Izolska ladjedelnica naprodaj

Datum:

DUTB zopet prodaja 42.055 kvadratnih metrov stavbnih zemljišč nekdanje Ladjedelnice Izola. Izklicna cena je 6,61 milijona evrov in davek.

Gre za 26 pozidanih, komunalno opremljenih zemljišč, na katerih so stari ladjedelniški in industrijski objekt primerni za rušenje, so zapisali na spletni strani DUTB.

Prodaja elitnega zemljišča, pri kateri izpostavljajo, da je primerna za razvoj celoletnih turističnih dejavnosti ter lego le 500 metrov od izolskega starega mestnega jedra, neposredno ob morski obali, se bo začela 25. februarja na elektronski dražbi.

Predvidena izgradnja turističnega resorta
Izdelan je idejni projekt, ki predvideva izgradnjo turističnega resorta z upscale družinskih hotelom (predvidena bruto površina vseh hotelskih kapacitet: 17.823 kvadratnih metrov) ter notranjim in zunanjim vodnim kompleksom (predvidena bruto površina vodnega parka: 12.424 m²). Hotel sestavljajo prostorne sobe, ki ustrezajo družinskim potrebam in imajo razgled na morje, restavracije in bari ter welness območje s posebno osredotočenostjo na lepoto in negovanje, navajajo.

Vodni kompleks bo nudil kapaciteto 1000 obiskovalcev in bo odprt tudi za dnevne obiske javnosti. Poleg notranjega bazena (ogrevani bazeni, vodne atrakcije ter hrana in pijača) bo kompleks vseboval tudi zunanji bazen in potopljene bazene na morju namesto plaže. Projekt predvideva tudi izgradnjo javne promenade ob obali ter obodno in nadzemno parkiranje.

Več si oglejte na portalu Primorska24

Sorodno

Zadnji prispevki

Svoboda političnih čistk v medijih

Ob svetovnem dnevu svobode tiska, ki je bil včeraj,...

Romana Tomc ob dnevu svobode medijev: “Za leve piškotki, za desne kazni”

Evropska poslanka Romana Tomc je ob dnevu svobode medijev...

Vučić namočil Čeferina pri posredovanju za finale Lige Evropa

Če si v dobrih odnosih s predsednikom Evropske nogometne...

Manca Košir v poslovilnem pismu: Za več paliativne in negovalne oskrbe za umirajoče

V Slovenskem društvu Hospic, v katerem je Manca Košir kot prostovoljka več...