Turške oblasti so poostrile nadzor na mejah, aretirali pripadnike Islamske države

Barikada turških policistov (foto: STA).

V Turčiji bodo z nadzorom na mejah preprečili, da bi strelec v nočnem klubu v Istanbulu pobegnil iz države.

Policija je pridržala več ljudi na obrobju Istanbula, ki naj bi bili povezani s terorističnim napadom na nočni klub za silvestrovo, v katerem je bilo ubitih 39 ljudi.  Aretirani naj bi bili iz turške etnične manjšine Ujgurov iz kitajske province Xinjiang. Strelec je še vedno na begu, oblasti pa so pridržale 36 ljudi. Turške oblasti so sicer  identificirale domnevnega napadalca v nočnem klubu v Istanbulu, vendar več podrobnosti še niso razkrili. Odgovornost za napad je prevzela skrajna skupina Islamska država (IS). Turške oblasti so poostrile nadzor na turških mejah, saj se bojijo, da bo morilec skušal zbežati iz države. V mestu Edirne so vzpostavili nadzorne točke, na katerih bodo preiskali avtomobile in ljudi. Od tu se lahko pot nadaljuje v Grčijo ali Bolgarijo.

Oblasti so zaradi napada pridržale 20 odraslih in 20 njihovih otrok v pristaniškem mestu Izmir, ki so se tja preselili 10. decembra iz osrednjega turškega mesta Konya. Sumili so jih, da so bili v Konyi v stiku z napadalcem, ki je tam živel s svojo družino. Policija trenutno preiskuje, če so te osebe povezane z IS, med njimi so Ujguri, Kirgizijci in prebivalci ruske regije Dagestan s Kavkaza.

B. J., STA

  • Caetano

    Pozor! Erdogan je napovedal, da bo po zavzetju Al Baba, ki je pod kalifatom, napadel Kurde v Manbiju. S pomočjo islamskih milic, ki jih je prepeljal iz Alepa.

  • Olga

    Kdo ve, koga lovi Erdogan? Svojega ISIS-a gotovo ne!

  • Janez Novak

    Erdogan je svojega denarja vreden, ampak tudi Nobelov nagrajenec za mir, Obama. Vse bolj očitno postaja, da je Turčija naslednja tarča v sesuvanju držav Bližnjega Vzhoda. Cilj Obame oziroma globalistične klike, ki stoji izza njega, je destabilizirati Turčijo in ustvariti nove reke migrantov, ki jih bodo usmerili v Evropo. Slednji pa so globalisti namenili usodo, da postane anacionalne Združene države Evrope po zgledu ZDA. Sama božja previdnost je posredovala, da ni bila izvoljena Hillary Clinton, ki bi brez dvoma nadaljevala z globalistično agendo sesuvanja nacionalnih držav in nepovratnega spreminjanja demografske strukture Evrope v korist migrantov.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!