Pestro dogajanje; policisti prijeli 115 ilegalcev

Datum:

V preteklih dneh vikenda so slovenski policisti prijeli 115 ilegalcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Največ so jih prijeli na območju PU Novo mesto (52), PU Ljubljane (38) in PU Maribor (19).

PU Novo mesto: Prijeli 52 ilegalcev
Od petka do danes zjutraj, do 6. ure, so policisti PU Novo mesto prijeli 48 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeli so jih v Sinjem Vrhu, Črnomlju, Balkovcih(občina Črnomelj), Metliki, Dobravicah (občina Metlika), Krškem in Novem mestu.

Prijeti so se izrekli za državljane Maroka (19), Sirije (8), Iraka (6), Bangladeša (5), Indije (5) in Pakisrtana (1). Policijski postopki s prijetimi še niso končani, zato se ne ve, ali jih bodo vrnili ali odpeljali v azilni dom.

Dodatno so brežiški policisti včeraj pri Čatežu ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. 33-letni državljan Hrvaške je v avtomobilu prevažal 4 Afganistance. Vozniku so odzveli prostost, postopki s prijetimi Afganistanci pa še niso zaključeni.

PU Ljubljana: Prijeli 38 ilegalcev
Včeraj so prijeli 7 ilegalnih migrantov, ki so se izrekli za državljane Alžirije, Afganistana in Irana. Prijeli so jih v Štalcarjih (občina Kočevje), Kuželju (Kostel) in v Ljubljani.

Že v petek in soboto pa so prijeli 31 migrantov, in sicer v krajih Slavski Laz, Čeplje,Travnik, Predgrad, Rajndol, Žlebič, Dolga vas in v Ljubljani. Postopki policistov s prijetimi še niso zaključeni. Po poročanju domačinov so jih največ prijeli v Slavskem Lazu (občina Kostel), od koder celo poročajo o večjem številu kot jih je PU Ljubljana skupno navedla za celotno območje.

PU Koper: Prijeli 6 ilegalcev
Na območju Ilirske Bistrice so prijeli 2, na območju Sežane 3 in 1 v Postojni. En je zaprosil za azil, pet jih bodo vrnili na hrvaško stran.

PU Maribor: Prijeli 19 ilegalcev
Mariborski policisti so že v petek prijeli 19 ilegalcev, in sicer 15 Pakistancev in 4 Indijcev. Vrnili jih bodo na hrvaško stran.

Več si oglejte na portalu moja-dolenjska.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Boštjan M. Turk: “Čestitka delavstvu za 1. maj! Ne obupajte, še huje bo!”

Publicista in profesorja dr. Boštjana M. Turka smo vprašali...

Je partner Maše Kociper in vpliven odvetnik vpleten škandal?

Spomnite se naslednjič, ko vam bodo aktualni oblastniki pridigali...

[Video] Kangler na kmetijo povabil Goloba, namesto njega prišel nekdo drug

Nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc...