Grozljivo: Tihotapca z drogami po umoru babice obračunala še z njeno 13-letno vnukinjo in jo obglavila!

Datum:

Komaj 13-letna deklica s posebnimi potrebami Mariah Lopez iz ameriške zvezne države Alabama je postala žrtev obglavljenja, ker je na lastne oči videla, kako so preprodajalci drog do smrti zabodli njeno babico, ki je bila sicer povezana z zloglasnim kartelom Sinaloa. 

Mariah in njena 49-letna babica Oralia Mendoza sta bili ubiti 4. junija letos na pokopališču Moon zunaj Huntsvilla v Alabami, so v četrtek  razkrili tožilci na sojenju.

Med zaslišanjem 26-letnega Yonija Aguilarja, ki je skupaj s 34-letnim Israelom Palominom obtožen dveh primerov umora, je bilo mogoče slišati tudi druge podrobnosti v zvezi z umorom. Preiskovalci so med drugim zatrdili, da je imela umorjena babica povezave s kartelom Sinaloa, poroča AL.com. 2. junija, le dva dni pred umorom, naj bi se morilca pridružila Mendozovi in še eni ženski na poti v Norcross v ameriški zvezni državi Georgia, da bi se oskrbeli z metamfetaminom. Obe ženski sta bili po navedbah britanskega Daily Maila povezani z zloglasnim kartelom Sinaloa.

Kartel, ki ima sedež v Mehiki, je dolgo vodil Joaquín ‘El Chapo’ Guzmán, ki se trenutno nahaja v priporu v ZDA, kjer čaka na sojenje. Umorjena babica, ki je bila članica omenjenega kartela, je bila v preteklosti v zvezi z Palominom, v času pred smrtjo pa je bila v zvezi z Aguilarjem, s katerim je tudi živela. Moška, ki sta 49-letnico spremljala, sta postala sumničava, ko sta videla, da je ta odstranila svojo SIM kartico iz telefona in poslala sporočilo na neznano številko med potjo v Georgio.

Yoni Aguilar (levo) in Israel Palomino (desno) (Foto: Madison County Scheriff’s Office)

Na pokopališče sta ju odpeljala pod pretvezo
Palominio in Aguilar sta sredi noči prebudila babico in njeno vnukinjo in ju opozorila, da sta v nevarnosti in da ju bosta zato odpeljala na varno, je bilo mogoče slišati na pričanju. Po navedbah preiskovalcev sta moška žrtvi odpeljala na pokopališče, kjer sta najprej obračunala z babico in jo zabodla do smrti, nato pa sta se lotila tudi deklice in jo brez slabe vesti obglavila, da za seboj ne bi pustila priče umora. Medtem ko sojenje poteka, je policija že našla obe morilski orožji, ki sta ju morilca skrila pod svoj vzglavnik.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Zakaj ne “fajtajo” za 200 tisoč Slovenk brez stalnega ginekologa?

Neiskrenost Inštituta 8. marec se razkriva z dejstvom, da...

Kakšne bodo posledice zaletave in aktivistične zunanje politike Tanje Fajon?

V Sloveniji in tujini je odmeval bizaren izraz žalosti...

Za Trumpovo dokumentacijo so bili pripravljeni tudi ubijati

Agenti FBI, ki so zasegli Trumpovo predsedniško dokumentacijo v...

Odtujenost prebujenske elite

V mnogih evropskih državah se krepi nezaupanje v politično...