Želite obogateti? Potem se morate nujno potopiti v švicarsko kanalizacijo

Datum:

Naslednja zlata mrzlica se bo očitno dogajala kar v švicarskem kanalizacijskem sistemu. Strokovnjaki ocenjujejo, da Švica vsako leto odplakne za 43 kilogramov zlata v vrednosti 1,5 milijona evrov.

Strokovnjaki švicarskega inštituta za vodno znanost in tehnologijo EAWAG so na podlagi strokovnega pregleda 64 kanalizacijskih naprav po  celotni Švici prišli do neverjetne ugotovitve.

V kanalizacijski sistem naj bi vsako leto odplaknili kar 43 kilogramov zlata v vrednosti 1,5 milijona evrov. Koncentracijo te žlahtne kovine so sicer tako majhne, da ne predstavljajo okoljske grožnje.

V Švici je 70 odstotkov vsega zlata na svetu
Najvišje koncentracije zlata so našli v švicarskem kantonu Ticino na jugu države, kjer bi se marsikomu iskanje zlata tudi izplačalo. Poleg tega so strokovnjaki ugotovili, da gre skozi švicarsko kanalizacijsko omrežje poleg zlata tudi 3 tisoč kilogramov srebra, vrednega 1,4 milijona evrov. Švica je sicer ena najbogatejših držav sveta, v njihovih bankah in hranilnicah pa je 70 odstotkov vsega svetovnega zlata, piše RT.

Foto: STA

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

“Litijska” ni ena, kradejo na vseh koncih

Najprej je bila novinarska konferenca. Robert Golob je skoraj...

Pravna mreža ali Hamas mreža?

Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj je opozoril na...

V nemških velemestih med novorojenčki že prevladujejo Mohamedi

V nemških velemestih so med novorojenčki vse pogosteje različice...

Integracija nezakonitih migrantov je očitno le pobožna želja

Čeprav je znano, da se je pametno učiti iz...