Avstrija Franciji izročila domnevna terorista, ki sta sodelovala z napadalci na Bataclan v Parizu

Datum:

Avstrijske oblasti so Franciji izročile domnevna pripadnika iste celice skrajne skupine Daesh Islamska država (IS), ki je novembra lani v Parizu izvedla teroristični napad na Bataclan, v katerem je umrlo 130 ljudi. Alžirca in Pakistanca, ki naj bi v Evropo prispela skupaj z begunci, so aretirali decembra v Avstriji, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah tožilstva avstrijske in francoske oblasti verjamejo, da sta neimenovana moška, stara 29 in 35 let, do Grčije potovala skupaj z dvema moškima, vpletenima v pariški teroristični napad. Tam so Alžirca in Pakistanca pridržali za 25 dni, ker sta imela ponarejena sirska potna lista.

Migrantska pot v Avstrijo čez Slovenijo
Ko so ju izpustili, sta konec novembra prispela v Salzburg, kjer ju je policija 10. decembra aretirala v enem od migrantskih centrov. Francija je zaprosila za njuno izročitev, čemur je sodišče v Salzburgu pritrdilo v začetku julija.

Oba osumljenca sta zapustila državo,” je v sporočilu zapisalo tožilstvo.

Pred tem je že aprila sporočilo, da preiskujejo sume, da je bil Pakistanec vpleten v napade v indijskem mestu Mumbaj leta 2008, v katerih je umrlo 166 ljudi. Pariz je sredi lanskega novembra pretresel niz terorističnih napadov, v katerih je umrlo 130 ljudi, več kot 200 je bilo ranjenih.

SS/STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Višegrad je odgovor v primeru razpada EU na jedro in periferijo

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, ki smo...

Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...