Žalostno odkritje: v skladišču pokopališča našli mumificirano deklico, za katero ni vedel prav nihče

Foto: YouTube

Upravitelj pokopališča Santa Maria dei Roitoli v sicilijanskem mestu Palermo, Cosimo De Roberto, si zagotovo ni mislil, da bo med brskanjem v skladišču odkril mumificirano telo deklice. 

Na glavi mumificiranega trupelca je mogoče videti venec z rožami, oblečena je v starinsko obleko. Na leseni škatli, v katero so bili dekličini poslednji ostanki spravljeni, je bil pritrjen listič, na katerem je pisalo ime mesta San Prospero in datum 25. september 1977. Ni še jasno, kako je mumificirano telo končalo v skladišču pokopališča in kdo je tisti, ki je deklico mumificiral, a poraja se nekoliko teorij glede tega.

Foto: YouTube

V arhivih ni zapisov o njej
De Roberto je povedal, da je od zgodovinarja slišal, da naj bi eden izmed pokopaliških duhovnikov, oče Calafiore, leta 1999 domnevno prinesel mumijo deklice na pokopališče iz nekega samostana. V arhivih pokopališča ni sicer nikjer zaslediti zapisov o pokopu neimenovane deklice. Mrtvaški oglednik je po analizi prišel do zaključka, da deklica res ni umrla pred nedavnim, ampak v poznem 19. stoletju, poroča 24 sata.

Cosimo de Roberto, ki je truplo tudi odkril, je za italijanske medije povedal, da je zdaj na potezi državno tožilstvo, ki bo odločilo, kako ravnati v prihodnje, povedal pa je, da so deklico zaenkrat poimenovali Nimfa, da ne bodo o njej govorili le kot o mumiji.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!