[VIDEO] Poglejte, kako je gorelo! Jezne žrtve ISIS-a zažigale svoje burke sredi ulice v Raqqi

Foto: epa, slika je simboličnna

Potem, ko je bil del Raqqe v Siriji osvobojen izpod teroristične skupine Islamska država, so to veliko zmago proslavile tudi tamkajšnje ženske in v znak veselja zažgale burke, ki so jim jih vsilili džihadisti ISIS-a. Zdaj lahko končno pokažejo svoje obraze!

Dekleta in ženske so z veseljem zažgale burke, ki so jim jih vsilili teroristi Islamske države, in so zakrivale njihova telesa v celoti, od glave do pet. Ženske so bile namreč prisiljene nositi tradicionalne islamske obleke, je zapovedal ISIS, svojim borcem pa vseeno dovoljeval, da so kadili, pili in uživali droge. Razuzdani teroristi so sicer potem pred zahodnimi silami, ki so osvobajale del za delom mesta Raqqa, pobegnili v puščavo, v drugi del Sirije ali pa čez turško mejo, razkriva Express. Tisti, ki so živeli pod njihovo tiranijo, pa zdaj praznujejo konec njihove “kampanje mučenja”.

S posnetka se jasno vidi, da je neka ženska rekla: “Daj mi vžigalnik, da to zažgem! Naj bo tisti, ki nas je prisilil nositi ta črna oblačila, preklet.” Sliši pa se še neko drugo žensko, kako jokajoče govori, kakšne grozote je ISIS zadal njeni družini, saj so ubili njenega očeta. “Naj Alah zažge njihova srca.” Tretja pa je govorila, da so ji ubili sina in ji cel teden niso dovolili, da bi dobila njegovo truplo. S posnetka je slišati še jok neke druge ženske, ki so ji pred hišo ubili moža.

Nekateri teroristi pobegnili iz Raqqe takoj, ko so izvedeli za Baghdadijevo smrt
Ženske na posnetku s sebe snemajo črne burke, ki so jim jih nadeli džihadisti Islamske države, in jih mečejo na ogenj. Nekateri teroristi so sicer pobegnili iz Raqque že ob novici, da je bil ubit voditelj ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi, tudi prebivalci drugih mest, kot je Mosul v Iraku, pa so končno, nekateri celo po letih tiranije, svobodni. Sicer pa ni točnega podatka, koliko civilistov je bilo ubitih, ko je ISIS oblegal Raqqo, čeprav bo končna številka verjetno razkrila, da so teroristi vzeli na tisoče življenj. Še vedno pa so v veljavi pozivi k strmoglavljenju sirskega predsednika Bašarja al Asada, ki je odobril napade s kemičnim orožjem v državi.

M. S.

 • Olga

  Čestitke ženskam! Naj se pokrivajo tisti, ki jih je lahko sram in bi morali odgovarjati, da je prišlo do vojne in nasilja! To pa so ameriški predsednik Obama in Sorosovi banditi s Kućanom, Vajglom in Fajonovo!

  • Zgornji

   AMEENNN !!! ! !!! (dasiravno si ti nasilni arabsko mohamedanski narodi Sami pripravljajo nasilje z raznimi vojnami … !!! ! !!! )

  • slaipowi

   Bolezen nezadržno napreduje. Janša je menda odprl oddelek na svoji kliniki v Avstraliji za točno take kot si ti. Prva njegova resna pacientka. Če bo zdravljenje uspelo bomo poslali še koga.

   • moon

    Ti pa nazaj zizat!

 • althar

  Islamofobija! Vse pozapret! Le čakte, da tole vidi naš Šketa…

  • karpelec

   Kaj, če bi Šketo posodili v Sirijo, ker doma pravega dala ne vidi.

   • althar

    Lahko pa jim ga, recimo, tudi podarimo. Medtem ko se mu pol Slovenije duši pod zažganimi kemičnimi odpadki in ko mu na tožilstvu furajo montirane, medtem ko jim zastarevajo realne tožbe, bi se model osredotočil na sovražni govor na tviterju. Slovenija bo z njim postala raj pod Triglavom, o tem ni dvoma.

    • karpelec

     Model se smradu ne bo lotil, ker je iz bršljanove lige.

  • rubec

   Se strinjam. Kar naenkrat te cote niso več dobre. Zdaj bodo krule zahtevale armani nina riči ali celo stella mclennon.

   • althar

    Itak. Armani za po vani, gući za po kući.

 • Miha

  Ma te iste babe so bile čisto zadovoljne pod isisom. Zdaj pa so konvertirale. Jaz jim nič ne verjamem.

  • pajot

   A ja? Kako pa to veš? Si videl? Si bil tam?

   • xtc

    Seveda,talal jim je burke s srpom in kladivom in rdečo zvezdo na čelu.

 • KAPIBARA

  Burke so islamskim ženskam Vsiljene- niso njihova dobra volja
  Je pa res, da je islam najbolj hinavska vera, ki vsebuje Ketman oziroma takija !!

 • Priden kot SDS ovčka

  Sem na hitro prebral da jezne žrtve sdsa zažigajo burke…

  • moon

   Ti imaš pa resen problem…

 • xtc

  Žalostno je gledati kaj počnejo islamistične norosti.Je pa še ena boleča resnica,ki se tiče Slovenije;ko bo narod začel tako nositi komusocialistično literaturo,propagando in kramo ter vso pripadajočo ropotijo zraven in početi isto kot te ženske,bo začelo iti vSloveniji na bolje.

 • Zgornji

  Evo, še celo babe prihajajo k pameti tam dol, … al’ pa so se samo pohinavile … :-/

 • šmentanamuha

  To mi je všeč, da so se babe razpizdile in simbolno skurile ta šotor-kletko, v katerem so morale živeti. Upam, da jim bodo sledile tudi druge. Muslimanke morajo same prisiliti svoje dedce k drugačnemu odnosu do njih. To je njihov boj, jaz jih podpiram, toda izboriti si ga morajo same. Ampak kako razumeti, da pa so si začele njihove sestre po veri v Evropi v znak večje “svobode” ta mrtvaški prt kar same natikati na bučo, čeprav jih v to nihče ne sili oz. ne sme siliti? In zraven se še derejo, da je to njihova pravica. Morš bit pa res usekan u glavi, da nardiš kaj takega.

 • spet-sam-jest

  Ma dejte, kokr so eni moški in muloti oblečeni, bi reku, de je blo najmenj 30 stopinj, pa najbrž raj kkšna več, one pa še kr oblečene k za pozim, z zavitim glavam, k b use ušesa bolela, pa b se bale prepiha. Zgleda, de so jih isis-ovci še premal matretiral.

 • Pezde

  BRAVO PUNCE, SVAKA VAM ČAST!!! NASLEDNJIČ PA ZAŽGITE ŠE VSE, KI SO KAMENJALI, ŠTIHALI IN S KISLINO POLIVALI ŽENSKE!!!

 • moon

  cak mal.. a ni burka po besedah Fajle PB dokaz zenske svobode???
  Mogoce bi morala spet malo razlozit, nam neukim..

  • rubec

   Kako ga čez vrečo fafa bi tudi jaz rad slišal razlago če ga je razen menda svojemu bratu sploh kdaj. Časa nima na pretek saj je učiteljica človekovih pravic in častna ambasadorka medkulturnega dialoga, karkoli že to pomeni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!