fbpx

Naravnost nedopustno za demokratično družbo: Na volišču v Kopru izobešena slika množičnega morilca in diktatorja Tita!

Foto: Demokracija

Na volišču v Pobegih v občini Kopru je na steni slika množičnega morilca in diktatorja Tita. Volilni komisiji se to ne zdi nič spornega, kar je naravnost nedopustno za normalno demokracijo, česar namreč Tito ni predstavljal. Direktor državne volilne komisije Dušan Vučko je glede izobešene slike Josipa Broza na zidu volišča v Pobegih-Čežarjih dejal, da je skrajno ogorčen in da se mu zdi to nehigienično, saj nismo v letu 1980.

Nekateri volivci so opozorili, da ni primerno, če na praznik, kar volitve so, na steni visi slika morilca in diktatorja Tita. Predlagali so, da se volitve preselijo v sosednji prostor.

Kot nam je dejala občanka, tega volilna komisija ni storila, češ da Tito ni sporen. Sicer je na volišču v tem času razstava. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, da so podobni prizori naravnost nedopustni za normalno demokracijo. Volitve so tudi praznik demokracije in priborjena svoboščina, ki je v Titovih časih ni bilo.

Direktor DVK ogorčen
Direktor državne volilne komisije Dušan Vučko je glede izobešene slike Josipa Broza na zidu volišča v Pobegih-Čežarjih dejal, da je skrajno ogorčen in da se mu zdi to nehigienično, saj nismo v letu 1980. Dejal je tudi, da občan, ki se je prvi pritožil glede slike, svoje pritožbe ni naslovil na volilno komisijo, pač pa na volilni odbor v Pobegih, zato je bil on in tudi DVK o tem incidentu obveščen šele potem, ko se je zadeva pojavila na spletnih omrežjih. Takoj, ko je zvedel za incident, je ukazal, naj pokličejo volilni odbor na spornem volišču in mu ukažejo, naj sliko nemudoma odstrani.

Demokracija