Zaradi migrantov se mesto mode spreminja v kaos: vlada na ulice Milana zdaj pošilja vojsko

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Italijanska vlada bo v svoje drugo največje mesto poslala 150 vojakov, da bi obvladali nerede, ki se kopičijo zaradi nekontroliranega dotoka ekonomskih migrantov, poročajo veliki evropski mediji. Minister za notranje zadeve Angelino Alfano je namreč napovedal, da bo podvojil število častnikov v vojski, da bi se lažje soočili z nastalim kaosom na ulicah Milana.

Angelino Alfano je pred dnevi italijanskim medijem potrdil, da bo vlada v Milano poslala 150 vojakov, ki bodo v pomoč policiji. “Policija trenutno deluje na zgornji meji svojih sposobnosti in situacije ne obvlada več,” citirajo ministra za notranje zadeve, ki je govoril tudi na posebnem vrhu za varnost v mestni hiši Palazzo Marino, kjer je milanski župan za varnost vlado jasno zaprosil, naj intervenira, saj situacije ne obvlada več. Mesto je preplavljeno z ekonomskimi migranti, kriminal na ulicah je iz dneva v dan večji.

Milanski župan Giuseppe Sala pravi, da je vojska na ulicah glavnega gospodarskega središča Italije nujna. Vojsko bodo v Milano preselili iz Rima, nadzorovala bo t. i. kritične točke, medtem ko bo policija nadzorovala javne površine, kot je glavna železniška postaja, saj se tam ponavadi tolpe migrantov zbirajo v največjem številu. “Verjamem, da bodo mešane patrulje okrepile varnost v mestu,” dodaja Sala.

Napoved ministra za notranje zadeve prihaja neposredno po spopadu migrantov s Filipinov, ki so v središču mesta z noži obračunali med seboj. Dokler mesto ne bo obvladalo nastale situacije, novi migranti v prestolnici Lombardije ne bodo dobrodošli. “Kvota je izpolnjena. Rekli bomo ‘stop’ novim prihodom migrantov. Smo preobremenjeni, saj nekatere druge province in mesta migrantov ne sprejemajo več, zato vsi prihajajo v Milano,” še opozarja župan.

Mestne oblasti so že lep čas nezadovoljne s porastom kriminala v Milanu, ki sovpada s prihodom ekonomskih migrantov, mesto pa ne želi biti slab vzor za celotno državo. Hkrati se vlada dobro zaveda jeze prestrašenih Italijanov, ki so oblastem dali jasno vedeti, da si preseljevanja in gradnje migrantskih kampov ne želijo; okrog tisoč protestnikov je ob napovedi novice, da bo država približno 100 migrantov naselila v manjšem italijanskem mestecu, zavzelo ulice s transparenti proti migrantom in italijanskimi zastavami ter dalo jasno vedeti, da si ne želijo po poteh Francije, Nemčije in Velike Britanije, kjer je policiji situacija že zdavnaj ušla izpod kontrole.

L. S.

 • AlojzZ

  “Zaradi migrantov se mesto mode spreminja v kaos: vlada na ulice Milana zdaj pošilja vojsko”

  Ja bejš no bejš! Kdo pa te migrante pobira ob afriški obali in jih vozi v Evropo? In se ob tem dela človekoljuba?

  • AlojzZ

   Problem bo pri nas, ker je ognjena moč SLO vojske manjša od pouličnih tolp sodobnega velemesta. In ker smo z nižanjem stroškov za vojsko izpadli iz NATA. No, slednje mogoče pa ni problem.

   • Razocarana

    NI problema, če bo potrebno bomo vaške straže organizirali, vendar bo najprej potrebno pobrcati vse te kekce in rožlete ki nam delajo škodo in uvažajo te migrante pobrcati ven iz parlamenta in vlade.

  • Novakec1

   Boš plaču licenco za mojo besedo jebeš /beješ 100€ z DDV pa 122€.

 • Anton

  Joj če jih dobijo v roke slovenski komunistični partizani…..

 • janez.pokoncni

  Nemci, Italijani, Francozi, Belgijci, itd. so si jih navozili pred svoje pragove, sedaj pa jih bodo solidarnostno porazdelili po celi Evropi.

  • Anonimni_Profesor

   Nemci so v glavnem zarukan in asocialen narod, kot se vidi iz njihove zgodovine. Francozi in Italijani so imeli vsaj kolonije v muslimanskih krajih.

 • WatsonForus

  vprašte Renzija zakaj vozi taxi službo ispred Libijske obale?

 • Kučko pod pručko

  Grazie per tutto, signora Merkel!!!

 • dež

  “Policija bo nadzorovala tolpe migrantov” ?! Kaj če bi jih naložili nazaj na čolne, odpeljali 3 morske milje pred Libijsko obalo in tam izpustili na prostost. Bi imeli mir za vse večne čase.

 • totex39

  Dolgo se že ve, da teh migrantov na miren način se ne bo dalo zajeziti. Zato bi morala policija in vojska oporabiti silo in jih izgnati iz Evrope. Ne pa, da tam stojijo in migrante obkolijo in izgleda kot, da bi jih varovali.

 • Novakec1

  Kaj bodo pa naši poslal na ulice v takih primerih; gasilce, lovce in podobno ali filantrofke, nevladnike, čefurje- žlahto kameltrajberjev?

  • von Rhein

   Imel si možnost videti kaj so poslali pred meseci na Kotnikovi v LJ.

   • Novakec1

    Nisem bil tam , ami lahko obrazložiš, še bolje narišeš.

  • dež

   Oddelek metalcev kopja in oddelek strelcev s fračami.

 • pajot

  Imam predlog. Pošljimo jih k Alahu. Z njimi pa še vso to bando,ki jih je navlekla k nam.

  • rubec

   Saj Alah je že v Milanu. Prihodnji teden bo predstavil novo kolekcijo dolgih gat modnega kreatorja Ahmed Abu Armanija.

   • pajot

    He,he,he….

   • xtc

    oZ: Dr :Janeza Svetega iz Polja levo spodaj v kleti:

 • if

  Oblasti obtožujem, da omogočajo okupacijo evropskih kultur z namenom, da jih izničijo z učinki okupacijskih kultur, ki jih oblasti protizakonito uvažajo v Evropo!

 • Brutus

  Res ne vem, ali sem jaz tako ameten ali pa so EU politiki tako butasti? Vojsko naj pošljejo na morje, tam pa naj čolne obrne nazaj, ali pa jih potopi! Vse brugo je bla…bla…blain brez haska!

  • von Rhein

   Politiki so hinavci,medijski strokovnjaki pa pokvarjena golazen.Spomni se cirkusa ,ko so utopljenega dečka položili na obalo izven dosega valov in njegovo sliko razpošiljali po svetu.

 • Gregor Kastelec

  mafiji oblast v roke ,pa bo že zrihtala migrante..

  • Silka

   Pri nas mafija že ima oblast, zato tudi uvaža islamizem.

   • renee

    tam je pa drgač mafija!

 • Nata

  Kakšno vojsko , no ?? Renzi naj jih preneha reševati iz morja !

  Pretovorijo jih naj na ladje in odpeljejo od koder so prišli.
  A sedaj bo pa Evropa gradila centre , da jih bo spravila iz ulic ?

 • xtc

  Evropa zanesljivo in pogumno koraka v v vojno_za to so ravno najbolj zaslužni EU “humanitarci” oz humanitarni politiki:

 • Artur

  Močno dvomim ,da naša narodnoizdajalska politikantska svojat ni seznanjena s tem, ker, če ni potem je stvar še mnogo hujša ker to kaže ,da imamo na oblasti popolne diletante, ki se jim gre samo za ropanje in privilegije ne glede na vse , če bi bili seznanjeni bi se zavedali da tudi oni spadajo “za odstrel” slej kot prej .
  Romana Tomc: EU parlament si prizadeva za sistemske reforme in se bori proti davčnim goljufom ????!!!!
  EU parlament si tako prizadeva za birokratsko sistemske spremembe, da Slovaki na desettisočglavih protestih nosijo vaše EU zastave, Ceta ,Ttip transparente prekrižane od enega vogala do drugega in to na obeh straneh pa še popacane zraven Poljaki jih celo zažigajo a vi nam bi prodajali svojo demagogijo in muda za bubrege !! Ma speljite se že nekam dost vas imam ! Lahko je s polno ritjo srat na naš račun.A sem bil dovolj politično nekorekten ali bi radi še več???
  Turodni Evropejci postajamo getoizirani , invazija Arabcev pedenanih na naš račun se širi po Kalergi planu poleg pa še štalo povzročajo a ona nam “Vse to potrebujemo, da bomo lažje dosegali cilje socialne Evrope,” Prisega na Ceta ,Ttip korporacijske apetite na naših prostorih do vsega živega tudi sociale, milijoni ozaveščenih po Evropi protestirajo proti temu a njej se ne zdi vredno niti, da bi se vsaj zamislila nad tem. http://www.hop.com.hr/2015/10/13/kalergi-plan-pan-europa-genocid-naroda-europe-unistenje-bijele-rase/

  • Kučko pod pručko

   Artur, pred nekaj leti je eden največji poznavalcev zločinske združbe Bilderberg v Strassbourgu o tem predaval evropskim poslancem. Večina ga je samo gledala kot tele v nova vrata!!!

   • Artur

    Ja spomnim se menda je bil to Daniel Estulin, pravzaprav sem dobil občutek ,da niso niti razumeli kar jim govori politična korektnost jim je bremzala možgane. Bil je gost celo na HR Tv Mišakovi oddaji Na rubu znanosti , naši butalski uredniki TV oddaj , pa ne samo na nacionalki nimajo pojma kdo je to ali pa vendar, ali pa se jim gate strahopetno zatresejo samo če pomislijo kaj bi se jim zgodilo,če bi gostoval pri nas.

    • Kučko pod pručko

     Ja, bil je res Daniel Estulin in sem ga imel namen omeniti v mojem prejšnjem komentarju, pa mi je, ne vem sicer zakaj, ušel v tistem trenutku iz glave. Njegovo odlično knjigo Skupina Bilderberg priporočam vsakomur.

     O naših levaških teletih je pa itak škoda izgubljati besed!!!

     • fmg9

      Estulin je kategorično zanikal povezavo Judov s prostozidarskimi krogi, kot je Bilderberg. Zaradi tega so ga obtožili, da je “zionistični agent”.

      V bistvu pa tajne lože temeljijo na prostozidarstvu, ki je z judaizmom in krščanstvom popolnoma nekompatibilen.

     • Kučko pod pručko

      Ne vem, kje si to zasledil. Jaz sem njegovo knjigo Skupina Bilderberg prebral dvakrat, pa o tem, kar trdiš, ne vem nič. Lahko sicer, da sem kaj prezrl, bi se pa enemu najboljših poznavalcev Bilderbergov čudil, če bi kaj takega kategorično zanikal. Saj ja vsak poznavalec skrivnih združb ve, da tvorijo piramidno zgradbo Illuminatov tako Bildebergi kot tudi prostozidarji. Za Bilderberge pa vemo, da je najvplivnejši med njimi poleg židovskih Rothschildov prav 101-letni David Rockefeller, ki je tudi Žid. To pa s tvojo trditvijo ne gre skupaj!!!

     • fmg9

      https://libertyfight.wordpress.com/2011/06/20/conspiracy-buff-daniel-estulin-insists-there-is-no-jewish-masonic-conspiracy-in-world-affairs/

      Rothschild & Rockefeller imata, ja, judovske korenine, Boga sta pa spravila pod pručko. Tudi Angela Merkel je kristjanka, pa je isto storila.

      Seveda pa zaradi nekaj odpadlih jabolk ne gre posploševati na vse Jude in Kristjane.
      V kolikor si bral Estulina, potem veš, da je večkrat omenil Alice Bailey. Poskusi se prebiti čez tole:
      http://www.raherrmann.com/bailey.htm

     • samsara

      Kolikor vem, so Rockefellerji derivati Rothschildov po ženski strani.
      Je pa psihopatija v rodu slednjih že 250 let, od utemeljitelja dinastije pravzaprav in je dedna.

     • Feriss.H

      Če mi fanta dovolita en mali skok v vašo debato glede Rockefellerjevega Židovstva. Naslednje je satiričen prikaz iz portala Jew or Not Jew za –

      John D. Rockefeller
      July 8, 1839 – May 23, 1937

      Somewhere, in a bunker underneath Switzerland…

      “Order! Order! Please finish up your bagels, we’re about to start. The fourteenth annual meeting of the Protocols of the Elders of Zion is now open, Chairman Rubinstein presiding. We’ll start with the roll call, as usual. Rothschild?”

      “Present.”

      “Rosen?”

      “Here.”

      “Rabinovich?”

      “He went home, Chairman. Food poisoning.”

      “I knew we shouldn’t have gone with the no frills herring. Rockefeller?”

      (silence)

      “Rockefeller?”

      “Chairman, Rockefeller is not Jewish.”

      “What do you mean, he is not Jewish?”

      “He is Baptist.”

      “Baptist? How can that be? He’s the richest person in the world! How can he not be Jewish?”

      “Chairman, the goyim can be rich as well.”

      “Goyim can be rich? That’s absurd!”

      “Not as absurd as the world’s richest Jews meeting in a bunker underneath Switzerland…”

      VERDICT: NOT A JEW

      Vsi viri pravijo da Rockefellerji, kot tudi Morgani na primer NISO Jewish. Merklova pa je Židinja po mami, kar pomeni “žlahtna” Židinja.

      Prav ta vajina debata je dokaz kako težko je izluščiti dejstva in “dejstva”, ne glede na to kdo so avtorji neštetih tekstov in knjig na to temo ki jih navajata. Henry Kissinger ma primer je Ashkenazim Jud in je od davnin REDNI član Bilderberga. Člani Bilderberga so tudi prisotni v Trilaterali, in tam so tudi fantki iz Carlyle Group, da ne omenjam še Skull and Bones in bog si ga vedi kdo in kaj še ni v tej čorbi.

      Jaz o teh skupinah ne komentiram ker itak ne vem ničesar kaj tam vse kujejo in dvomim da se da zanašati na pisanja raznih avtorjev ki obdelujejo to področje. Na Internetu je toliko tega namerno, da se zamegli dejstva z flancanji.

      Edino kar je ZANESLJIVO in od kod črpam svoja sklepanja, so VSEM DOSTOPNA imena na položajih ki jih zasedajo PTB kreature na obeh straneh Atlantika. Tale imena – Soros, Merkel, Sarkozy, Juncker, Axelrod, Rahm, Blankfein, Yalen, in t.d. so Ashkenazim Židje. Niso pa izključno Židje v ozadju Euro-Genocida. O tem sem že nekaj pisal tu če koga slučajno zanima – http://nova24tv.si/slovenija/politika/slovenija-lahko-ob-prihodu-drugega-migrantskega-vala-pricakuje-varnostni-in-ekonomski-kolaps/#comment-2934337640

      Židje v Ameriki tvorijo 2% populacije zasedajo pa po uradnih podatkih –

      MSM (Mainstream Media) – Od 12 vodilnih v “Big Six” media corporations, 9 so Židje

      HOLLYWOOD – Od 60 vodilnih pozicij v studijih, sindikatih in agencijah 50 so Židje

      TV – Od 64 vodilnih funkcij največjih TV hiš, 57 so Židje

      GLAZBENA INDUSTRIJA – Od 50 vodilnih pozicij 39 so Židje

      RADIO – Največje hiše, od 46 vodilnih in lastnikov 28 so Židje

      POLITIKA – Od 60 Visokih Funkcionarjev v Ameriški vladi – Ekonomija, Finance in Monetarne Institucije, 39 so Židje.

      SCOTUS – (Supreme Court of the United States) – 9 sodnikov, trije so Židje in četrtega je že Izbral Obama a ga ne bo mogel ustoličiti.

      FED – Zadnjih trideset let zaporedoma so Direktorji Židje – Alan Greenspan, Ben Bernanke, in zdaj Janet Yellen. To so funkcije nad katerimi ne Kongres ne Bela Hiša nimata pravega nadzora, čeprav jih imenuje Predsednik. FED je pa TOP ORODJE Židovske Finančne Moči

      BANČNIŠTVO – Absolutna dominacija Židov, kjer prednjači zloglasni Goldman Sachs in njegov šef Lloyd Craig Blankfein

      Vse te pozicije ne obvladujejo ker bi naj bili najsposobnejši, zasedajo ih zato ker delujejo kot izjemno dobro organizirane KRIMINALNE ZDRUŽBE, identično kot Sicilijanska Mafija, na osnovi NEPOTIZMA, po KRVNO-RASNI POVEZAVI.

      Potem so tu Židovske NGO institucije kot SPLC, ADL, AIPAC ter dva monstruozna lobija –
      RJC (The Republican Jewish Coalition) in NJDC (National Jewish Democratic Council)

      Tu je pa kompletna lista Židovsko-Izraelskih lobijev v ZDA
      http://www.ifamericansknew.org/us_ints/introlobby.html

      Ne verjamem da so Prostozidarske lože v koliziji s Vodilnim Židovstvom, prej bi reku da so kar se da spajdašeni.

     • samsara

      Zanimiv zbir :-)
      Hvala za predstavitev.

   • samsara

    Nekakšna teleta tudi so. Je Artur lepo napisal, “Lahko je s polno ritjo srat”.

    • Artur

     Kolikor so težki psihopati toliko so tudi ineligentni in prepredeni navsezadnje, če pogledaš živalski svet in parazite je to že dokazano prilagodljivost je enako lukavost. Ta dinastija psihopatov nam že veliko prej nakazuje kaj namerava z nami v prihodnosti svoje namere nam ilustrirano ali tako ali drugače dobesedno na nos natika -Iluminatske karte, Georgia guide stones,simboli,sublimalna sporočila – aerodrom Denver ,chemtrails, pomenljiva tajnost elite pri pogajanjih Ceta Ttip,pomenljiva tajnost Bilderbergovcev pri odločanju svetovnih trendov v prihodnje oz planirane vojne , cene nafte ipd.Pomenljiva raznovrstna sporočila od njih za nas. Oni imajo svobodno voljo, da počno to kar počno navadni folk ima svobodno voljo, da ta sporočila jemlje resno in se že prej upre temu ali pa po ovčje bleji jadikuje se sprijazni z usodo in niti ne ve kako in zakaj toliko zla na tem svetu.Obstaja pač zakon vzroka in posledice v tem našem univerzumu kjer naj bi veljala svobodna volja oni jo izvajajo na svoj način nad navadnim naivnim folkom a ta s svojo svobodno voljo rine v serviran drek kljub njihovim opozorilom glede njihovih namer namesto, da bi jih že zdavnaj spregledali in te parazite zlifrali enega po enega v pričo celega sveta na vseljudski sodni tribunal potem pa na kandelabre ali pa pred zid in šus v glavo , tudi to spada v zakon vzroka in posledice samo v obratnem smislu in tudi to bi obveljalo v tem našem univerzumu samo svobodna volja večine folka je očitno defektna zato pa je posledica takšna kot je dokler mu ne bo enkrat kapnil vzrok za to ko bo za biti ali ne biti ali pa še tedaj ne .
     https://www.youtube.com/watch?v=ER68ywwAmz4

 • Olga

  Debilni Italijani! Ladjo, pa nazaj od koder so prišli NEZAKONITI MIGRANTI!!!!??

 • Feriss.H

  “…vlada na ulice Milana zdaj pošilja vojsko…”

  Ne ga srat, pa saj se delajo norca iz Italijanov, Milanezov in cele EU – zelo verjetno rabijo kaos kot krinko da zakrijejo druge bolj pomembne svinjarije, razen če so TOTALNI DEBILI pa se tega niti ne zavedajo. Če so debili, potem pomeni da so tudi Italijani debili ker volijo debile. Čeprav malo verjetno, je tudi opcija debilnosti možna, ker Levičarstvo je mentalna deviacija, in trenutno so vse Evropske vlade Leve, pač Socialisti.

  Ker so na oblast prišli preko volitev pomeni da je Evropa v težki riti, saj je za izvolitev potrebna večina DEBILNIH volivcev. Vsa ta Tretje Svetovna “migrantsko-begunska” drhal sploh ne predstavlja resen problem, po vsem dobro razumljivi definicij so navaden Pi**in Dim, v primerjavi z Levičarstvom.

  Na začetku 21 stoletja in tretjega tisočletja USODNI PROBLEM je LEVA LIBERALNA RETARDACIJA ki so jo uspeli implantirati skozi izobraževalne sisteme Zahodne civilizacije. Nobena tajna ni da so (((KULTURALNI MARXISTI))) zasedli prav te pozicije, in pri temu ŽIDJE, Ashkenazim Židje, imajo glavno besedo, in s tem se nekateri od njih še bahajo (Barbara Lerner Spectre na primer). Zato beseda AshkeNAZI, kot asociacija na NACIste in NACIZEM pravilno reflektira njihovo vlogo v tem sintetičnem socialnem inženiringu ki ga ZA ENKRAT samo opazujemo, kot kakšni laboratorijski zajci ki se im svita za kaj gre. Večina ostalega zajčevja pa se niti ne zaveda kaj se im pripravlja. Vse kar ih zanima so korenčki.

  V naslednjem letu je za pričakovati spremembe, in Trump je že ena od teh. Največja letošnja satisfakcija mi je bilo gledati skrušene ksihte CNNove “novinarske” zalege in cmerave reakcije poražene Ameriške Marxistično-deformirane mladine ko im je pogorela lojava vreča Hillary.

  Zanimivo je bilo gledati RT Politics oddajo z Larry Kingom ko je gostil “prepametnega” naduteža Cenk Uygura iz Young Turks (Social Media). Vrhunec v oddaji je bil Uygurov komentar kako bo postalo GRDO če bo Trump za eventualne probleme med ostalimi okrivil tudi ŽIDE. It will become realy UGLY je čivknil Ameriški Turčin Uygur. Namesto vzklika ALELUJA mi je asociacija za navdušenje – HEIL HITLER prišla kar sama od sebe.

  Podobno so Ashkenazim Judje počenjali v Nemčiji med dvema vojnama ko so se zalegli v iste pore sistema kot to počnejo danes. Kaže da se nihče ne ozira na staro pravilo da se zgodovina ponavlja tistim ki se iz nje nočejo učiti. Danes so AshkeNAZIji s vodilnimi pozicijami v BANKSTERSTVU in POLITIKI ter MEDIJIH in IZOBRAŽEVANJU na vrhu socialne piramide.

  To kar počnejo danes je hujše od vsega kar je Euro-civilizacija počela sebi in drugim skozi celotno zgodovino. Upam da bodo za to plačali, predvsem ti ki so aktivno vpleteni, RESNIČNO UPAM, in tokrat za VSE VEČNE ČASE. Noben preostali AshkeNAZI Žid nikoli več ne bi smel zasedati pozicije v Euro-družbi, kamor zaradi svoje EDINSTVENE ZVESTOBE IZKLJUČNO ŽIDOVSTVU, niti NE SPADAJO.

  Vse civilizacije skozi tisočletja so imele z Nosatimi špetir, naj so ih preganjali, okupirali ali pa potolkli, Nosati se vedno vračajo in so vedno bolj vsiljivi in delajo še večjo zgago.

  Eden od najbolj zgovornih primerov iz zgodovine kako znajo Židje najedati je obleganje Masade, kamor so se Židovski uporniki zatekli pred Rimskimi Legijami. Osvajanje Masade je bil monumentalno zahteven Vojaški podvig. Namesto da bi jih enostavno pustili da tam pocrkajo sami od sebe, Rim je hotel ročno obračunati z njimi.

  Pod komando generala Lucius Flavius Silva je elitna Legio X Fretensis tri mesece gradila nekaj nepojmljivega – spiralno pot okoli strme naravne utrdbe po kateri so lahko sploh prišli do same fortifikacije. Za to je moral obstajati izjemen motiv da so se odločili za tak enkraten podvig. Uporni Židje so vedeli kaj ih čaka in so se raje sami pokončali. Upal bi staviti da bi Rothschildi, Soroš in sorodna im banda raje storili samomor, kot da bi se eventualno soočili z Rimskemu podobnim besom maščevanja za storjeno.

  Za dekontaminacijo od metastaz Levičarskega Marxisma bi pa verjetno potrebovali kar nekaj generacij.

  • Kučko pod pručko

   Feriss.H, že precej časa z veseljem berem tvoje odlične komentarje in ta sodi prav na vrh. Odličen poznavalec skrivnih združb, ki so vse po vrsti zločinskih Židov, si in upam, da se bodo tvoje besede prijele koga, ki te tematike ne pozna dovolj ali pa jo v svoji nedevdnosti zavrača. Vseeno pa nas je nekaj, ki nas vse okrog tega, kar se dogaja in kar nam zločinski Židje pripravljajo. Sam sicer nisem naiven človek in se mi je po prvem stiku s skrivnimi združbami vse skupaj zdelo manj verjetno, sem pa za razliko od mnogih pričel raziskovati. In prav to raziskovanje me je pripeljalo do popolnoma enakega mnenja, kot si ga zapisal.

   Prijateljem Nove priporočam, da pozorno preberejo odličen Ferissov zapis!!!

   • Feriss.H

    Stari moj podobno je bilo pri meni, desetletja sem bil dobesedno zateleban v Ameriko in občudoval “ubogi” Izrael, in enako je bilo pri večini mojih vrstnikov, še v tistih davnih časih. Takrat je naša aktualna scena bila približno taka –

    SSSR+Rusi = Poden
    Amerika = Uber Aless
    Židje = Ubogi Holocaustirani – (Presvetli-Sodo-Caustiko-irani)

    YU = Cirkus
    Komunizem = Fuj
    Muslimani = Bosanski Grb – (Oboževana fama-relikvija pri deklicah in damah)
    Črni = Rezervne opice
    Arabci = Neuravnovešeno-Razvrščena komedija

    Z osveščanjem zaradi dostopnih informacij (Interneta), so RADIKALNE perceptivne spremembe nastale pri prvih TREH, pri ostalem pa je zaradi irelevantnosti itak ostalo kot je bilo.

    Poanta je da je nujno pisati in govoriti kjer koli se ukaže prilika. Nekaj dni nazaj sem srečal stare znance, malo mlajši par od mene, izjemno prijetni in solidni ljudje, marljivi pri delu in korektni načelno. Beseda je nanesla na tole temo in POPOLNI ŠOK, seveda zame. Nista imela pojma o čem im jaz to nalagam, široki pogledi nejevere. Tiho sta strmela vame in verjetno premlevala ali naj jo stisneta nekam po “nujnih” opravkih ali pa na skrivaj pokličeta za kakršno koli (zdravstveno) intervencijo.

    Ker nisem kazal znake agresivnosti, nisem mahal z oborožitvenimi pripomočki, mirno sem razlagal z argumentiranim pristopom in im postregel z podatki ki jih lahko sama preverita (ČE SE IM DA), sta poslušala še naprej, a sem opazil da ih utrujam. V takem primeru moraš seveda takoj odnehati in presedlati na bolj lahke teme, preden se poslovimo.

    TO je TO – Večina povsem NORMALNEGA folka se še ne ubada s tem, ker še niso OSEBNO IZPOSTAVLJENI prihajajoči grožnji. Ko bo tresnilo in bo PREPOZNO bo pa JOK in STOK.

    Od dneva ko ni več NUJE ISKATI in LOVITI svojega kosila, ljudje smo se po naravni poti pomehkužili za nekaj procentov. Ostale dobrine civilizacije pa so samo dokončale devolucijski proces mehčanja.
    En “LEP” primer bom navedel iz lastne prakse – če me v gozdu v Tivoliju slučajno zgrabi srat na primer, raje skočim na kolo in hitro domov v lagodje domačega skreta, kot pa se “matrati” v neudobju narave. Paralelno s to sralno prispodobo se da pojasniti preostanek našega na splošno pridobljenega življenjskega sloga ki se mu reče UDOBJE.

    Nihče živ ne gre prostovoljno iz boljšega na slabše, samo brca v rit te požene tja. Multikulturalizem JE in BO ta BRCA za vse SOLIDNE in NORMALNE nam sodržavljane in SOEVROPEJCE.

    • Kučko pod pručko

     Podobno kot tvoj par znancev sva tudi midva z ženo z velim začudenjem in nejevernostjo poslušala mojega najboljšega prijatelja in njegovo ženo, ko sta prišla na obisk iz Amerike in nama razlagala o Illuminatih, Bilderbergih, jezuitih, črnem papežu, chemtrailih in še drugem. Takrat sem se nad seboj zamislil. Dolga leta sem živel samo za mojo stroko in sem hodil naokoli kot fjakarski konj. To se mora spremeniti, sem si rekel in segel po literaturi. Prebral sem veliko tovrstnega gradiva od knjig pa do internetnih člankov. No, zlasti med njimi ni vse zlato, je pa moje načelo, da moraš pridobiti kar največ informacij iz različnih koncev, potem pa si s pomočjo lastne pameti izoblikuješ svoj pogled na tematiko. In moj je sedaj zelo podoben tvojemu.

     Kadarkoli smo se kasneje s prijateljema še vrnili na tovrstne razgovore, sta povedala, da sta vesela, kako sem se izobrazil, da sem pa žal edini, ki sodimo v njun krog najožjih prijateljev in sem sprejel, kar sta mi pred leti razlagala. Pa da ne boš mislil, da v njun krog sodijo same budale. Ne, vsi po vrsti so intelektualci!!!

     • Feriss.H

      Kako pomembno je ropotati, pisano in govorno, lahko posluži tudi tole – Na enem Anglofonskem Alt-Right portalu ki ga vzdržuje en izjemen gospod iz Texasa, nas je nekaj z vseh koncev sveta ki redno komentiramo. Dobra lastnost tega Bloga je da ni komentatorska trakulja z nekaj deset tisoč postov ampak vsega nekaj, in je kar bran, kar je razvidno iz statistike zadetkov ki jih kažejo pripomočki branosti, kot Alexa na primer.

      Blog so kot kaže opazili tudi nekateri Ameriški vidni Desni komentatorji in kritiki in celo nekdo iz Trumpovega podpornega okolja. To vidiš po temu ko te kontaktirajo po emailu, ki ga na meni sicer neznan način pridobijo. Povabljen si na shode, dobiš anketna vprašanja, (tudi za prispevke, logično), tam namreč nastopam z ZIP codo iz Houstona.

      Vic je v temu da številni aktivisti spremljajo Internetno sceno in če najdejo kaj zanimivega in uporabnega to prišepnejo naprej. Ne morem trditi da se je prav nekaj mojih dovtipov tam nekomu usedlo v uho, koincidentno ali ne, a že nekajkrat za tem sem znal naleteti na ISTE besede v ENAKEM kontextu.

      Če je prav en tak dovtip pripomogel eni vidni Alt-Right dami ki je v nekem TV omizju (Ultra-Levičarja Mahera) zabila enega Črnuharskega gobcača, bi mi bilo v največje veselje in ponos. Po tiho upam da je bilo tako, sicer pa who knows.

      Inovatorsko pravilo za naivne pravi da – če mislite da se vam je utrnila neka dobra ideja, lahko ste “brez skrbi” da se je nekaj podobnega posvetilo tudi komu drugemu, že zdavnaj, prav ta hip ali pa bo jutri.

      kakor koli že – ROPOTAJMO!

     • samsara

      Keep on rumbling!
      ;-)

     • samsara

      “Inovatorsko pravilo za naivne pravi, da…”

      Kolektivna zavest človeštva…

     • dob
     • Kučko pod pručko

      Hvala, Dob. Te knjige še nisem prebral, jo bompa sedaj. Zna biti zanimiva. Sem pa prebarl Umor v Vatikanu, ko so pospravili Albina Luciania, papeža Janeza Pavla I. Najverjetneši naročnik umora je bil Kaorl Wojtyla oziroma papež Janez Pavel II. Ksiht je imel nedolžen kot Kučan, pa tudi baraba je bil podobnega kalibra!!!

     • dob

      Vsi, ki vladajo, so pripravljeni narediti karkoli – v imenu višjega cilja!

  • d8888

   Odlično napisano.

  • Veritas

   Žal je to resnica… Folk pojma nima kaj se dogaja, še manj kaj se je dogajalo. Zgodovina je zbirka izjemnih manipulacij in polresnic. Izjemna igra svetlobe, kjer se osvetljuje samo en vidik, samo del celotne zgodbe… Salonsko levičarstvo je virus, ki bo popolnoma premešal vse karte. In ko bo prišla tista kaplja čez rob… se bo spet sprožil plaz. Očitno bo tudi tokrat popolnoma nekontroliran. Kemiki iz ozadja, pa se bodo pravočasno poskrili – res pa je, da je tokrat nekaj drugače. Internet. Zato tudi tako veliko napora v pranje možganov na vse strani, toliko pumpanja feminizma, toliko pomehkuženja, toliko truda v smeri vzbujanja lažnih občutkov krivde… Skupo bi jih platio, ko jih ne zna. In mnogi so jih že… z življenjem. Zato pamet v roke!!!

  • rubec

   Da se Masada hrib zravna z okolico nasip ni bilo treba graditi toliko časa, kar tri mesece. Moramo pa vedeti da je glavni generalov inženir Ibrois Fatis Sarmius bil bosanc, pri katerih je znano da vsaka reč traja tri mesece. Da so pokrpali dve luknji pred mojo hišo je tudi trajalo toliko časa.

   • Feriss.H

    No ja, vsaj harakiri (sepuku) ti ni bilo treba delati … pa še križali te niso … in še ohranil si svojo Masado

  • samsara

   “Nosati”, zelo posrečeno ;-)

  • dob

   Tole je bilo zanimivo brati, Feriss.H!
   Prej kot debili, so prebivalci planeta v stanju neke pishoze, ki je podobna hipnozi. Ta ni nastala sam po sebi, temveč je ustvarjena. Ustvarili so jo pa tisti, ki jih tukaj navajaš.
   Tako, kot ljudje niso sami krivi, ker so podrejeni takšnemu vodenju za nos, ki ga že tisočletja izvajajo skrite združbe, tako tudi tisti, ki to podlo početje izvajajo niso popolnoma sami krivi, ker to počno. Nekdo jih je indoktriniral in proglasil za večvredne, torej za tiste, ki so sposobni voditi ta svet. Takšne stvari človfek rad sliši. Vsi bi bili nekaj posebnega in oni so zase vedno mislili, da so nekaj posebnega.

   Ti ljudje zadnje čase naravnost povedo: kdo bo pa vodil svet, če ne mi?!
   natanko te so bile (kar spomnimo se) tudi kučanove besede, ki jim je na koncu dodal: saj drugih, ki bi vodili to državo, ni, ki bi znali!
   Seveda je pozabil povedati, da je sam poskrbel, da drugih ne bi bilo.

   Sam imam ljudi za žrtve. Pretežno so žrtve, čeprav so precej sami krivi, da so se znašli v takšnem položaju. Iz človeka kaj hitro narediš oportuniste, če ga vtakneš v šolo, ki dela bedaka iz normalnega človeka. Naše šole so natanko takšne, dresirajo ljudi, da bodo zmožni sprejemati domače kretenizme, jih razširjati in biti nanje ponosni.

   Ne bodo potrebne generacije. Nimamo več toliko časa. Stvarstvo je smiselno in časa nam da le toliko, dokler je nekaj smiselno. Dokler je matematično mogoče, da se bo človfeštvo iz svojih napak nekaj naučilo. Zdaj pa je videti, da človeštvo na koncu “pouka” preprosto preformuliralo pojem “napake”. Ta administrativni popravek in njegova poljubna razlaga vzdržujeta “napako” v polju dvoma. Zraven seveda mislijo, da so s tem rešili stvar.
   Za simptome pa imajo policijo in vojsko, da jih zatolčejo nazaj v telo. Prepričani so, da kar ni v njihovih načrtih (v njihovih glavah), da to potem ne obstaja.

   • Feriss.H

    Podobno pri člankih, bolj zanimivi so komentarji. Članki brez komentarjev so kot športni dogodek brez gledalcev

    • dob

     Najbolj me veseli, ker je vse več ljudi, ki se nočejo polarizirati in ne razmišljajo kot navijaška publika pri fuzbalu.
     S tem hočem reči, da nas vse več gleda na vsebino in ne več na etiketo.
     Idealiziranje idolov je povsem enak proces kot je idealiziranje staršev pri majhnem otroku. Kasneje se to izraža skozi mitologije pripadnikov posameznih diktatur mišljenja (Cerkev, Marksizem, Islam) pri nikoli doraslih odraslih. Njihova “ideologija” je pravzaprav zavračanje odgovornosti za lastne odločitve (klasičen znak infantilnosti).
     Enostavneje povedano, nostalgija je tiho pristajanje na življenjsko vodilo: Kadar nič ne vem, sem najbolj srečen.

 • Volkhv

  Italijani jih pobirajo že kar pri libijski obali in jih vozijo v Italijo, medtem pa jih naš Triglav pobira pri sudanski obali. Ustavljajo namreč nelegalno šmuglanje migrantov, oz. se borijo proti nelegalni trgovini (prevozu) migrantov v Evropo, s tem da jih sami prej poberejo pred šmuglarji.

 • Janez Novak

  Naj jih pošljejo v Vatikan k papežu, saj on dela propagando zanje. Denarja ima RKC dovolj. Namesto lepih besed, naj jih papež vzdržuje.

  • Artur
  • AlojzZ

   V Evropi ni vprašanje denar, temveč … otroci! OTROCI! EU staroselci jih namreč nimajo. tako da je bitka za EU izgubljena.

   • Machete

    Machete and his wives are doing their part!

    • indijanka

     Po nicku in jeziku sodeč si ekonomski migrant, zato bi bilo bolje, da v takih zgodbah molčiš :).

     • Machete

      Your nick sounds very indigenous. White economic migrants kicked your tribe’s butt long ago. Not sure you should be too loud, either. :)

   • Igor Kavalar

    Vsak od evropejcev lahko naredi množico otrok in jih prepusti državi, samemu sebi itd… enako kot v Afriki in arabskem svetu. Pravo vprašanje je ali bodo arabci in afričani plačevali za njih?

    • indijanka

     :) ljudje imajo po 1-4 žene? Hmm..no..ja. Ženske torej niso ljudje. Prepričal bi me rad tudi, da je med bogatimi in situiranimi rodnost visoka..drug hmmm. Potem pa še oderuške obresti in cene stanovanj. Cene so padle, obrestne mere so na tleh..se je rodnost zvišala? Brezposelnost? Ali imajo tisti, ki so zaposleni in imajo dobre službe veliko otrok? Mislim, da ne. Ko je bila revščina največja, je bila tudi rodnost višja. Je pa res, da takrat niso vsi tekali, fitnisirali in iskali sami sebe in kariero. Otroci niso več naša prioriteta. Izgubili smo se.

     • Igor Kavalar

      A si užaljena?

      Tiskarski škrat. Popravljeno na moški ;)

      Hočem povedat da je problem če je v določeni državi preveč ali premalo natalitete.

      Kje so cene padle, tukaj v Sloveniji ?
      Padajo in rastejo povsod, kako se obračajo je pa odvisno. Menim da bi masovno gradila država, torej davkoplačevalci.

      Za 125 miljonov evrov namesto kredita za migrante bi država lahko zgradila 12,500 garsonjer(25m2 za recimo 500e kvadrat ali 5000 stanovanj 50m2 za 500e kvadrat ali 2500 stanovanj 100m2 za 500e kvadrat). To se mi zdi bolj razumna cifra in dovolj prostora za slovenske plače, da bi državljani kupili vse.

      50.000, 50m2 stanovanj za 1 miljardo 250 kot je približno enako obrestim za naše bivše pufe letno mi izgubimo.

      Denar se mora obračat, na maso populacije in več časa mora ostati ljudem zase. Poglej kaj testirajo na Švedskem http://www.independent.co.uk/news/business/the-six-hour-work-day-increases-productivity-so-will-britain-and-america-adopt-one-sweden-a7066961.html

     • indijanka

      Nisem užaljena. Nasmejalo me je. Na Svetu24 sem se pogovarjala z nekom, ki se je preselil na Švedsko. Ne star, ne mlad. Le klimo je želel drugo. Včasih se pogovarjava. Povedal mi je, da Švedi uvažajo Tajke, ker se Švedinje preprosto več nočejo poročiti. Kakšna je torej švedska rodnost? Niso pogoji. Mi smo zajadrali. Egoisti smo. Delamo samo še tisto, kar nam je všeč. New age inspiracija. Za otroke potrebuješ srce in dušo in ne hlastanje za užitki. Da ne bo pomote. Sama migrantom ne bi dala niti EUR. Če bi jim ljudje želeli pomagati, bi jim pomagali. Ne pa da smo pomoč kupili.

     • Machete

      Marriage doesn’t bring kids, you know. A lot of sex does.

     • Machete

      Women now mammals, say Saudi Arabian scientists. Maybe in 1.500 years they become human, finally…

    • sodnikisozločinci

     Saj veš odgovor, razlog za vse to se skriva v pravem namenu ustanovitve EU, v genocidu nad evropskimi narodi.

 • renee

  Temu se reče business!

 • Roserot

  Vlada… Zadnji od ljudstva izvoljen je bil Silvio, 1994/2011. Nasledniki – Letta, Monti, Renzi – so “tehnična vlada” in so bili postavljeni brez volitev, mimo ljudstva. Bog ve kako imate to urejeno v Sloveniji.

  • rubec

   hehehehehehehe

  • cosmosjasnovidec

   Enako saj so volitve bile prirejene glasovnice pa zamenjane in podtaknjene,

 • samsara

  No, vsaj ne poročajo o vojnih beguncih, kot nekateri zombiji udbofevdskih javnih medijev.
  Slednji v istem prispevku zmorejo tudi različne nazive istih subjektov.

 • Machete

  Ahh, enrichment cultural in Milano…

 • garfi
 • Igor Kavalar

  Mesto je preplavljeno z ekonomskimi migranti, kriminal na ulicah je iz dneva v dan večji.

  Dobro jutro Italija.

  • stajerc5

   Vedno blizje so, “nasi” pa se kar razmisljajo…

 • cosmosjasnovidec

  Ljudstvo naj samo obračuna z kamelotrajbarskimi musliči,če jih vojska ne bo postrelila drugo jim ne preostane.
  Očitno je pa namen vojske zaščititi to muslimansko golazen pred domačini saj so verjetno vzeli idejo po naši vojski katera se šola za napade na civilni narod.
  V takem primeru pa naj še potamanijo vojsko jebi ga saj je po tem takem njihov sovražnik prav tako kot musliči.

  • Adolf Hitler

   watikan bo goru u tem ni nikakeršnega dvoma

   • cosmosjasnovidec

    Mi je popolnoma vseeno zakaj pa kamelotrajbarjev ne iztrebijo dokler je še čas.

    • Adolf Hitler

     če jih bo gdo jih bo siziljanska mafija malo na šašlek predelala ali pa v sode nabila z cementom in fuknla kod futer za morske pse bo saj kaka korist od aku sistema

 • bojan

  Ko bodo migranti dobili še orožje v roke pol bo pravi kaos

 • macon

  Zabiti migranti so samo simptom bolezni, izvor okužbe pa je v evropskem levičarstvu, ki nas razjeda od znotraj. V nas z vseh strani tlačijo dvom, izvorni greh belega zahodnega človeka za vse zlo na svetu kar je v korelaciji z izvornim krščanskim grehom. Kristjani so od rojstva krivi za Jezusovo smrt in s tem so se še pa še ubadali celoten srednji vek in še globoko v moderno dobo. Danes teh pravljic ne kupi nihče več in so nam v glavo vbili zgodovinsko (cerkveno) krivdo za preganjanje heretikov in čarovnic, križarske pohode, kolonializem in suženjstvo črncev, kapitalizem in neoliberalizem, kršenje človekovih pravic in izkoriščanje kar po celem svetu, rasizem in ksenofobijo, ogrožanje celega planeta zaradi svinjanja. Za vse smo krivi belci, hkrati pa nihče ne pove, da smo belci razvili 90% vsega družbenega in znanstvenega napredka na svetu v zadnjih 300 letih, dali največ pravic in bogastva navadnim državljanom, največ sociale, imamo daleč največ izobraženih ljudi na 100 prebivalcev, daleč največ kulture itd itn.

  Slovenija ta moment premaga katerokoli po prebivalstvu petdesetkrat večjo državo iz tretjega sveta v 90 od 100 najbolj razširjenih športih na svetu. Ko glavorezec diktator reže glave nekje po tretjem svetu, je to lokalna folklora, ko tukaj nekdo reče bobu bob in razgali permisivno debilno pokvarjeno levičarsko agendo v samo malem odtenku, je fašist in izmeček.

  Treba bo reči, da je dosti, in pospraviti levičarje in drhal iz tretjega sveta na družbeno obrobje.

  Prevažanje migrantov čez morje z evropskimi mornaricami, je neposredna pomoč tihotapcem, torej sodelovanje z organiziranim kriminalom. Take zakone so v imenu lažnega humanizma sprejeli evropski veleizdajalci in debili. Migranti plačajo tisoče in desettisoče dolarjev, da pridejo v Evropo in pripravljeni so sprejeti tudi več odstotkov smrti, da le večini uspe. Skomignejo z rameni, češ Alah mu ni dal pa je utonil, meni pa je uspelo tudi z Alahovo pomočjo. Taki so, ker so iz brezčutnih nasilnih družb, ki so po naših predstavah na zabitem predmodernem nivoju. Kaj jim pomagajo pametni telefoni, če niso nič prispevali pri njihovem razvoju in še pri večini stopnic, ki so vodile do pametnih telefonov.

  Če bi jih evropske mornarica zavračale in vračale, se jim naenkrat ne bi splačalo plačevati tihotapcem, ker jih pač večina ne bi prišla v EU in bi denar metali v prazno.

  • sunday

   za Jezusovo smrt niso krivi kristjani, ampak judje!!!

   • cosmosjasnovidec

    Ravno zato še nisem videl Jezusa v živo,če so ga izdali in je mrtev.

   • macon

    Ja, prav imaš. Izvirni greh je zaradi Adama in Eve in se očisti s krstom.

 • macon

  Še malo kulture iz razstave v Kibeli v Mariboru:

  Metod Frlic: Multi Culti (Papež Frančišek prihaja v miru)
  https://pbs.twimg.com/media/CuMMJ99WYAAjAlU.jpg

  Pod burko je Frančišek, okoli so iz aluminija vliti posnetki zabitih bomb, tekstura na križu pa je posnetek teksture na kupoli mošeje v Isfahanu. Fotka ne pokaže vsega, izpod burke diskretno štrli rdeč čeveljček. Pojdite pogledat.

  • cosmosjasnovidec

   Misliš da ima papež pod burko v tazadnjico prisesanega tovariša Kučana kateremu štrli rdeč čevelj?

 • Get2 Business

  goveda

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!