Zaradi migrantov bo šlo v uničenje kar 47 ton čebule …

Datum:

Odkritje več kot 20 migrantov različnih nacionalnosti, ki so se skrivali v transportnih vozilih v britanskem pristanišču Port of Poole, je v okviru dveh ločenih incidentov terjalo uničenje 47 ton čebule, saj je bila ta zaradi njihove prisotnosti kontaminirana. 

Policisti so bili ob odkritju migrantov prisiljeni v uničenje velike količine čebule, saj je bila ta kontaminirana med tranzitom. V tovornjakih so namreč po navedbah Voice of Europe naleteli na migrante z albanskim, iranskim, iraškim in afganistanskim državljanstvom, ki so na nezakonit način poskušali vstopiti v Veliko Britanijo.

Foto: iStock

Najprej so policisti naleteli na migrante v pošiljki 23 ton čebule, v nedavnem primeru pa je tovor vseboval kar 24 ton čebule. Policisti, ki so migrante odkrili, so v izjavi za javnost poudarili, da bo nujno prišlo do uničenja kontaminirane čebule, da ta ne bi slučajno pristala na trgovinskih policah, restavracijah in pri distributerjih. Ocenjuje se, da naj bi s tem nastala škoda v višini 35 tisoč angleških funtov.

N. Ž.

Sorodno

Zadnji prispevki

Ukradeni otroci v SFRJ in mame, ki iščejo resnico

Komisija DZ RS za peticije je po slabem letu...

Večina Slovencev odločno proti migrantskim centrom

V zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal so anketirance vprašali,...

Največ denarja iz medijskega sklada za Odlazkove medije

Ministrstvo za kulturo je pod vodstvom Aste Vrečko iz...

Američani delajo več kot “neambiciozni” Evropejci

Evropejci so manj ambiciozni in ne delajo tako trdo...