[VSE PODROBNOSTI] Grozljivka na Rabu: Hrvaški veteran sosedu z avtomatsko puško prestrelil nogi, ga pokončal, napadel njegovo ženo in nato razstrelil še sebe z ročno bombo

Foto: arhiv Nova24tv

Nadvse turistično naselje na otoku Rab Barbat je včeraj pretreslo grozljivo dogajanje. 48-letni moški, po neuradnih podatkih hrvaški veteran, je najprej napadel 51-letnega psihiatra, sicer njegovega soseda, nato se je spravil še na sosedovo ženo in na koncu sebe razstrelil z ročno bombo. In vse to zaradi spora glede zemljišča.

Mesto Barbat na Rabu slovi kot tisto, ki ga vidite prvega, ko izstopite iz trajekta. “Obdajajo ga peščene plaže, restavracije pa oskrbujejo lokalni ribiči,” je zapisano na predstavitveni strani otoka Rab. A to idilo je zmotil 48-letnik, ki je najprej napadel svojega soseda, nato pa še njegovo ženo. In kaj se je pravzaprav dogajalo? 48-letnik, hrvaški mediji poročajo, da je vojni veteran, je napadel 51-letnega Sinišo Rakića (na sliki, op. av.), po poklicu psihiatra. Ta naj bi svojega napadalca prosil za življenje in naj se ga usmili, vendar pa napadalec ni imel usmiljenja. Najprej naj bi ga ustrelil v nogi, nato pa vanj poslal še nekaj nabojev, tudi v prsni koš, zaradi katerih je žrtev obležala.

Nato se je Srđan Smojver spravil še na psihiatrovo ženo Vesno, 54-letnico, ki pa je, da bi si rešila življenje, skočila z balkona. Pri tem se je huje poškodovala, Hrvatje poročajo, da si je zlomila obe nogi in roko, vendar pa reševalci niso mogli do nje, saj je napadalec z avtomatsko puško streljal vse naokrog. Kasneje je le dočakala zdravniško pomoč, kjer so reševalci ugotovili, da so jo nekateri izstrelki iz kalašnikovega oplazili. Tarnala je tudi nad bolečinami v hrbtu, zato Jutarnji ugiba, ali si je morda poškodovala hrbtenico. Dejstvo pa je, da jo je v bolnišnico v Reko prepeljal helikopter in da je njeno stanje zdaj stabilno. Rakićeva sicer dela na sodišču na Rabu kot zapisnikarica. Napadalec pa je v času pogajanj s policijo tudi v njih izstrelil nekaj nabojev, a zaenkrat ne poročajo o poškodovanih policistih.

Razstrelil se je z ročno bombo
Hišo, v kateri se je nato napadalec zaprl v apartma, so obkolili specialci iz Reke in se vse do večera pogajali z napadalcem – na pomoč so policiji pri pogajanjih priskočili celo napadalčeva mati in njegova prijatelja, sosedje pa so za hrvaške medije dejali, da je želel med pogajanji napadalec na travnik, da bi se tam razstrelil, saj si ni želel umazati apartmaja. Približno ob 19.35 je odjeknila močna eksplozija, nato je policija vdrla v hišo, kjer pa so lahko samo še ugotovili, da se je napadalec razstrelil. Po prvih ugotovitvah se je razstrelil z ročno bombo, ki jo je  imel pri sebi. O tem, da bo tako končal svoje življenje, je sicer grozil že med pogajanji, nato pa grožnjo tudi uresničil. Policisti naj bi sicer pri njem nato našli še kalašnikovo in strelivo, hrvaški mediji pa poročajo, da je bila eksplozija tako silovita, da je razbila stekla na oknih.

17-letni sin med streljanjem na praksi, ob novici doživel živčni zlom
Napadeni zakonski par ima sicer edinega sina, 17-letnega M. R., ki pa v času streljanja ni bil doma. Hrvaški mediji poročajo, da je bil vidno šokiran, ko je izvedel, da mu je sosed ubil očeta. To naj bi sicer izvedel kar prek Facebooka, ko so njegovi prijatelji objavljali, kaj se dogaja na Rabu in omenjali ubitega psihiatra, on pa je celo komentiral, da upa, da to ni njegov oče. A žal je bil. 17-letnik je bil v času dramatičnega dogajanja na praksi v eni izmed restavracij na Rabu, ob tragičnem spoznanju pa so mu morali nuditi nujno pomoč. Ob 12.30 je dobil tudi pomirjevala. Zdaj je v oskrbi pri svojih sorodnikih. Truplo njegovega očeta naj bi z oči javnosti umaknili šele okrog 15.30.

Priča grozljivki tudi Slovenci
Napadalec se je spravil nad svoja soseda zaradi spora glede zemljišča. Celotno dogajanje se je sicer začelo že deset ur prej, okrog 9.30, grozljivki na Rabu pa so prisostvovali celo nekateri turisti, med njimi tudi Slovenci. Ti naj bi v paniki pobegnili, poroča index.hr, ki razkriva, da je na priljubljenem hrvaškem otoku vladalo obsedeno stanje. Ta še razkriva, da naj bi se soseda (Smojver se je tja preselil iz Opatije po ločitvi, žena pa ga je zapustila, ker naj bi bil do nje nasilen in nasploh psihično nestabilen, op. av.) sicer sprla, ker naj bi psihiater napadalcu očital, da po skupnem dvorišču poliva bencin, medtem ko je polnil rezervoar svojega vozila. Psihiatra naj bi 48-letnik pokončal kar tam, na dvorišču, kaj je sledilo, pa je znano.

Rakići so bili sicer v svojem naselju zelo priljubljeni. Tja so se preselili pred kakšnimi 20 leti in so bili s sosedi nasploh v dobrih odnosih. Dr. Rakić naj bi bil eden od največjih strokovnjakov v Psihiatrični bolnišnici Rab, bil je tudi vodja Oddelka za akutna in kritična stanja. Njegovo ženo pa opisujejo kot nadvse prijazno žensko.

M. S.

 • Hun

  tko je to ko raja umira z rdeco zvezdo in proti rdeci zvezdi …sinovi in hčere ustaskih oficirjev in funkcuonarjev pa pridejo iz Argentine in danes vodijo Hrvatsku..

 • Morala

  Grozno in žalostno! Ljudje vse preveč posegajo po orožju!

 • Fogglof Tunnek

  Samo tolko da veste…pozabili ste povedat, da je bil morilec, Srđan Smojver, tudi pristaš HDZ-ja oz. skrajni desničar…. Skrajni desničar?….Za dom…spremni???… Domobranci in ustaši podajte si roke…gliha fkup štriha…pa to…

  • alojz

   So pa amaterji takole en po eden. Vi levaki se tega lotite profesionalno. Masovno.

 • Raamko Rom

  JANSO NA OBLAST IN KRIMINAL IZGINE V 1 MESECU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Ana Job

  Veterani pogosto trpijo za posttravmatskim stresom. Vojna pusti na psihi marsikaj. Normalen sigurno ni bil.

  • Fogglof Tunnek

   Ja, samo poglej JJ… hahahahahahahahahahaha…

   • tarantela

    A je uplival tud na tiste, k so se u klet skrival?

    • Hun

     taki k se skrivajo z visjimi cini po kleteh, ko orn zaropota spizdijo v BuenosAjres

   • alojz

    Bo kakšen veteran tudi tebe poiskal.

 • Demonkrat

  Psihiater sosed?????Kakšen psihiater je to bil ?Halo

 • Antonius

  Čudno?! Pokojni naj bi bil največji strokovnjak psihiatrične stroke na hrvaškem, pa se spusti na nivo očitkov, ki se vedno spremenijo v spor.
  Kaj boste vi meni govorili, za sebe se brigajte, gredo očitki po običajni poti, ki na koncu vsak odnos pripelje do skreganja in v maloro.
  Strokovno izkušeni zmeraj preživijo tisto, česar se lotijo. K sporu s sosedom zaradi zemljišča je psihiatrični strokovnjak prilil na ogenj njunega spora še povsem nepotrebni očitek, ki je iztirjenega storilca spravil do odločitve, da je storil tisto, čemur se zdrava pamet vedno izogne.

  • alojz

   Nič pa ne napišete, da je zaradi tega psihiatra in njegovega pisnega mnenja človek bil ob službo. Psihiater bi pač moral takemu človeku pomagati ne pa ga maltretirat.

   • KAPIBARA

    Od kje ti to ??

 • montyamp

  Hrvati zgleda tudi imajo težave s samooklicanimi strokovnjaki .
  Samo po naravnem pravu se bomo znebili naplavin katere so priplavale na površje iz HUDOJAMSKE KLOAKE .
  V Sloveniji “strokovnjaki kradejo ” otroke , kateri bodo odličen potencial za čiščenje
  elitnih krogov paradajzarske peso=barije .
  Se že veselim , spet bo posijalo sonce na malega pametnega človeka ,
  pa ne žveplenega pritlikavca .

 • pajot

  zaradi spora glede zemljišča.
  Jebeš zemljišče. s sabo v večnost ga ne boš nesel. zakaj se ljudje zaradi koščka zemlje pobijajo med seboj?

  • dr Janez Sveti

   Najbrž mu ni nihče povedal, da ljudje sami umrejo in jih je nepotrebno pobijat. Napovedujem, da bo v naslednjih 80 letih umrlo 7 milijard ljudi!!
   DR Janez Sveti svetovalec

  • Zgornji

   AMENNN !!!

  • Bozz

   V večnost v pekel glede tega kar je storil.

 • dr Janez Sveti

  Kaj pa vem? Če mu je res polival bencin po dvorišču? JBG, to nikar tako!
  https://www.youtube.com/watch?v=-KA3Q55b2QY

  dr Janez Sveti Metak

 • Zgornji

  … prestaro bejbo je imel … in je to lahko tudi vzrok …

  • slaba šala

   • Zgornji

    Ja in ne. Namreč, ker je Siniša vzel prestaro bejbo, je imel zato več problemov, in zato poleg Dodatnih problemov ni zmogel obvladovati še problemov z Srđanom. Saj vemo, da če je preveč Problemov na kupu, da potem enkrat nekje poči , … pa četudi ne na najšibkejšem členu …

 • Hun

  poduk za vse nase nacionalpatriote

 • hle

  Lahko bi omenili še zanimivo podrobnost ki so jo obelodanili Srbski mediji da so morale policijske okrepitve priti z trajektom ker so njihovi patruljni čolni v Piranskem zalivu

  • cosmosjasnovidec

   In da je bil bivši policaj ne pa vojaški veteran.

 • Psihopat je že v peklu.

 • cosmosjasnovidec

  Bil je policijski veteran ne vojaški.
  Nisem pa siguren ali je bil tudi muslič sodeč po tem,da se je raztrelil kot je tradicija pri musličih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!