Ves svet je proti Severni Koreji, komunistična partija iz Sibirije pa njeno brutalno nasilje podpira!

Foto: epa

Čeprav ves svet nasprotuje Severni Koreji in se zgraža nad njenimi jedrskimi poskusi, se komunistom to ne zdi popolnoma nič slabega. Še več, Severno Korejo celo podpirajo in organizirajo srečanja, na katerih omenjeni nasilni državi izkazujejo podporo ter se hkrati upirajo politiki ZDA. Po njihovih besedah je agresivnost države zgolj mit, ki so ga razširili množični mediji. Pravijo, da s Severno Korejo že dolgo prijateljujejo, kar pa nas glede na njihov komunistični značaj niti ne more posebej presenečati.

Aktivisti komunistične partije so v tretjem največjem ruskem mestu Novosibirsk pričeli z različnimi shodi, na katerih se močno usmerjajo proti imperialistični politiki ZDA in izkazujejo podporo ljudstvu Severne Koreje. “Prebivalci in voditelji Severne Koreje si po svojih najboljših močeh prizadevajo za zaščito svoje države pred domnevno agresijo ZDA. Novosibirski komunisti odločno odklanjajo imperialistično politiko ZDA in njene grožnje,” so v sporočilu za javnost zapisali v novosibirskem regionalnem komiteju Komunistične partije Ruske federacije (KPRF) in napovedali upor.

Komunisti so v javnosti dajali tudi izjave o “dolgotrajnih prijateljskih povezavah” med novosibirsko regijo in Severno Korejo. “V novosibirski regiji je stala rojstna hiša heroja korejske demokratične ljudske stranke Yakova Novichenka. Ta je med poskusom atentata s svojim telesom zaščitil Kim Il Sunga.” Namestnik vodje novosibirskega regionalnega odbora KPRF Renat Suleymanov je za tiskovno agencijo RBC dejal, da je skupaj s svojimi tovariši želel ovreči “mit o agresivnosti Severne Koreje“, ki so ga razširili množični mediji. “Imam zelo pozitiven in oseben odnos do te države. Tam sem bil večkrat in poznam dejansko stanje. O Severni Koreji kroži ogromno mitov, ki trdijo, da so Severnokorejci jezen in žalosten narod,” je dejal. “Ta shod ne podpira medijskega predstavljanja Severne Koreje, ampak tamkajšnje prebivalce in državo, ki se bori z agresivno politiko ZDA.”

Kim Jong Un in Donald Trump (Foto: epa)

Trump obljubil, da bo Severno Korejo popolnoma uničil, a so jo te besede še bolj okrepile
Suleymanov je na shodu opozoril javnost, da bodo v primeru, če ZDA uspešno uničijo Severno Korejo, svoje vojaške baze namestili le 70 kilometrov vstran od ruskih meja. Najnovejši severnokorejski jedrski in raketni poskusi so razlog nujnega zasedanja sveta ZN za varnost. Poskusi so ZDA izzvali do te mere, da je Donald Trump obljubil, da bo Severno Korejo “popolnoma uničil” v primeru, če ga bo ta prisilila braniti ZDA ali njene zaveznike, poroča RT. Izjavo so takoj pospremili z ostrimi kritikami, ne le severnokorejskih diplomatov in uradnikov, ampak tudi ameriških zaveznikov, vključno z nemško kanclerko Angelo Merkel. Severnokorejski vodja je v odgovoru na grožnjo obljubil, da bo Trump “drago plačal” svoje besede in dodal, da so ga njegove pripombe “prepričale, ne pa prestrašile ali ustavile. Zdaj sem prepričan, da je pot, ki sem jo izbral, pravilna in ji moram slediti do konca“.

Putin zagovarja miren dialog
V začetku meseca je ruski predsednik Vladimir Putin novinarjem povedal, da sankcije in vojne grožnje ne bodo pomagale in s tem ne bodo odvrnili voditeljev Severne Koreje od izvajanja raketnih in jedrskih programov. To ne bo mogoče že zato, ker sta jih primera Irak in Libija prepričala, da je jedrsko zastraševanje edini način zagotavljanja lastne varnosti. “V takšnih razmerah je povišanje vojaške histerije nesmiselno in predstavlja slepo ulico ter povzroča brezizhoden položaj,” je dodal. “Lahko bi vodila do svetovne katastrofe in izgube številnih človeških življenj.” Po njegovih besedah “zadeve s Severno Korejo ne moremo rešiti drugače, kot z mirnim dialogom“.

A. L.

 • Anonimni_Profesor

  Komunajzerji so si bratje v zlocinu!

 • šmentanamuha

  Konec koncev resnično ne vemo, kaj je res in kaj ne. Tako kot so psi vojne željni krvi klicali na vojno v Afganistanu, Iraku, Libiji in Siriji z lažnimi argumenti, tako nam spet prodajate vojne mite o severni Koreji. To je navadno vojno hujskaštvo in Putin je v tej situaciji edini trezen voditelj. A.L. po čigavem naročilu pišeš tele vojne pamflete?

 • twin

  Rocket man se je odločil, da bo prehitel američane, severna Koreja postaja nova vesoljska velesila, ne bi me čudilo, če bodo prvi pristali na Marsu.

 • Borut Stari

  Sibirjani se skozi zgodovino niso nič naučili.Hladna Sibirija jim je zamrznila možgane že v prejšnjem stoletju.

  • twin

   Sibirske punce veljajo za najlepša dekleta na svetu, poglej si malo slike iz skoraj obveznih šolskih lepotnih izborov in evropske kataloge s spremljevalkami.

   • Borut Stari

    Punce? Pa, teh se ne branim nikjer. Slik ne gledam. Raje gledam v živo.

 • Olga

  Sankcije pomagajo! Niso pa učinkovite, kot bi bile sicer, zaradi levičarjev, ki s figo v žepu podpirajo diktatorje! Putin je seveda proti sankcijami, zaradi lastnih interesov na Krimu!

  • twin

   Sankcije pomagajo tudi tistim, ki se okoriščajo s trgovinskimi in drugimi blokadami, po normalni poti niso mogli poslovati, s sankcijami pa so postali praktično edini monopolist.
   Mi že vemo, nobena druga republika ni zaslužila z vojno na balkanu.

  • The Truth Keeper

   Stara… Sankcije proti Rusiji najbolj škodijo EU, kar je tudi cilj ZDA!

   • Olga

    Sankcije škodijo vsem, vendar so ena od opcij, da preprečite vojno na miren nacin! Kako bi vi spametovali Severno Korejo?

   • xtc

    Glej bebo zakaj se ne odseliš v putinovkomunistični rj je idealen zate?

 • Najplemenitejši

  Tudi Slovenci podpiramo Severno Korejo, kot večina narodov pa sovražimo ZDA z njihovim psihopatskim diktatorjem Krampom na čelu!

  • sprehajalec

   kako ne, saj je Slovenija poleg Severne Koreje in Kube zadnja komunistična država na svetu. V tretji, Venezueli pa ravnokar poteka protikomunistični upor. Komunisti z 100 letnim besednjakom pri nas pravijo sile reakcije in buržoazije ter klera. Upor dokazuje tisto staro, pri nas še kako relevantno; če ni komunista, ni tudi antikomunista.

 • garfi

  Ves svet je proti Severni Koreji, komunistična partija iz Murgel pa njeno brutalno nasilje podpira!

  • twin

   Sploh ni res, večini se zdi Kim Jong brutalen čudak, ampak ga danes skoraj ni naroda na planetu, ki ne bi privoščil američanom hud poraz. So ja bombardirali pol planeta, ljudje imajo žlahte povsod, pogovarjajo se med sabo, Amerika ima prijatelje samo še zaradi denarja in izsiljevanja.

   • garfi

    prenehaj bombardirati

    • twin

     Zakaj, jaz zaenkrat podpiram Trumpa, rad bi videl jedrsko eksplozijo v HD tehniki in dolby surround zvokom, v formatu primernem za novo tisočletje, haha…

     • garfi

      hahaha
      crkni

     • twin

      Hoho… ti boš pa zagotovo preživel, nimaš sreče, lol :)

     • garfi

      še dve življenji imam

     • twin

      Ja, ampak v post nuklearnem peklu, uh…

     • garfi

      pekel ste lewaki ustvarili
      predstavniki hudiča in imate še naprej mlade

     • twin

      Zato se levičarji spravljajo v nebesa, ker se pekel seli na zemljo, taki so vedno tam kjer je luštno kadar je fino.

     • garfi

      twinsted

   • sprehajalec

    Je narod na svetu, ki jim ne bi privoščil poraza, to je del Slovenskega naroda.

    Ultralevičarji na oblasti in njihov podmladek Rdeči džihadisti, niso pravi pokazatelj volje naroda, so nek tujek v narodovem telesu, prinešen iz aziatskih step. Furajo neuvrščenost dr. Aleša Beblerja in protiimperializem Kardelja Speransa.

    Tudi globalni pogled ultralevičarjev pri nas in rdečih džihadistov je zgrešen. Takšni kot oni, so v razvitem svetu po zaporih ali pa pod rušo. Pravkar jih bodo v nemčiji prepovedali, po razbijanju v Hamburgu.

   • Goran Hvala

    Ne napenjaj se prevec med desnaki…sej vidis da jih noben ne zastopi….sam neki nabijajo…vse je prav dokler to pocnejo njihovi..ko to isto stvar pocne nekdo ki ni njihov ali celo njihov nasprotnik levak je pa vse narobe…;-)..a se nis opazu…ameriko pa res podpira se ene 10%slovencev…tisti kot so za janso…

 • antimur

  Ves svet je proti bedaku in nasilnežu Kim Unu, razen Sibirija, kučanisti, Levica, predvsem pa mediator Erjavec z roparsko vlado in koalicijo na čelu.

 • xtc

  Pošteni in delovni Slovenci podpiramo ZDA in Trumpa v bou z komunističnteroristično drhaljo.Žal pa slovenski levaki glasno podpirajo S Korejo,kot Iran dve čisti teroristični državi,pravzaprav so slovenski levaki pravi podporniki terorizma kar kaže tudi NLB Iran.
  Seveda pa je treba vedeti ,da Putin zagovarja svoje brate po veri.

  • hle

   Če berem tvoje komentarje mi deluješ vse prej kot pošten delovni Slovenec si samo trobilo ene politične opcije tiste ki je bila nekoč tudi moja danes pa lahko rečem le eno komunisti in ostali levaki me nikoli niso mogli razočarat zanje že od malih nog vem kdo so in kaj so desnica z sds na čelu pa mi je ubila sanje za boljši jutri zame in za moj narod

   • Goran Hvala

    Pravilno…sam enim se kar ne gre in ne gre…

 • xtc

  No ko pogledaš Kima in Kučana vidiš razliko le v barvi las.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!