Cameron se je vdal, priznal napako in razkril davčne podrobnosti

Datum:

Tako kot številni drugi svetovni politiki se je po razkritju ‘Panamskih dokumentov’ sredi afere znašel tudi britanski premier David Cameron, ki je zaradi svojih delnic v skladu pokojnega očeta v davčni oazi na Bahamih postal tarča polemik. Njegov odhod so zato že zahtevali protestniki na ulicah, Cameron pa se je medtem odločil, da objavi podrobnosti svojih davčnih obveznosti. 

Objavo podrobnosti svojih davkov za zadjih šest let je David Cameron napovedal v soboto. V današnji izjavi pa je med drugim navedel, da je kot darilo od mame prejel 200 tisoč funtov (240 tisoč evrov), od očeta pa je podedoval 300 tisoč funtov.

Preučil bo tudi dokumente
Cameron je v današnjem sporočilu za javnost poudaril, da je Velika Britanija v ospredju mednarodnih prizadevanj za boj proti izogibanju in utajevanju davkov. Ob tem je napovedal oblikovanje delovne skupine pod vodstvom davčne uprave in kriminalistov, ki bo podrobno preučila ‘Panamske dokumente’, da bi izsledila domnevne primere utaje davkov ali pranja denarja.

Britanski premier je sicer že v soboto priznal, da se je na polemike napačno odzval, zato skuša zdaj to rešiti z javno objavo davčnih obveznosti. Kljub temu se je pred uradom predsednika vlade v soboto zbralo več sto protestnikov, ki so Camerona pozvali k odstopu.

B. O., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Vaterpolisti Triglava dosegli največji klubski uspeh slovenskega vaterpola

Vaterpolisti Triglava iz Kranja so v evropskem pokalu zasedli...