Sramota za Lidl: Še kar vztrajajo pri ponudbi “komunajzerskih” piv

Datum:

Sramotna ponudba Lidla, ki je javnost že avgusta razburil s prodajo piva Komunajzer z imeni Josip, Broz, Tito in Jovanka. “Naš namen ni bil nikakor nagovarjati politična čustva,” so takrat zapisali v Lidlu. Glede na to, da pri ponudbi vztrajajo, saj so na domove prišli novi katalogi, si kupci ne morejo misliti drugega kot to. Če bi v Nemčiji na police uvrstili pijače z nacistično vsebino, bi javnost masovno obsodila trgovinsko verigo in njihovo ponudbo.

Trgovec ne odneha s sporno ponudbo v svojih trgovinah. Najprej si je privoščil škandal in iz embalaž grških jogurtov cerkvam izbrisal križ ter tako užalil številne vernike po vsem svetu, zdaj pa s ponudbo piv, poimenovanih po nekdanjem jugoslovanskem diktatorju, enem večjih zločincev 20. stoletja, žali še številne Slovence.

Že avgusta je imel Lidl omenjena piva v ponudbi in čeprav je že takrat ta odločitev naletela na negativen odziv v javnost, se na to v Lidlu očitno požvižgajo. Na njihovih policah tako ponovno ponujajo pivo, ki časti ime tako diktatorja kot tudi totalitarnega sistema, ki ga je evropska resolucija o totalitarizmih obsodila zaradi zločinov proti človeštvu in množičnih kršitvah človekovih pravic.

B. O.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zver: Gasilstvo je nacionalno bogastvo

"Danes sem se v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku...

Pod Golobom je vse slabše

Fiskalni svet, neodvisni in samostojni državni organ, ki nadzira...

Andrej Lokar: Levica je družbeni inženiring iz politike prenesla v kulturo in izobraževanje

"Svetovna levica je v nekakšni predslutnji (v resnici: zaradi...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...