Učitelj vožnje pod vplivom alkohola

Datum:

Kranjski policisti so v Kranju med kontrolo avtomobila z oznako šola vožnje ugotovili, da 26-letnega kandidata za voznika uči voziti pijan učitelj. Namesto čiste nule je imel učitelj v litru izdihanega zraka 0,11 mg alkohola.

S PU Kranj so nam sporočili, da so kranjski policisti včeraj okoli 9. ure zjutraj v Kranju kontrolirali šolo vožnje. Ustavili so 26-letnega kandidata za voznika in 35-letnega učitelja vožnje, ki je bil pod vplivom alkohola.

Konec poučevanja za učitelja
Preizkus alkoholiziranosti je pri 35-letniku pokazal 0,11 mg/l, moral pa bi biti 0,00, ker učitelj vožnje med usposabljanjem voznika v cestnem prometu v organizmu ne sme imeti alkohola. Učitelju vožnje so policisti poučevanje zato prepovedali ter ga kaznovali z globo 300 eurov in s štirimi kazenskimi točkami.

Možnost za povzročitev prometne nesreče se pri tej stopnji alkoholiziranosti poveča za petkrat
Policisti pri tem opozarjajo, da vožnja pri 0,2 promilih alkohola (0,09  mg/l) pomeni, da se sposobnost opazovanja premikajočih luči poslabša, zato voznik ponoči ni več sposoben povsem pravilno oceniti razdalje do vozil, ki prihajajo nasproti ali jih dohiteva; pri 0,3 promilih (0,14  mg/l) pa se že zmanjša sposobnost globinskega opazovanja, kar pomeni, da voznik ne more več pravilno oceniti razdalje.

Posledici sta tvegano prehitevanje in prekratka varnostna razdalja v gostejšem prometu. Možnost za povzročitev prometne nesreče pa se pri tej stopnji poveča za petkrat.

N. K.

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Zakaj se Golob boji preiskovalne komisije? Imajo informacije o spornem financiranju Svobode

Parlamentarna mandatno-volilna komisija bo DZ predlagala, da preiskovalno komisijo...

Rusi odvrgli vsaj 46 bomb na lastne vasi

Ruske letalske sile so ponovno pomotoma bombardirale ruska naselja....

Se bo Golob upal soočiti z Janšo?

Televizijska hiša Planet TV ob drugi obletnici Golobove vlade...