Pred nami poletje in novi migrantski val: Italija že čuti posledice! Avstrija se pripravlja z vojsko! Kaj pa mi?

Datum:

“Zaradi povečanega migrantskega toka v Italiji in namer Avstrije, da na Brennerju okrepi nadzor, naj Vlada RS takoj pripravi vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Italijo in okrepi aktivnosti za preprečitev velikega povečanja ilegalnih migrantov,” svarijo v največji opozicijski stranki SDS v izogib ponovni nepripravljenosti na migrantsko krizo, ki je očitno še zdaleč ni konec.

Poslanska skupina SDS je v torek v parlamentarni postopek vložila predlog priporočila v zvezi z migrantsko krizo in vzpostavitvijo nadzora na meji z Italijo, s katerim predlagajo, naj Državni zbor RS priporoči Vladi RS, da takoj pripravi vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Italijo in okrepi aktivnosti za preprečitev velikega povečanja ilegalnih migrantov.

(Foto: iStock)

Avstrija pripravljena tudi z vojsko, Slovenija pa …
Avstrijski mediji poročajo o povečanem migracijskem toku in tem, da bo Avstrija kmalu vpeljala nadzor na meji z Italijo na Brennerju. Avstrija se pripravlja, da bo pri zaščiti meje na Brennerju uporabila tudi vojsko. Glede na omenjeno dejstvo in glede na povečan migracijski tok v Italijo v Slovenski demokratski stranki menijo, da mora Slovenija takoj pripraviti vse potrebno za vzpostavitev nadzora na meji z Italijo, saj gre pri omenjenem za temeljno varnostno vprašanje, ki terja takojšnje ukrepanje, saj gre pri tem tudi in predvsem za temeljna vprašanja obstoja in razvoja naše države.

(Foto: SDS)

Migrantski tokovi danes predstavljajo največji varnostni izziv, tako za Slovenijo kot tudi za Evropsko unijo. Že samo zato bi morala imeti Vlada RS v zvezi z migracijskimi tokovi pripravljene ukrepe in rešitve, parlament pa ima pravico in dolžnost, da se z njimi seznani. Prav tako v SDS opozarjajo na dejstvo, da je migrantska kriza v drugi polovici leta 2015 in v prvih mesecih leta 2016 Slovenijo doletela popolnoma nepripravljeno. Takšna situacija se po mnenju poslank in poslancev ne sme več ponoviti.

“Razpravo o varnostnih vprašanjih zaradi povečanega migracijskega toka je potrebno opraviti čim prej in pripraviti vse potrebno za zagotovitev nadzora na meji z Italijo, sprejeti ostale ukrepe za zagotavljanje varnosti državljank in državljanov ter premoženja,” so jasni v SDS in ob tem kot predlagatelji dodajajo, da mora“Vlada RS čim prej aktivno oblikovati rešitve za temeljna varnostna vprašanja, in sicer z vzpostavitvijo nadzora na meji z Italijo”.

J. F.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...