[VIDEO] Poglejte, kako je gorelo! Jezne žrtve ISIS-a zažigale svoje burke sredi ulice v Raqqi

Foto: epa, slika je simboličnna

Potem, ko je bil del Raqqe v Siriji osvobojen izpod teroristične skupine Islamska država, so to veliko zmago proslavile tudi tamkajšnje ženske in v znak veselja zažgale burke, ki so jim jih vsilili džihadisti ISIS-a. Zdaj lahko končno pokažejo svoje obraze!

Dekleta in ženske so z veseljem zažgale burke, ki so jim jih vsilili teroristi Islamske države, in so zakrivale njihova telesa v celoti, od glave do pet. Ženske so bile namreč prisiljene nositi tradicionalne islamske obleke, je zapovedal ISIS, svojim borcem pa vseeno dovoljeval, da so kadili, pili in uživali droge. Razuzdani teroristi so sicer potem pred zahodnimi silami, ki so osvobajale del za delom mesta Raqqa, pobegnili v puščavo, v drugi del Sirije ali pa čez turško mejo, razkriva Express. Tisti, ki so živeli pod njihovo tiranijo, pa zdaj praznujejo konec njihove “kampanje mučenja”.

S posnetka se jasno vidi, da je neka ženska rekla: “Daj mi vžigalnik, da to zažgem! Naj bo tisti, ki nas je prisilil nositi ta črna oblačila, preklet.” Sliši pa se še neko drugo žensko, kako jokajoče govori, kakšne grozote je ISIS zadal njeni družini, saj so ubili njenega očeta. “Naj Alah zažge njihova srca.” Tretja pa je govorila, da so ji ubili sina in ji cel teden niso dovolili, da bi dobila njegovo truplo. S posnetka je slišati še jok neke druge ženske, ki so ji pred hišo ubili moža.

Nekateri teroristi pobegnili iz Raqqe takoj, ko so izvedeli za Baghdadijevo smrt
Ženske na posnetku s sebe snemajo črne burke, ki so jim jih nadeli džihadisti Islamske države, in jih mečejo na ogenj. Nekateri teroristi so sicer pobegnili iz Raqque že ob novici, da je bil ubit voditelj ISIS-a Abu Bakr al-Baghdadi, tudi prebivalci drugih mest, kot je Mosul v Iraku, pa so končno, nekateri celo po letih tiranije, svobodni. Sicer pa ni točnega podatka, koliko civilistov je bilo ubitih, ko je ISIS oblegal Raqqo, čeprav bo končna številka verjetno razkrila, da so teroristi vzeli na tisoče življenj. Še vedno pa so v veljavi pozivi k strmoglavljenju sirskega predsednika Bašarja al Asada, ki je odobril napade s kemičnim orožjem v državi.

M. S.