Trump odločno zanika vpletenost ruskih hekerjev v njegovi kampanji

Donald Trump (foto: epa).

Novoizvoljeni predsednik Donald Trump je nenehno pod drobnogledom medijev in širše javnosti. Večkratne obtožbe demokratov, da so se ruski hekerji s svojim delovanjem vmešali v ameriške volitve in delovali v njegov prid,  je odločno zanikal. Trump je povedal, da ne verjame pavšalnim ocenam CIE, da bi  ruski hekerji želeli vplivati v njegov prid. Te obtožbe  so večkrat zanikale tudi ruske oblasti.

V petek so nekateri predstavniki obveščevalnih služb objavili, da so prepričani o  delovanju ruskih hekerjev v Trumpov prid med ameriškimi volitvami. Trumpov odgovor na ta podtikanja se glasi: “To je smešno. To je še en izgovor za izgubljene volitve. Saj ne morem verjeti!” Zaradi govoric se je s pregledom dejanskega stanja strinjalo tudi starejše članstvo republikanske stranke, ki  so celo pozvali k natančni preiskavi.

Poročilo preiskovalcev po teh dogodkih se glasi drugače: trdijo, da so bile napadene internetne strani republikancev, a da izsledkov raziskav ne morejo razkriti. Po tej medijski zmešnjavi je republikanski tiskovni predstavnik Sean Spicer zatrdil, da v strežnik republikancev ni nihče vdrl in da poročilo tajne službe ne razkriva dejanskega stanja.

Donald Trump je po vsem tem medijskem nemiru izjavil, da ne potrebuje vsakodnevnega testiranja prisebnosti, ker je ‘bistra oseba’  in da bodo njegovi otroci vodili njegovo podjetje, ne pa sklepali sumljivih poslov. Telefonski pogovor s Tajvanom, ki je sprožil proteste Kitajcev, ni bil načrtovan in zato nima nobene osnove za politična obtoževanja. Prav tako ne namerava slediti enoznačni politiki s Kitajsko, razen če Peking sklene trgovske koncesije. Napovedal je tudi spremembo okoljske politike ZDA, kar bo obelodanil na srečanju v Parizu, kot povzema BBC.

Donald Trump, ki je novembra presunil politični svet z zmago nad Hillary Clinton, bo pričel s funkcijo ameriškega predsednika 20. januarja.

Aleksandra Belšak

 • Olga

  Levaki se ne morejo sprijazniti, da so kljub temu, da so imeli vse pod “kontrolo” (podkupljeno), gladko pogrnili na celi črti! Umazanci poskušajo umazati vse okoli sebe! David je premagal Goliata! Čestitke Trump!

 • Osti jarej

  Borba za obvladovanje resnice po svetu je stopila še korak višje. Ameriški kongres je sprejel te dni Orwellov zakon o čiščenju medijev V ta namen so ustanovili Center pod okriljem NDAA, katerega namen je v uradnem jeziku:

  – “voditi, usklajevati in razvrščati napore Zvezne Vlade pri prepoznavanju, razumevanju, obveščanju in štetju tujih in domačih propagandnih in zavajajočih sporočil, ki bi ogrožale varnost ZDA!”

  Torej boj na polno proti resnici in podtikanje laži preko plačanih korporacijskih medijev. Ko prevedeš vse v 10 razumljivih točk dobiš:

  – združili bodo vohunske in vojaške sile za odločanje o lažeh

  – analitično prirejali informacije

  – razvijali še dodatne tehnike, da bodo lahko tudi tuji partnerji, slovenski mediji in vlada, obveščeni o lažeh

  – določili prednosti lažnih informacij glede na stanje NWO

  – omogočili tehniko tudi tujim hlapčevskim organizacijam, da bo laži čim več

  – odkriti luknje v Ameriških in EU zakonih, ki pomanjkljivo nasilno upravljajo z ljudstvom doma in na tujem

  – določili države in populacije najbolj hlapčevsko dovzetnih za tovrstne laži /Slovenija/

  – razporejali in financirali laži skladno s trenutno pomembnostjo /Palmira, potresi, volitve itd/

  – laži bodo usklajevali s tujimi hlapci, da bo škoda po svetu čim večja

  – zbirali širjenje resnice in avtorje, da bodo lahko ustrezno nasilno ukrepali.

  Orwell je spet živ, Slovenci bodo navdušeni, kar bodo kadarkoli povedali bo arhivirano za vedno ali vsaj do zapora! /virBeforeIt’sNews/

  • dr Janez Sveti

   Bravo! Odličen komentar!
   DR Janez Sveti vesoljc

 • tarantela

  Russia interfered in the U.S. elections to get revenge against Hillary Clinton, a former U.S. ambassador to the Kremlin said Sunday.

  Michael McFaul, who served as the U.S. ambassador to Russia from 2012 to 2014, said he thinks Russian President Vladimir Putin wanted to help Donald Trump win the presidency to hurt Clinton.

  “Let’s remember that Vladimir Putin thinks [Clinton] interfered in his election – the parliamentary election in December 2011 – and has said as much publicly, and I’ve heard him talk about it privately,” McFaul said on NBC’s “Meet the Press.”

  The New York Times reported last week that American intelligence agencies concluded that Russia acted covertly to harm Clinton’s campaign and promote Trump.

  Putin would also be motivated to help Trump because the two support many of the same policies, McFaul said.

  “It’s very rational in my view that [Putin] would rather see President-elect Trump be the next president of the United States instead of Secretary Clinton,” he said.

  “We really do need this bipartisan, independent investigation that others are calling for.”

 • Aton

  Za Trumpovo prorusko navdušenje bo prišel račun. Brez skrbi!

  • Olga

   Pa je to res? Ali ni samo cilj nekaterih, da zasejejo dvome?! Poglejte, kaj delajo komunisti v Sloveniji! Podtikanja in laži! Ne nasedajte! Trump je republikanec in ne komunist! Delal bo v interesu svojega naroda, kar je edino prav!

 • Vrhovni sodnik

  Po trepalnicah lahko hodijo, 20.01.2017 bo prisegel in jim dal vetra.

  • Olga

   +++++++++ jasno! Saj ni bedak! Je odločen! V poslu ne moreš biti kilav!

 • FerdoPiš

  Donat Trumpl ne verjame največji in najsposobnejši tajni službi. Hehe, njegovi feni morte bit kar v zadregi, da mu je diktatorski Pjutin pomagal na oblast. Rusov pa ne marate c-c-c
  Mogoče je pa v Donatu spoznal sorodno dušco. Torej, kdor ne mora srat, naj pije Donat ;)
  Pa dobro prebavo mejte.

  • Steiermark

   ti očitno že imaš preveč dreka v svoji komunistični glavi, zato ti “jasno misliti ni”…..

 • garfi

  ameriški vstajniki, ponovno preštevanje glasov, sedaj še rusi
  do januarja je še precej časa, levaki in mafija so sposobni vsega
  rtvmurgle poročajo o razburjenju komunistične kitajske, kot da smo še v zločinski
  jugi in da Američani niso naši zavezniki
  na koncu so ga še ponovno poučevali

  • Olga

   Saj mu bodo še pete lizali!

   • Steiermark

    Za začetek mu ližejo samo rit, da bi lažje zlezli vanjo, po vsem pljuvanju in bruhanju po njem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!