi vseh političnih odločitev, ki so povzročile kriminal in terorizem na Švedskem.

Povedal je še, da so švedski politiki dvolični, ko druge države obtožujejo vmešavanja v ameriške in švedske volitve, medtem ko sami veselo pozdravljajo, če se ZDA ali George Soros želijo vmešavati v madžarske volitve. Kaj takega je za Ekerotha nesprejemljivo. Po njegovem mnenju bi se morali švedski politiki od Madžarov učiti, namesto, da jih kritizirajo. “Zgodovina vam bo trdo sodila,” je povedal. Madžarska namreč “simbolizira zaščito in ohranitev svojih ljudi in kulture,” je povedal v svoji obrambi madžarske vlade v švedskem parlamentu.

Ivan Šokić