[VIDEO] Poglejte, kako se v Nemčiji cerkve spreminjajo v mošeje … Si tega želimo tudi v Sloveniji?

Foto: epa

Finančno dobro založeni arabski migranti so v Nemčiji začeli odkupovati cerkve in jih spreminjati v mošeje. Se nam v Sloveniji obeta enaka usoda ali se bomo končno postavili v bran svoji krščanski kulturi in preprečili islamizacijo, ki že pospešeno poteka tudi na naših tleh?

Iz Hamburga poročajo o bivši luteranski cerkvi, ki so jo prevzeli muslimani in so jo spremenili v mošejo. Luteranska cerkev v središču mesta je bila odprta leta 1961, leta 2002 so jo zaradi finančnih razlogov zaprli, od takrat pa je bila prazna. Kot poroča RT, so okoliški prebivalci zgroženi in zaskrbljeni. Nemčijo sicer v zadnjem času preplavlja val nasilja, ki ga povzročajo nelegalni migranti, napetosti zaradi nestrinjanja o migrantski politiki pa pod vprašaj postavljajo celo obstoj vladne koalicije.

Se bomo v Slovenji uprli islamizaciji?
Sprememba cerkev v mošeje pa je le nazoren prikaz vseevropskega procesa islamizacije, na katerega opozarjamo že dalj časa. V Slovenijo prihaja iz dneva v dan več muslimanskih migrantov, medtem ko se mladi in izobraženi Slovenci pospešeno izseljujejo. Če se temu trendu, za katerega upravičeno pričakujemo, da se bo pod Šarčevo skrajno levičarsko vlado le še pospeševal, ne upremo, bomo kmalu lahko priča spremembam cerkev v mošeje tudi v Sloveniji. V Ljubljani se tako s podporo katarskih sredstev zaključuje gradnja džamije, do katere pa vodi kar Džamijska ulica, čeprav to ime sploh ni skladno s slovenskim jezikom, kot so opozarjali strokovnjaki, prav tako pa je takšno poimenovanje ulice razburilo lokalne prebivalce. V zadnjem času smo tako že priča brisanju krščanskih križev z različnih produktov, v slovenskih bazenih pa je vedno več žensk v t.i. burkinijih.

Lidl in Ljubljanske mlekarne s svojih izdelkov brišeta križe!
Lidl in Ljubljanske mlekarne sta šla z obzirnostjo do muslimanov celo tako daleč, da na svojih grških jogurtih prikazujeta grške pravoslavne cerkve, s katerih brišeta križe. Odziv potrošnikov je bil oster po vsej Evropi, takšne izdelke je namreč, sodeč po odzivih na družbenih omrežjih, pričelo bojkotirati večje število kupcev. Zanimivo bo dolgoročno opazovati, ali bodo takšna podjetja upoštevala odzive razočaranih in jeznih kupcev ali pa bodo zaradi muslimanov pripravljena celo kljubovati tržni logiki in tvegati izgubo. V tem primeru se nam na grških izdelkih morda obetajo celo podobe pravoslavnih cerkev, na katerih so križi zamenjani z islamskimi simboli, npr. polmeseci in zvezdami?

V kadru iz tv-oglasa Ljubljanskih mlekarn so z modrih cerkvenih kupol zbrisani križi.

Ženske v burkinijih s kopališč preganjajo slovenske družine
Dober primer je tudi pojavljanje t.i. burkinijev, ki smo jim priča na več kopališčih v Sloveniji. Tako smo poročali o njihovi prisotnosti v Termah Vivat in na bazenu v Domžalah, kar je v obeh primerih močno razburilo preostale kopalce. Skladno s kulturnim marksizmom se jim dovoli kopanje v posteljnini podobnim oblekah, da se ja ne bi počutile diskriminirane ali užaljene, ob tem pa se zanemarja tako slovenske običaje, da se v bazenu kopa v kopalkah, kot tudi veljavne higienske standarde. Mnogi so ob tej priložnosti zatrdili, da zato ne bodo več obiskovali omenjenih kopališč.

J. Ž.