Tragedija v Kolumbiji: strmoglavilo letalo s člani brazilskega nogometnega kluba

Fotografija simbolična (Foto: epa)

V Kolumbiji je  strmoglavilo letalo z 81 ljudmi na krovu, med katerimi so tudi člani brazilskega nogometnega kluba Chapecoense. Šest potnikov naj bi nesrečo preživelo, a je eden na poti v bolnišnico preminil. Sedaj poročajo o 76 mrtvih potnikih letala.

Člani nogometnega kluba so potovali na  tekmo s kolumbijskim klubom Atletico Nacional v Medellin, šlo naj bi za finalno tekmo južnoameriškega pokala.

Kontrola poletov je stik z letalom izgubila pri gori El Gordo blizu kraja La Union. Letalo letalske družbe LaMia z 72 potniki in devetimi člani posadke je bilo na poti iz Bolivije v Medellin.

Ekipa brazilskega nogometnega kluba Chapecoense pred poletom (Foto: epa).

Ekipa brazilskega nogometnega kluba Chapecoense pred poletom (Foto: epa)

Letališče v Medellinu je na Twitterju zapisalo, da je do prizorišča nesreče zaradi slabega vremena možno priti le po kopnem.

CNN je objavil, da je letalo sporočilo klic v sili med  La Cejo in La Unionom, kot so navajali uradni kolumbijski viri. Satelitski posnetki prikazujejo posamezno deževje in nevihte čez regijo v zadnjih 12 urah – ni pa bilo večjih vremenskih vplivov, kot poroča CNN.
.

“Očitno je letalu zmanjkalo goriva, je za francosko tiskovno agencijo AFP povedal Elkin Ospina, župan kraja La Ceja, v bližini katerega se je zgodila nesreča. Najnovejše novice navajajo, da so v klicu v sili sporočili, da jim je zmanjkalo elektrike.

A. B., STA

  • francelj3

    Pri nesreči je izgubilo življenje 76 LJUDI. Zakaj naj bi bilo tako pomembno, da je bilo med njimi tudi nekaj fuzbalistov? So fuzbalisti nadljudje, več vredni od drugih. ali kaj?!

    • AlojzZ

      Da.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!