Palestinca z molotovkami in nožem poskušala napasti izraelske vojake – te teroriste namerava priznati Erjavec!

Datum:

To noč je prišlo do dveh napadov skrajnih Palestincev – eden je nameraval z nožem zabosti izraelske vojake, drugi pa je napadel na Zahodnem bregu z molotovko. Nihče od vojakov ni bil ranjen, oba terorista pa so ubili. 

Prvi napad se je zgodil v pokrajini Samaria v Izraelu, ko je napadalec z avtomobilom ustavil pri mejni policijski kontroli, izstopil in stekel proti policistom in med tem izvlekel nož. Policijske enote so pravočasno opazile njegove namene, zato so ga s streljanjem ustavili in ga ubili. V incidentu k sreči ni bilo poškodovanih policistov.

Naslednji napad se je zgodil v vasi Quattana v bližini Ramale, ko je prišlo do spopada med nočno racijo, med tem pa je 21-letni Palestinec na vojake odvrgel zažigalno bombo molotovko, zaradi česar so ga bili primorani ustreliti. Zaradi tovrstnih zahrbtnih napadov Palestincev na Izraelce so morali vojaki v samoobrambi ustreliti že sto teroristov.

Foto: epa

V noči na torek so izraelske specialne enote aretirale 20 radikalnih Palestincev, izmed katerih je 13 osumljenih, da so sodelovali pri terorističnih dejanjih in nasilništvu. Obrambni minister Izraela, Moshe Ya’lon, je v sredo izjavil, da bo Izrael zgradil varnostno ograjo v bližini Hebrona, kjer se v zadnjem obdobju dogajajo številni nemiri, poročajo izraelski mediji.

C. Š.

Sorodno

Zadnji prispevki

Janša: Levica svoje namene skriva kot kača noge

"Levica zato svoje namene skriva kot kača noge. Zavija...

Dr. Rupel: Višegrad je odgovor v primeru razpada EU na jedro in periferijo

Ob 20. obletnici vstopa Slovenije v EU, ki smo...

Je Švica v nas prepoznala “drugo Švico”?

Intervju s predsednikom vlade Robertom Golobom v sobotni prilogi...

[Video] Kako so na ZDF skrajne islamiste prekrstili v skrajne desničarje

Nemška državna televizija ZDF je popravila lažno poročanje o...