50 ilegalnih Afričanov je “koloniziralo” izpraznjen bruseljski hotel

Datum:

Skupina kakšnih 50 afriških ilegalcev je “poskvotalo” zapuščen hotel v Bruslju. Na kraj, kjer so bili nastanjeni migranti brez dokumentov, so bili v nedeljo poslani pripadniki policije. 

                   

Kot je pojasnilo tiskovno predstavništvo bruseljske policije, migranti pripadajo kolektivni organizaciji, ki v Bruslju že leta izvaja operacije, povezane z skvotanjem. V skladu z lokalnimi pravili o skvotanju je bil lastnik zgradbe obveščen glede okupacije svoje posesti in se lahko odloči, ali bo sprožil pravni postopek proti vsiljivcem, ki se imenujejo za “nedokumentirane bruseljske prostovoljce”, poroča Remix News.

Tamkajšnjim medijem so migranti sporočili, da upajo, da bodo z lastnikom poslopja sklenili pogodbo o začasni zasedbi, in da ne bodo več obsojeni na brezdomstvo. Kot navajajo pripadniki skupine, je bil dom že več kot leto dni izpraznjen, prav tako pa ni bila vložena nobena prošnja za njegovo obnovo. Vsiljivci so ob tem še povedali, da so že stopili v stik z lokalno upravo. Tiskovni predstavnik ilegalne grupacije sporoča, da že leta prebivajo v Bruslju brez dokumentov.

Afriški migranti. Fotografija je simbolična. (Foto: epa)

Kot poudarjajo, so priča policijskemu terorju, ne glede na to, ali prebivajo na ulici ali v prenatrpanih zavetiščih oziroma v dragih stanovanjih slabše kakovosti. Kot je še navedel, jim belgijske oblasti preko delovnega dovoljenja ne želijo zagotoviti pravnega statusa. Kljub temu, da naj bi oblasti v Bruslju zagotovile dodatna sredstva za namestitev prosilcev za azil, v belgijski prestolnici že mesece primanjkuje prostora, na kar kažejo dolge vrste ilegalcev pred sprejemnimi centri.

Domen Mezeg

Sorodno

Zadnji prispevki

Na tekmi s Srbijo se bo srečala balkanska naveza Vučić, Golob in Janković

Ob robu evropskega nogometnega prvenstva in pred četrtkovo tekmo...

Zgodba dveh digitalnih Slovenij

Prejšnji minister za digitalno preobrazbo v Janševi vladi je...

Miran Videtič: “Sile, ki težijo k spremembi smeri EPP-ja, bi znale uspeti!”

"Skratka, nekaj se bo dogajalo, čuti se neka napetost...

Ustvarjalna svoboda, ne izključevanje – upanje za vse

Za nami so evropske volitve, v katerih smo se...