Trumpovi prvi telefonski pogovori: Govoril bo s trojico svetovnih voditeljev

Foto: epa

Donalda Trumpa čakajo danes kar trije pomembni telefonski klici. Preberite, koga bo poklical!

Donald Trump ne počiva. Danes ga čakajo kar trije pomembni telefonski klici – najprej se bo ločeno pogovarjal s predsednikoma Rusije in Francije, z Vladimirjem Putinom in s Francoisom Hollandom, na zvezi pa bo tudi z nemško kanclerko Angelo Merkel. To bodo prvi telefonski pogovori Trumpa kot ameriškega predsednika s svetovnimi voditelji.

Putin in Trump spet sprožata govorice
S Putinom se bo Trump pogovarjal zvečer po moskovskem času, v Moskvi pa so povedali, da bo Putin čestital Trumpu ob prevzemu predsedniškega mandata. Pogovorila se bosta tudi o ‘stanju dvostranskih odnosov’. Voditelja ZDA in Rusije sta sicer prvič govorila lani novembra, ko je Trump zmagal na ameriških predsedniških volitvah. Ker sta se takrat zavzela za normalizacijo odnosov med njunima državama, se v pričakovanju tokratnega pogovora pojavljajo govorice, da naj bi Trump razmišljal o rahljanju sankcij proti Rusiji. Putinov tiskovni predstavnik Dmitrij Peskov teh govoric ni želel komentirati, poroča STA.

Kako bo potekal pogovor z Angelo Merkel?
Svetovni mediji pa ugibajo predvsem to, kakšen bo njegov pogovor z Angelo Merkel, saj so bile Trumpove izjave glede Nemčije različne. Po eni strani je kritiziral migrantsko politiko odprtih vrat Angele Merkel, hkrati pa jo hvalil kot osebnost. Merklova in Hollande, s katerim se bo Trump danes prav tako pogovarjal, pa sta se dan pred tem klicem sestala v Berlinu, kjer sta se zavzela za tesnejše sodelovanje znotraj Evrope.

M. S.

 • Franc Šink

  Ko se močni kmetje v gostilni pogovarjajo, morajo biti bajtarji in gostači tiho.

  • stajerc5

   Oh, kje so casi, ko je se bilo tako! Danes so tisti s kavca in mamini azilanti najglasnejsi!

 • Kat Wilson

  Super, Trump in Putin se bosta slišala, potem se bosta odločila, da se še srečata. To bosta storila v Sloveniji in zavzela Titovo vilo na Bledu. Ko bosta spoznala, da eden brez drugega ne moreta, bosta okoli Slovenije zgradila zid, njunega potomca pa bomo razglasili za kralja. Ow ye. Make Slovenia Great (for the 1st time ever, lol). Njun potomec bo vladal tukaj, Putin bo zavladal planetu, Trump pa našemu osončju.

 • tarantela

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!