ZDA bodo zaradi napada z živčnim plinom uvedle sankcije proti Rusiji!

Foto: epa

Zaradi napada z živčnim plinom na nekdanjega ruskega dvojnega agenta Sergeja Skripala in njegovo hčerko Julio marca letos je ameriški State Department napovedal uvedbo sankcij proti Rusiji. Do ukrepa je prišlo po tem, ko so EU skupaj z ZDA do sedaj izgnale okrog 100 ruskih diplomatov. 

Zastrupitev v Salisburyju z živčnim bojnim strupom novičok, ki je bil nastavljen na kljuki vhodnih vrat njune hiše, je dvignila veliko prahu. Velika Britanija je krivdo pripisala Rusiji, saj je znano, da je ruski predsednik Vladimir Putin Skripalu v preteklosti že grozil.

Heather Nauert, tiskovna predstavnica State Departmenta, je izpostavila, da so ameriške obveščevalne službe potrdile, da je Rusija uporabila kemično orožje, kar je v nasprotju z mednarodnim pravom. Glede na to, da sankcije zadevajo le prepoved prodaje občutljivih snovi, ki jih je mogoče uporabiti za izdelavo kemičnega orožja, to pomeni, da učinek ne bo znaten.

Foto: epa

To pa tudi zato, ker bodo veljale določene izjeme v primeru vesoljskega prometa in zračnega potniškega prometa, poroča STA. Po predvidevanjih State Departmenta je pričakovati, da bodo sankcije Rusijo oškodovale v vrednosti več sto milijonov ameriških dolarjev. Do uvedbe ostrejših sankcij pa bo prišlo v roku 90 dni, če Rusija ne bo podala zanesljivih zagotovil, da do česa podobnega, kot je bil napad v Salisburyju, ne bo prišlo. Prav tako pa bi do teh prišlo v primeru, če ta ne bo omogočila mednarodnih inšpekcij svojih bioloških in kemičnih zmogljivosti.

Velika Britanija nad odločitvijo ZDA navdušena
Vsekakor so ameriške sankcije najbolj pogodu Veliki Britaniji, potem ko je ta pričela dobivati občutek, da zaradi odnosa predsednika Donalda Trumpa in Vladimirja Putina izgublja najtesnejšega zaveznika. Iz britanskega zunanjega ministrstva so sporočili, da trden mednarodni odziv na uporabo kemičnega orožja v Salisburyju Rusiji nedvomno pošilja sporočilo, da brezobzirno obnašanje ne more miniti brez posledic.

N. Ž.

 • Dostmamrecesijeinpičkarije

  Dokler bo Putin na oblasti, bo tako kot je.

  • Orbit_NG

   Saj ima tudi druge stranke v Dumi, kaj je narobe? Ne migajo? Tudi naši desni v parlamentu ne migajo, samo kimajo levakom.

 • Caetano

  Pravilno! Trump ze ve kako se postopa. Vseeno pa je tudi prav, da se ne pusti zaplesti v vojno z Rusijo za interese islamistov in filoislamistov. Raje je podprl tretjo stran to je Kurde kot pa islamske milice in Erdogana ter Muslimansko bratovscino s katerimi je bil zvezan Husein Obama in kaca Clintonova.

  Putin bi pa tudi lahko vedel, da je bil njegov vzornik Stolipin zaveznik zahoda oz. antante. Prevec temu avtokratu iz Moskve skoduje KGB dediscina v kateri je vsaj do grla. Sele pod Leninom, ki je bil nemski zaveznik in sodelavec je sla Rusija stran od zahoda in to ob nasprotovanju vecine ruskega naroda! Celo tisti, ki so bili sprva zavezniki boljsevikov v okt. revoluciji so hitro videli kam stvar pelje zato je Fanny Reutemann (nemsko ruska Judinja ) zal neuspesno skusala ubiti vodjo boljsevikov potem ko je prepovedal stranko katere pristas je bila in ukinil dumo ter se pripravljal izrociti Prusom prakticno ves zahodni del drzave. Kannegiser pa ni zgresil vodje Ceke v Petrogradu Moisea Uritskega sicer svojega sonarodnjaka.

  • Orbit_NG

   Nič ne ve, je le poslovnež in mahinanc, vse bi mu prišlo prav, samo da so na ameriški strani. Pozablja pa, da vsi lahko naredijo novičok in ne samo Rus.

  • Staybell geenius

   Hahahahahaha pravi drugi Douglas Adams, tvoji fantazijski romani bi se dobro prodajali

   • Caetano

    To so kar resnicne zgodbe ki jih pise zivljenje.

    • Staybell geenius

     Seveda svizec, zdaj pa zavij čokolado v folijo

 • Mihilus

  Trump kaznuje Rusijo, ker mu ruski agenti pomagali pri izvolitvi. To je edino logično.

 • Staybell geenius

  Torej Trump in Putin sta prijatelja, ki si nočeta skakati v zelje. V ta namen se je predsednik ZDA tudi javno pred kamerami odrekel ugotovitvam lastnih obveščevalcev. Zakaj? Ker so “itak vsi deep state”. Toda Trump bo zdaj Putinu naprtil sankcije zaradi ugotovitev teh istih obveščevalcev, te iste globoke države.
  Torej prosim navijače, da mi razložijo zakaj je dobro, da sta predsednika istočasno prijatelja in sovražnika

  • Clemen J.

   Vidiš spet dokazuješ da nič ne veš. Ni trump dal ukaz ampak state department. Tam se odloča večina in ne en sam.

   • Staybell geenius

    A seveda, kar naenkrat pa je Trump bogi in nič kriv, čeprav je sam določil zunanjega ministra…
    Mislim, saj ne vem več kaj reči ob takih bednih poskusih izmikanja

 • Franc Šink

  To je isto kot da bi mišek grozil slonici : Če ne boš priden te bom za kazen posilil.

 • Osti jarej
 • Clemen J.

  Ruse treba sankcionirat, trenutno so največji okupatorji na zemlji. Okupirajo Ukrainski Krim in Gruzijsko Abkhazijo in Južno osjetijo! Zato pa Balste države prosijo za pomoč Nata, da jih ščiti, kar gre v nos rusom.

  • BorisDe

   Največji okupatorji so prav ZDA in njihove NATO pudlice, okupirajo tudi območja v Siriji in to nelegalno (niso povabljeni s strani legitimnega predsednika Assada), okupirali so Kosovo in si zgradili bazo Bondsteel tam, širijo se povsod okoli Rusije (ne samo v Baltskih državah) in širijo se tudi na Balkanu (novonastala Hrvaška, BiH-federacija, MonteNiggers, Albanija, FYROM) in hoteli so se širiti tudi v Kitajsko morje a so jim tam Kitajci hebal mater z umetnim otokom in pa želeli vpliv v Ukrajini po Maidanu fake revoluciji Poroshenkovih neonacistov fašistov, ki so bili proti lastnemu narodu (Novorusi so se morali odbraniti od te represije Poroshenkovih-fašistov), samo zato, ker je bil prejšnji predsednik prijateljski do Rusije. Če koga rabimo sankcionirati, so to prav gotovo ZDA, ki se mešajo skupaj s svojimi VB termiti v vsak drek in pri tem dreku je prav ZDA z drugega kontinenta daleč stran, medtem ko Rusija spada na kontinent imenovan EU, kjer se ZDA ne bi smele sploh mešati. EU bi lahko sankcionirala ZDA, če bi to hotela, a so Merkel-Macron-neoliberalčki na čelu in imajo preveč milo politiko do teh “bully wannabe world leaders USA”.Abkhazia in Južna Osetija pa morajo biti v nadzoru Rusije (je na tem kontinentu in vplivna tukaj in tam je dosti Rusov, ki jih morajo zaščititi od ponovne agresije ZDA in njihovih NATO pajacev), ker ZDA hoče namestiti marionetsko vlado v Gruzijo in Gruzijo potiskati v NATO hitro kot se le da mimo vseh predpisev, zopet za lastne geostrateške business interese in ZOPET t.i. ZDA nimajo kaj tam delati in mešati drek. Krim pa je po LEGALNEM demokratičnem glasovanju zopet pod Rusijo, tako kot so želeli vsi prebivalci Krima (84% je glasovalo ZA aneksiranje k matični državi Rusiji), ki niso želeli biti pod podkupljivo vlado agresivnih proti lastnemu narodu Ukrajinskih-fašistov Poroshenkota in ostalih, ki so ubijali svoj narod in Ruse že v Odessi leta 2014! Kakorkoli gledano, mora na tem kontinentu imeti Rusija bolj prav kot pa ZDA, ki so 16.000km stran. Tukaj se vidi kdo je agresiven in kdo želi kos pogače tudi tam, kjer niso zaželjeni, še manj pa upravičeni. Poleg tega pa je Ukrajina = Rusija in pa en del je od Poljakov, čeprav se neonacisti-fašisti na oblasti tam želijo distancirati od Rusov tudi po “jeziku” in po “veri”, kar je dokaz mešanja zahodnih tujih-agentov in separatistov v državi. Dokaz kaj so naredili te ZDA-proEU plačanci Poroshenkovi svojemu lastnemu narodu, pa si lahko pogledate tukaj: https://www.youtube.com/watch?v=YKpJ1-ECpPg

   Tako da, še enkrat lahko povemo ZDA in njihovim pudlicam: FUCK OFF FROM OUR CONTINENT! THANK YOU. YANKEES GO HOME.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!