Avstrijska policija v Gradcu preprečila teroristični napad na božični sejem, ki ga je načrtoval bosanski musliman

Datum:

Avstrijska policija je preprečila teroristični napad 25-letnega bosanskega muslimana. Osumljeni terorizma je načrtoval napad na graški božični sejem.

Avstrijska policija je 1. decembra v zaklonišču za brezdomce aretirala 25-letnega bosanskega muslimana, ki naj bi načrtoval teroristični napad na božični sejem v Gradcu. Po poročanju Voice of Europe je policija sporočila, da je osem očividcev povedalo, da si je ogledoval videoposnetke terorističnega napada v Nici in terorističnega napada na berlinskem božičnem sejmu. Osumljeni je povpraševal tudi po avtomobilih na izposojo, poleg tega naj bi stalno ponavljal: “Naredil bom kakor v Berlinu.”

Osumljeni naj bi bil v stiku s pripadniki radikalne skupine Muslimanska bratovščina. Pred tem naj bi bil član mošeje, ki so jo zaprli zaradi možnih povezav z ISIS. Avstrijski notranji minister Wolfgang Sobotka pa je v izjavi poudaril, da “v boju proti terorizmu nič ne sme biti prepuščeno naključju”.

Božični sejmi nove tarče teroristov
V decembru 2016 je tunizijski prosilec za azil s tovornjakom zapeljal v skupino ljudi na berlinskem božičnem sejmu in jih ubil dvanajst, 56 jih je bilo poškodovanih. V večini evropskih božičnih sejmov so zato letos namestili betonske pregrade, s katerimi na bi preprečili ponovitev dogodkov z lanskega leta. V Lyonu pa so v celoti odpovedali božični sejem zaradi stroškov varovanja, ki so presegali 20 tisoč evrov.

Tovornjak, ki je zapeljal v množico obiskovalcev berlinskega božičnega sejma.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Zmagoslavje hrvaških demokratov na volitvah in zaušnica levi kontinuiteti

Hrvaški premier Andrej Plenković bo vodil vlado še tretji...

Italija je zaradi teroristov med migranti zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo

“Italija je zaprosila za prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo...

Goranu Forbiciju Golobova vlada podelila dober milijon evrov

Da se je čistka t. i. "janšistov" na javnem...

Vladajoči sistematično kršijo demokratične standarde

"Na seji odbora DZ za zdravstvo je prišlo do...