Izviselo raziskovalno novinarstvo Eugenije Carl: Slika diktatorja Tita je kljub zanikanju Carlove visela na volišču!

Datum:

Novica, da visi slika množičnega morilca in diktatorja Tita na enem izmed volišč v občini Koper, je dvignila veliko prahu. Tako veliko, da se je novinarka TV Slovenija Eugenija Carl odpravila na preiskovalno poslanstvo in ugotovila, da slike Tita ni bilo na volišču Pobegi – Čežarji, tam je bila samo partizansko-komunistična razstava. Bila pa je Titova slika na volišču v Borštu, prav tako v 5. okraju 2. volilne enote. Obe volišči sta bili opremljeni v nasprotju z načeli pravne in demokratične države.

No, po včerajšnjem prispevku na TV Slovenija se je oglasil bralec, ki nam je v nedeljo posredoval fotografije. Takole je zapisal: “Spoštovani, pošiljam popravek v Demokraciji. Med volitvami je v 2. volilni enoti v 5. okraju (Koper podeželje) prišlo do problema, kjer so na dveh voliščih viseli totalitarni simboli. Natančneje, na volišču v Borštu je visela slika Josipa Broza Tita. Medtem ko so na volišču v Pobegih visele slike s totalitarnimi simboli. Hvala za razumevanje in lep pozdrav.”

Torej, na volišču Pobegi – Čežarji je bila razstava NOB, ki je ideološka in kjer so bili totalitarni simboli. Slika množičnega morilca in diktatorja Tita pa je visela na volišču v Borštu. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so oboji prizori naravnost nedopustni za normalno demokracijo. Volitve so praznik demokracije in priborjena svoboščina, ki je v Titovih časih ni bilo v obliki, kot jo določajo ustave demokratičnih držav.

Volišče Pobegi-Čežarji (levo) in volišče Boršt (desno).

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Ko smo glasovali za samostojnost in demokracijo, smo glasovali tudi za kapitalizem

Ni novost, da želi Mladina s svojim senzacionalizmom vzbuditi...

[Video] Policija končno razgnala hamasovske skrajneže na univerzi Columbia

Končno se je zgodilo. Veliko število policistov newyorške policije...

Na “dan dela” velja spomniti, da so se slovenski sindikati borili za nižje plače

Danes je prvi maj, tradicionalni praznik dela, ki sicer...