Vladajoča Erdoganova stranka ponovno zmagala v Turčiji

Foto: Epa

Stranka Pravičnost in razvoj Recepa Tayyipa Erdogana je na včerajšnjih volitvah v Turčiji dobila potrebno večino, ki jo je izgubila meseca junija, ko so poskušali sestaviti koalicijsko vlado. 

Po skoraj vseh preštetih volilnih glasovnicah je po zadnjih podatkih do sedaj vladajoča stranka AKP prejela 49,4 odstotkov glasov pred drugo uvrščeno opozicijsko stranko, ki je zbrala 25,4 odstotkov glasov.

Predsednik Recep Tayyip Erdogan je v komentarju dejal, da “so ljudje izbrali ukrepe in razvoj namesto javne polemike in da so turški volivci z volitvami izkazali močno željo po enotnosti in celovitosti Turčije.”

V turški parlament sta se uvrstili tudi kurdska stranka z 10 odstotki glasov in nacionalistična stranka Turčije, so zapisali pri BBC.

Erdogan je danes zjutraj že pozval celoten svet, naj spoštuje voljo Turčije.

M. P.

 • mojadezela

  nacija pras….! Smrt sovraznikom Evrope…..

 • xtc

  Dogaja se ravno to kar so svarili še ekstremnejša islamizacija in turško gospodarsko nazadovanje in Turčija je naslednja kjer bo počilo.
  Eu se mora izogibati vsakim koncesijam in popuščanju Erdoganu-še najmanj pa jo vzeti v EU ali omiliti vizumsko politiko,sajh bo nato povsem legalno odprla vrata ilegalcem,ki bodo množično ratali Turki.Glede na to ,da je korupcija v Turčiji izredno močna vemo kaj sledi.

  Turki pa naj spoštujejo voljo EU in naj imigrante pošljejo nazaj ne pa v EU.

 • Borut Stari

  Turčija ne sme biti povabljena in celo sprejeta v EU dokler z aktivnim pošiljanjem migrantov v Evropo podpira njeno islamizacijo. Grčija ni sposobna braniti zunanjo (šengensko) mejo. Turčija je lahko le migrantski predpražnik Evrope.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!