Popravek: Politiki, boste dopustili, da se to stanje nadaljuje? Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!

Datum:

Dne 4. aprila smo na Nova24TV objavili članek z naslovom Politiki, boste dopustili, da se to stanje nadaljuje? Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!. V nadaljevanju objavljamo prikaz nasprotnih dejstev.

“V članku “Dobičkar na račun študentskega denarja in direktor ŠOU Maribor Drago Žura na polno lobira za ohranitev bajne plače in svojih privilegijev!”, avtor H.M. v uvodu članka navaja, da je Drago Žura, direktor Študentske organiazcije Univerze v Mariboru (ŠOUM), tudi član Državnega sveta Republike Slovenije, kar ne drži. V istem stavku se pojavlja tudi trditev, da lobira pri koalicijskih poslancih, da bi ti nasprotovali noveli Zakona o skupnosti študentov, kar je Drago Žura mediju v odgovoru odločno zanikal in je kasneje to pojasnjeno tudi v nadaljnjem besedilu članka. Drago Žura še enkrat več zatrjuje, da ne lobira pri nobenih koalicijskih ali drugih poslancih. Dodajamo tudi pojasnilo k navajanju podatka o višini plače direktorja ŠOUM. V članku je kot najvišja v zadnjih šestih mesecih omenjena bruto plača v višini 7.794 evrov, pri tem pa je potrebno poudariti, da je ta s 1.3.2019 znižana in znaša 5.212,80 evrov bruto.”

Sorodno

Zadnji prispevki

“Litijska” ni ena, kradejo na vseh koncih

Najprej je bila novinarska konferenca. Robert Golob je skoraj...

Pravna mreža ali Hamas mreža?

Nekdanji generalni direktor policije Anton Olaj je opozoril na...

V nemških velemestih med novorojenčki že prevladujejo Mohamedi

V nemških velemestih so med novorojenčki vse pogosteje različice...

Integracija nezakonitih migrantov je očitno le pobožna želja

Čeprav je znano, da se je pametno učiti iz...