Pahor dobil novo tekmico – Angelca Likovič vstopa v predsedniško tekmo

Datum:

Slovenski predsednik Borut Pahor dobiva nove in nove tekmece. Danes sta namreč javnost o tem, da vstopata v predsedniško tekmo, obvestila tudi Angelca Likovič in koprski župan Boris Popovič.

Angelca Likovič uradno vstopa v predsedniško kampanjo, so sporočili iz stranke Glas za otroke in družine, saj so zbrali več kot tri tisoč podpisov podpore. Podpise in kandidaturo bo Likovičeva Državni volilni komisiji vložila predvidoma v ponedeljek, 25. septembra.

Prav tako za ponedeljek je vložitev svoje kandidature napovedal tudi koprski župan Boris Popovič. V tekmo se podaja s podporo stranke Slovenija za vedno.

Za predsednika države se bosta tako potegovala dva župana – poleg Popoviča še kamniški župan Marjan Šarec. Z uradno vloženimi kandidaturami so se v predsedniško bitko že spustili tudi aktualni predsednik Borut Pahor, ministrica za izobraževanje iz vrst SMC Maja Makovec Brenčič, predsednica NSi Ljudmila Novak, vložitev kandidature pa je za prihodnji teden napovedala tudi evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj čaka Jourovo v tožbi pred Sodiščem EU?

Danes ob 13. uri bodo Janez Janša, Milan zver...

DeSUS in Dobra država vložili skupno listo kandidatov

Politični stranki DeSUS in Dobra država sta danes s...

Intelektualec Čordić med podporniki teroristične Palestine

Običajna skupina levičarjev, ki je v času Janševe vlade...

Nov obrat v kriminalki: V avtomobilu niso našli DNK sledi dveletne Danke

Na višje državno tožilstvo v Srbiji so prispeli novi...