Klub Prekmurcev v Ljubljani zbiral sredstva za materinska domova

Datum:

Klub Prekmurcev v Ljubljani je v četrtek, 21.3.2024, v Centru Rog v Ljubljani organiziral Gala Prekmurski večer 2024, kjer so se udeleženci prepustili prepletu tradicije in sodobnega pristopa in kjer sta se na simboličen način poročila Prekmurje in slovenska prestolnica Ljubljana.

Sredstva, ki so bila zbrana iz nakupa vstopnic za Gala prekmurski večer in donatorskih sredstev, bo Klub Prekmurcev v Ljubljani letos namenil materinskim domovom v Prekmurju in v Ljubljani. Predstavnici obeh materinskih domov sta na dogodku predstavili svoja domova in napovedali, da bodo v obeh domovih zbrana sredstva namenili za nakup zunanjih otroških igral.

Slavnostni prekmurski “gostüvanjski meni” na sodoben način je pripravil Luka Jezeršek in tako tudi gastronomsko povezal oba mladoporočenca, vse skupaj pa se je zaokrožilo z izbranimi Prekmurskimi vini.

V kulturnem programu so nastopili Kulturno umetniško društvo Goričko, Nika Zorjan in Mišo Kontrec. Dogodek je povezoval novinar in etnolog Boštjan Rous. Skozi pogovor Janka Kodile, Valentine Smej Novak in Boštjana Rousa pa so gostje Gala prekmurskega večera spoznali običaje ter kulinariko tradicionalnega in modernega prekmurskega gostüvanja. Pogovor je moderiral in vodil Matej Fišer.

Gala Prekmurski večer je potekal ob podpori Mestne občine Ljubljana in številnih donatorjev: Baby center, Big Bang, Deželna banka Slovenije, Good for you, Herman in partnerji, Hiša vizij, Jezeršek gostinstvo, Lušt, Megras, Radenska, Saubermacher, Stratkom, Super 16, Tista cvetličarna, Virs, Water Cana, Zavarovalnica Triglav, Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Murska Sobota, občina Moravske Toplici in občina Puconci.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...