Galski petelini so svetovni prvaki v nogometu!

Datum:

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in dokazala, da je v sanjski formi. S tem so Francozi osvojili drugo lovoriko svetovnega prvaka v nogometu.

Prvi avtogol v korist Francije je v 19. minuti zadel nogometaš Mario Mandžukić, ki je sicer zaslužen za to, da so Hrvati sploh prišli v finale. Razočaranje Hrvatov ni dolgo trajalo, saj je v 28. minuti gol za Hrvaško zadel Ivan Perišić in izenačil rezultat na 1:1. Že 10 minut kasneje pa je francoski nogometni zvezdnik Antoine Griezmann zadel enajstmetrovko, s katero je Francija povedla z 2:1.

Foto: Twitter

V 59. minuti drugega polčasa je francoski nogometaš Paul Pogba zadel gol in francosko vodstvo povečal na 3:1. Ni dolgo trajalo, ko je Kylian Mbappe premagal mrežo hrvaškega vratarja Danijela Subašića in za Francijo zadel četrti gol. Hrvaška stran je v 69. minuti odgovorila na visoko vodstvo galskih petelinov, ko je Mandžukić zadel gol in francosko vodstvo znižal na 4:2. Tekma se je končala z zmago galskih petelinov in nepopisnim veseljem francoskih navijačev.

Foto: Twitter

Foto: Twitter

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Piratom na DVK ni uspelo dostaviti dovolj podpisov

Državna volilna komisija DVK je sporočila, da bodo lahko...

Nizozemski evrovizijski predstavnik izključen, potem ko naj bi nadlegoval žensko

Joost Klein, nizozemski predstavnik na tekmovanju za Evrovizijsko popevko,...

Ko “moralna” Klakočarjeva drugim pridiga o morali in etiki

"A to bodo zdaj do onemoglosti iz petnih žil...