Londonski ubijalec, obtožen umora in petih poskusov umora, stopil pred sodnika

Datum:

Najstnika, ki je ta teden v Londonu z nožem napadel in ubil ameriško turistko, so obtožili umora. 19-letni Zakaria Bulhan se bo moral zagovarjati še zaradi petih poskusov umora, je sporočila britanska policija.

Kot so na policiji pojasnili v petek, bo napadalec danes prvič stopil pred sodnika. Bulhan je norveški državljan somalijskih korenin, ki se je v Veliko Britanijo preselil leta 2002. Z nožem je v sredo ubil 64- letno Darlene Horton, ženo profesorja na floridski univerzi, ki je poučeval na poletnih tečajih v Londonu.

Več ljudi je poškodovanih
Britanec, ki je bil ranjen v napadu, je še vedno v bolnišnici. Medtem pa so moška iz ZDA in Avstralije ter ženski iz Avstralije in Izraela v četrtek že odpustili iz bolnišnice. Britanec je utrpel vbodno rano v trebuh, medtem ko sta bila Američan in Avstralec zabodena v prsi. Avstralko je napadalec zabodel v hrbet, Izraelko pa v roko. Do napada je prišlo na Russell Squareu v središču Londona, kjer stoji več priljubljenih londonskih hotelov. V bližini se nahajata tudi Britanski muzej in sedež Univerze v Londonu.

Policija je v četrtek sporočila, da pri napadalcu, ki so ga prijeli takoj po napadu, niso odkrili dokazov o terorističnem motivu oziroma radikalizaciji. Imel naj bi psihične težave.

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tako so palestinski skrajneži napadli nemškega ambasadorja

Nemški ambasador Oliver Owcza je pred dvema dnevoma obiskal...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Za turistično križarjenje sta Gabrova in Golob lahko hvaležna Tretjemu rajhu!

Golob in Gabrova slovita po tem, da si privoščita...

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...