V Nemčiji bodo po zaostreni zakonodaji pridržali džihadiste, ki ogrožajo varnost

Datum:

Nemčiji je dovolj terorističnih napadov. Protiteroristična zakonodaja predvideva, da bodo lahko za 18 mesecev priprli džihadiste, ki bodo predstavljali grožnjo za javno varnost. Po priporu jih bodo vrnili v njihovo domovino.

Ukrepi vključujejo tudi uvedbo elektronskih naprav, s katerimi naj bi izboljšali nadzor nad domnevnimi teroristi, ki prebivajo v Nemčiji. O predlogu bo nemški pravodsodni minister Heiko Mass razpravljal z nemškim notranjim ministrom Thomasom de Maizierom, ki je že pred tem predstavil vladne načrte za prenovo varnostnega aparata države.

Srečanje bo namenjeno pogovoru o nadaljnjih ukrepih po terorističnem napadu na božičnem sejmu v Berlinu, v katerem je decembra lani umrlo 12 ljudi, okoli 50 je bilo ranjenih. Domnevni napadalec, 24-letni Tunizijec Anis Amri, ki je bil povezan s skrajno skupino Islamska država, bi moral biti deportiran v domovino. Amrija, ki je imel 14 različnih identitet, so nadzorovale tudi zvezne varnostne oblasti, a so nadzor opustile.

Po načrtu protiteroristične zakonodaje bodo lahko  v Nemčiji za 18 mesecev priprli džihadiste, ki bodo predstavljali grožnjo za javno varnost. Po priporu naj bi sledila vrnitev v njihovo domovino.

B. J., STA

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...