Zavrnili spremembo zakona: Pakistanci bodo še naprej lahko poročali 16-letnice

Fotografija je simbolična (foto: epa).

Islamsko pravo dovoljuje otroške poroke, kar potrjuje tudi podatek, da je imela Mohamedova najljubša žena Aiša šest let, ko se je z njo poročil, in 9 let, ko se je prvič z njo “spolno združil”. 

V Islamabadu so pakistanski zakonodajalci soglasno zavrnili predlog zakona, katerega glavni cilj je bil zvišanje minimalne starosti deklic za poroko. Zakon je predvideval, da bi bila minimalna starost za poroko 18 let, s čimer pa se zakonodajalci niso strinjali in tako še vedno velja, da se deklica lahko poroči že pri 16 letih.

Predlagano spremembo zakona so soglasno zavrnili, v obrazložitvi pa navedli, da je “ne-islamska”. 

Praksa v islamskem svetu je, da poročajo mlade deklice, nekatere že tako mlade, da bi morale prestopiti prag osnovne šole, ne pa biti žene. To opravičujejo s podatkom, da je prerok Mohamed poročil svojo najljubšo ženo Aišo, ko je imela 6 let, spolno pa se je z njo združil, ko je dopolnila 9 let. Res nepozaben rojstni dan (sarkastično, op. p.)! Seveda pa muslimani vztrajajo, da Mohamed, čeprav je imel spolne odnose z 9-letno punčko, ni bil pedofil, saj naj bi bilo to v tistih časih nekaj normalnega.

M. S.

 • stajerc5

  Eh, nic kaj taksnega. Pri ciganih(v zloveniji) je tudi “svatba”, ko zbere serif dosti denarja, je.i ga, tako delajo, pa jih nihce ne pipne!
  …in mi si delamo probleme z drzavo od koder so prisli? Pa ne no, lepo vas prosim…

  • Nata

   Je že prav , da delamo probleme. Saj vemo, kako je, ko se enkrat vajeti popusti. Naenkrat bo prav vse mogoče. Pokvarjenih ljudi obeh spolov in starosti, je veliko.

 • Mirkoca

  16_letnice se smejo poročiti tudi v Sloveniji.

  • stajerc5

   Sploh, ce je njen ata1 star 32 let, nje?

 • sprehajalec

  da je imela Mohamedova najljubša žena Aiša šest let, ko se je z njo poročil, in 9 let, ko se je prvič z njo “spolno združil”.

  Kaj je čakal tri leta?

  • Steiermark

   tačas – medtem je posiljeval ostale 5-letne punčke, ki so mu prišle v umazane kremplje….

  • stajerc5

   Delal je to kar rdeci delajo, ko kuckota vidijo…

  • Razocarana

   Med tem je na njej uporabljal ‘thighing,’ kar pomeni da jo je spolno zlorabljal, čeprav ta zloraba ni vsebovala penetracije, http://www.answeringmuslims.com/2014/03/muhammad-and-thighing-of-aisha.html

 • xtc

  Opisano po ve vse o islamski družbi-kamnena doba,pa četudi imajo zlate pipe,jet e in Rollse.
  mOHAMED JE BIL PO VSEH NORMAH O PEDFIL.pri devetih letih pač ni normalno nategovati otrok,četudi v njegovem času ,je bolno,izprijeno in iztirjeno.ČE BI TO POČEL PRI ŠESNAJTIH BI ŠE RAZUMEL NE RAZUMEM PA KAKO LAHKO SPOLNO ZLORABLJAŠ OTROKA.

 • xtc

  V vsej zadevi velja opomniti še na nekaj.če bi primerjali fiziološko razvitost devet letnice v času Mohameda in današnje,bi ugotovili ,da je današnja v bistvu ženska nasproti one,da o dvanajst ali štirinajst letnicah ne govorimo,a težava nastopi v psihični in drugi nedoraslosti in nezmožnosti dojemanja realnosti,ljudje vendarle nismo zajci-kot to želijo prikazati nekateri.Vendar pa je zanimivo molčanje levakov ob takih razlagh torej se strinjajo,da jim njihove devetletne hčerke,poročijo in obdelajo šedeset in več letni muslimani?

 • Jeffrey

  16 let?….sicer prezgodaj a vendarle ne gre za nekaj ekstremnega, še posebej če upoštevamo da je povprečna meja spolne dopustnosti po državah tam nekje 15 let (tudi pri nas).

  • stajerc5

   Eeeee, kako…? Se enkrat prosim, malo bolj natancno….

   • Jeffrey

    Pa če bi mi ti povedal kaj natančno ti ni jasno?..^^

    • stajerc5

     Zacni z izrazom “spolna dopustnost”! Definiraj sex med dvema pod 16 leti, 16- 12 let, in seveda obe skupine z polnoletnimi osebami. Pa da ti ne bo dolgcas, se zakone (link zadostuje) napisi, pa ne zakone Tunguzije…

     • Jeffrey

      Nekam veliko dela si mi naložil, ampak ker je čas dragocen ti ne bom v vsemu ustregel, sploh pa ne z iskanjem kakšnih linkov…Ali res ne veš kaj je meja spolne dopustnosti, ali se hecaš?? Če je recimo pri nas ta meja, ki je določena z zakonom 15 let (in tudi je) to praktično pomeni, da imaš ti kot odrasla oseba lahko z osebo, ki je dopolnila 15 let popolnoma legalen odnos, če je ta odnos seveda popolnoma sporazumen in ni rezultat kakšne zlorabe. Ta meja pa se podaljša na 18 let, če ti je neka oseba stara med 15 in 17 let zaupana v varstvo !
      Sporazumni odnosi pod 15-im letom starosti pa se praviloma ne obravnavajo kot kaznivo dejanje če sta oba udeleženca približno enako stara in telesno razvita. Tako je to pri nas. Omenjene zadeve pa seveda nekoliko varirajo od države do države. Kako je to v Tunguziji pa nimam pojma…^^

     • stajerc5

      Odgovor je zelo dober…, mogoce prenatancen.
      Ne vem, od kje se tako dobro spoznas, povprecen Slovenec se ne!
      Mogoce poznas zadevo iz sodne strani, na kateri strani si pa verjetno ti, si naj pa ostali komentatorji mislijo…

     • Jeffrey

      Hotel si natančen odgovor, sedaj ko si ga dobil je pa prenatančen…^^ Čisto verjamem, da povprečen Slovenec nima pojma o marsičem, zato pa ima toliko več za govort…Na kateri strani sem pa jaz, se sprašuješ….sem na strani razgledanih ljudi…^^

  • indijanka

   Naj ti bo nekaj jasno. Dogovorjene poroke pri 16 sodijo med nasilje nad otroci in ne med spolno dopustnost ali raziskovanje med vrstniki, ki je stvar izbire in ne prisile. Bljek..

   • Jeffrey

    Ok, da povem tebi ki ti je vse jasno….dogovorjene poroke so nasilje tudi pri tistih mnogo starejših, jaz pa nisem govoril o tem. Ravno zato ker vem, da je spolna dopustnost nekaj drugega sem tukaj vseeno postavil vzporednico, ker je videti, da nekateri komentatorji mejo 16-ih let razumejo kot toleriranje pedofilije…kapiš?

    • indijanka

     Afganistan, Kongo, Pakistan. Najnevarnejše dežele za žensko populacijo po vseh raziskavah. Slednji zaradi polivanja s kislino, otroških porok .. Najmanj 1000 žensk/ deklic umre tam letno zaradi umorov iz časti. Ti pa otroške poroke primerjaš s spolno dopustnostjo. Jst ne kapiš tvojega praga sočutja z nevestami teh otroških porok. Deklice pri 16 ih rojevajo otroke.Brrrr

     • Jeffrey

      A se ti prav trudiš biti blesava, al kaj? Sploh ne vem če si do konca prebrala kaj sem ti v odgovoru napisal, če pa si prebrala, potem pa enostavno ne razumeš kar si prebrala. Niti slučajno otroških porok nisem primerjal s spolno dopustnostjo. Sem ti lepo razložil zakaj sem spolno dopustnost sploh omenil. Ali je tebi poroka s 16 letnico (kar osebno ne odobravam) identičen ekstrem kot na primer Mohamedov vzorec ko se je poročil s 6-letnico, spolne odnose pa je imel z njo pri njenih 9-ih letih ??

     • indijanka

      Seveda je isto. Mohamed je bil pedofil in svoj vzorec najljubše žene je prenesel na Muslimane in s tem začrtal usodo deklicam. Zakaj pa misliš, da ne dvignejo starostne meje? Ker potem pa mogoče ne bi bili več pedofili kot njihov vzornik.

     • Jeffrey

      “….Zakaj pa misliš, da ne dvignejo starostne meje?….”

      A ti res sanjaš pri belem dnevu? Kako ne dvignejo starostne meje? Pri Mohamedu je bila 6, v članku pa je govora o 16 ! Če bi favorizirali Mohamedovo pedofilijo bi bila ta meja drastično nižja ali pa je sploh ne bi bilo….Zakaj pa misliš da meja (16) sploh obstaja? Pa si recimo poglej tole…in se čudi… http://siol.net/novice/slovenija/v-sloveniji-se-lahko-porocijo-ze-15-letniki-303936

     • indijanka

      Ne sanjam in do 2030 so k temu zavezani. Več kot 20% deklic se v Pakistanu poroči pred svojim 18 letom. Čas se pa tam od Mohameda naprej ni popolnoma nič spremenil, ker verski zakon dovoljuje poroke od 9 let naprej. Mogoče imaš prav, da se nagnjenosti do otrok v puberteti reče drugače, še vedno gre pa za zlorabo otrok in običajno se med seboj ne poročajo vrstniki. Zame so ti starci, ki si jemljejo otroške neveste običajni pedofili.

   • Nata

    Draga indi, saj vem , kaj misliš. In želiš dobro predvsem otrokom, ki so res še otroci.In se v veliki meri strinjam s teboj.
    Vendar pa se jaz osebno danes sprašujem. . . . . . . marsikatero dekle in fant v našem svetu v našem okolju, ravnata čiato v nasprotju s tem, biti otrok.Je že res, da so krivi odrasli in njihove osebne koristi. Vendar zna mladina, če vseskozi nisi izredno pozoren na njihovo ravnanje, dobro izkoristiti.
    Ne zameri !

    • indijanka

     Seveda. Ampak to mladostnika izbereta sama. Te pakistanske deklice pa ne. Po 1000 na leto jih pobijejo samo zato, ker jim srce govori drugače. Iz časti. Si predstavljaš, da bi te 16 letno podarili 30, 40, 50 ali celo več letniku.

  • Nata

   Končno pa so se dekleta tudi v sarih časih zelo zgodaj poročala.

 • Steiermark

  Pedofili gredo naprej, ker jim je mohamed tako ukazal,,,,

 • MladiLiberalec

  No ampak to pa ni nič tok posebnega. Pri nas je legalno imeti spolne odnose s starejšimi od 15 let. Zadnjič mi je kolega rekel da se mu je ponudila 16 letnica za punco on pa ma mal čez 30 let. Pa ji je reku da je premlada. Jaz sem mu pa reku zakaj to go for it.

 • PLavi-mil

  Pedofili.

 • Olga

  Mohamed je bil pedofil! Podpiranje pedofilije je sramota za civiliziran svet! Kje so varuhi človekovih pravic in zagovorniki pravic žensk in otrok????

  • logika

   res je!!

 • Nata

  Nič posebnega !! Saj zakone pišejo in sprejemajo. . . .. . .Moški ! Ali ne ??
  Je pa nadvse zanimivo, kakšen problem so te ” zveze ” starcev z punčkami, nastale sedaj, ob tem preseljevanju Islama v Evropo.
  Dragi moji. . . . . .no ?? Kje pa smo bili, ko so beli starčki in stare dame ( no, pa verjetno tudi oni, na višku moči ) hodili na seks turizem v revne dežele, kjer so dekletca in fantiči ” služili ” za celo družino ??
  Saj se teh navad, ali kako naj jih imenujem, držijo še stoletja !!
  Ja, ja? Samo, da ni pred mojim pragom ??

 • bojan

  pedofilski lobij

 • logika

  islamizem ne sme prevladati !!!!!!!!!!!!!!!!!

 • logika

  islamizem ne sme prevladati !!!!!!!!!!!!!!!

 • Adolf Hitler

  nai gre rai v svinjak svinjo fukat svinjojebači

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!