Tusk in Merklova danes o pomembnih izzivih EU

Datum:

Nemška kanclerka Angela Merkel bo danes na gradu Meseberg pri Berlinu na delovni večerji gostila predsednika Evropskega sveta Donalda Tuska. Pričakovati je, da bosta govorila predvsem o aktualnem dogajanju v zvezi z izstopom Velike Britanije iz EU, sestanek pa bo namenjen tudi pripravam na vrh EU 16. septembra v Bratislavi.

Britanski časnik Sunday Times je v nedeljo poročal, da bi lahko Velika Britanija v EU ostala vse do leta 2019, saj se država po opozorilih vlade najverjetneje ne bo uspela tako hitro pripraviti na izstopna pogajanja. Tusk in Merklova bosta v luči ugibanj o prihodnosti povezave brez Otoka govorila o nadaljnjih korakih in predvsem o tem, kako okrepiti EU.

Varnostna in zaposlitvena politika pomembnejša
Kako bodo potekali pogovori čez en mesec, je po navedbah Bruslja še prezgodaj napovedati, cilj pa je zmanjšati nezaupanje državljanov v povezavo in se osredotočiti na aktualne teme, s katerimi se sooča EU. Glavne teme so priseljevanje, varnost in nova delovna mesta, o čemer bo govora na vrhu prihodnji mesec, pričakovati pa je, da jih bosta Tusk in Merklova obravnavala že na večerji.

M. P., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo “protidejanski” nauki

"Naš bistveni problem so šole, v katerih prevladujejo "protidejanski"...

Prejeli smo: Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...