Tadžikistan pripravil seznam več sto homoseksualcev, ki jih želi ”očistiti”

Foto: iStock

Tadžikistan je pripravil seznam več sto domnevno homoseksualnih državljanov in jih pozval k obveznemu testiranju za spolno prenosljive bolezni. Mnogi islamski pridigarji so k ubijanju gejev odkrito pozvali in vernike poučevali o Alahovem prekletstvu nad njimi.

Seznam je pripravljen na podlagi ene izmed tamkajšnjih LGBT raziskav, navaja revija Zakonnost. Delavci na področju človekovih pravic pa nad pozivom niso bili najbolj navdušeni, saj že vseskozi opozarjajo na naraščajočo homofobijo, ki se širi po celotni azijski regiji. Članek v omenjeni reviji omenja, da so zvezni tožilci v okviru operacij ”morala” in ”čiščenje” identificirali kar 319 gejev in 48 lezbijk. Sicer o testih, ki jih bodo izvedli, ne poročajo podrobno, a naj bi posameznike na seznam dodali “zaradi ranljivosti v družbi in omogočanja njihove varnosti ter preprečevanja prenosa spolno prenosljivih bolezni, poroča UK Independent.

Čeprav je Tadžikistan leta 1998 homoseksualnost dekriminaliziral in ukinil zakon iz sovjetskega časa, tema ostaja sporna, homoseksualci pa še zmeraj poročajo o diskriminaciji. Boris Dittrich, odvetnik in zagovornik LGBT skupnosti in njihovih pravic, je dejal, da je register nekakšen “trend, v katerem oblasti v nekdanjih sovjetskih republikah ciljajo na homoseksualce”. Povedal je, da se “homofobija in takšna politika vse bolj širi. Vlada je začela označevati homoseksualce in pripravljati sezname”.

A. L.

 • sprehajalec

  Pravi aktivisti LGBT bi morali biti danes na Tadžikistanskih ulicah, tam je borba za enakopravnost in ne tam, kjer se jim ne bo nič zgodilo in lahko še celo terorizirajo ostale državljane z vladno in medijsko podporo.

 • denacifikacija

  Tile pedri in lezbijske so čisto zavozili, ne pelje to nikamor, samo norca se delajo iz samih sebe in provocirajo batine.
  Treba je redefinirati cel LGBT brand, najprej jim je treba vzeti mavrico, potem je treba razbiti gender hipotezo in jim nedvoumno dopovedat, da je to ideja, ki nikoli ne bo teorija. Znanost pa ni ideja, ne da se celega planeta prepričevat v nekaj, kar preprosto ne obstaja in se tudi ne da preveriti nobenega ustreznega modela. Lahko je religija, ne morejo pa nabijat o dejstvih, s katerimi bi radi opravičili ves tisti gnusni hedonizem, ki jim ga pravzaprav nihče niti ne brani in se jim sploh ne bi bilo treba puntat, za nameček.
  Kaj je narobe pa z mojo idejo, ljudje smo lahko samo moški, ženska ali suženj, torej so LBTG samo oblika organiziranega suženjstva, ostali so pa druge sorte sužnjev. Kdor bi rad bil samo moški ali ženska, si bo moral pa te stvari zelo dobro razčistiti v svoji glavi, kdor bo hotel uživati v celoviti izpolnjenosti lastnega bitja, bo moral pač bolj paziti kakšne družbene maske si bo nadel, gola realnost pač ni nobena pravljica ali šala.

 • primsek

  evo, podobno kot naši katolibani, kar je hipokrizija, čeprav pripadajo organizaciji RKC z največ pedri med vsemi, pri nas je to celo kardinal in predsednik, pa Gorenak Piškotek.

  • Olga

   Mislim, da ste sam največji homofob! Da ste laznivec, ki podtika drugim svoje sovraštvo in diskreditira nedolžne ljudi, je pa tako popolnoma jasno!

  • tramal

   Če bi bilo to res bi bil ti že zdavnaj župnik glede na to da si največji peder ,pedofil in bedak.

 • Olga

  Islam je “miroljubna” vera…po Poriću…. Tako nagradi vse, ki jo podpirajo! Bravo LGBT!

 • Olga

  Tudi katoliki sovražimo pedre, celo v svetem pismu je napisano, da si zaslužijo smrt!

  • luckyss

   Bolje bi bilo, če bi sovražili pedofile….vendar je to postala že običajna in za vas ovce sprejemljiva “razvada” med duhovništvom…

   • Olga

    Mnenje uskladitev sami v sebi, saj je eden od vaših umotvorov zgoraj! Shizofrenija na delu?

   • xtc

    In zelo pogosta med levaki poleg ZOO filije.

  • Olga

   Zlorabljen Nick! Edini, ki sovražite “pedre” ste levičarji! Najplemeniti širi svoje sovraštvo do krščanstva in homofobijo! Kaj znajo levaki? Nič! Delati sovražnike povsod!
   Zakaj zlorabljajo Nicke? Enako so delali njihovi zločinski komunistični predniki! Končalo se je z genocidom!
   Dol s komunisti!

 • hle

  Določene odklone v družbi je žal potrebno zatreti v kali sicer ti zrastejo čez glavo kot se je to zgodilo v zahodnem svetu in če tamkaj gledajo do kam bi ta banda rada pripeljala družbo če jim pustiš proste roke potem je njihovo ravnanje razumljivo ni treba da ga odobravaš lahko pa ga razumeš

 • Osti jarej

  ….a so v tadžikistanu tudi toliko pokradli,kot v mafijastanu?!?

 • tramal

  Škoda da jih preganjajo ker bodo vsi prišli v slovenijo ,kjer je raj za pedre.Treba jih je poloviti,zapreti v umobolnice in zdraviti.

 • Olga

  Ko bo postala predsednica naša Angelca, bo v Sloveniji prepovedala pedre! Pa masturbiranje tudi!

 • xtc

  Verjetno jih bodo “skalibrirali” in ponovno ponastavili,tko kot kak manjši servis na centralnem računalniku avtomobila.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!