Assange se je spravil na Clintonovo in ostal brez interneta

Datum:

Ko je WikiLeaks aktiviral načrte, je bila internetna povezava s strani države namenoma prekinjena. Tako je Assange izgubil edini stik z zunanjim svetom.

Odkar se Julian Assange skriva za štirimi stenami ekvadorske ambasade v Londonu, je že več kot štiri leta edini stik z zunanjim svetom – internet. In zdaj je ostal brez njega, ker je razkril, kar je obljubil – obremenjujoče dokumente za Hillary Clinton.

Clintonovi pokvaril načrte za pot na vrh ZDA
WikiLeaks je izpolnil svoje obljube, da bo dal v javnost dokumente, ki bodo lahko močno škodovali Hillary Clinton. In vse dokler v javnost ti dokumenti prejšnji teden res niso pricurljali, sta Hillary in njena ekipa zatrjevali, da v javnost ne more priti nič takega, kar bi lahko resno ogrozilo kandidaturo za predsednico ZDA. Potem pa – WikiLeaks je iz svoje baze sprostil elektronsko pošto vodje kampanje Hillary Clinton Johna Podeste in tako Clintonovi pokvaril načrte za njeno pot na vrh ZDA.

Člani Clintonove kampanje so takoj začeli špekulirati, da WikiLeaks sodeluje z rusko vlado, saj bi njihov poraz pomenil zmago Donalda Trumpa. Trump pa se je že večkrat izjasnil kot velik oboževalec Vladimirja Putina.

Brez dokazov, a Clintonova vztraja, da WikiLeaks sodeluje z rusko vlado
Obtožbe, da WikiLeaks zares sodeluje z rusko vlado, niso bile nikoli podprte z nobenim verodostojnim dokazom. So pa e-sporočila med Američani zasejala dvome, da je Hillary delala zares slabo. In curljanje teh dokumentov, ki prikazujejo Clintonovo v pravi luči, v javnost se še nadaljuje – trenutno jih je že 12 tisoč, poroča Russia Today.

Več sto elektronskih sporočil Podeste vsebuje informacije in napotke, kako na svojo stran pridobiti črnske volivce, pa tudi o Hillaryjini in Billovi hčerki Chelsea, ki jo je eden od pomočnikov nekdanjega predsednika Billa Clintona opisal kot takšno, ki je vsakomur pripravljena zapičiti nož v hrbet. To pa ni ravno lepa kvaliteta hčerke predsedniške kandidatke, kajne?

WikiLeaksove datoteke pa razkrivajo tudi Hillaryjino tesno sodelovanje z vodilnimi mediji, pa tudi to, kako močan nadzor ima nad njimi, da jo prikazujejo kar v najboljši možni luči.

M. S.

Sorodno

Zadnji prispevki

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...