Spektakel pod zvezdami na Ptuju privabil preko pet tisoč obiskovalcev

Datum:

Na griču Arheološkega parka Panorama, kjer je nekoč stal vojaški tabor XIII. dvojne legije iz Petovione, zaradi katere letos obeležujejo 1950. obletnico prve pisne omembe Ptuja, je bil sinoči izjemen dogodek – Operni večer na Panorami.

Festival Arsana je z Opernim večerom na griču Panorama vstopil v svojo 11. edicijo in doživel rekordni obisk. Pet tisoč glava množica obiskovalcev je uživala v največjih opernih uspešnicah v enkratnem ambientu s pogledom na Ptujski grad, ki po mnenju obiskovalcev postaja eno izmed najlepših slovenskih prizorišč na prostem.

Pod taktirko dirigenta Simona Krečiča je Opera SNG Maribor s simfoničnim orkestrom, zborom in solisti navdušila zbrane ter požela večkratne stoječe ovacije.

Foto: Albin Vezjak
Izjemen obisk doživel tudi Letni kino
Skupaj s petkovim dogodkom Letni kino na Panorami so organizatorji v magičen ambient v prvem festivalskem vikendu privabili več kot osem tisoč obiskovalcev iz cele Slovenije in sosednjih držav.

11. Festival Arsana se nadaljuje v visokem ritmu in že to soboto, 15. junija bo na Ptuju, na dvorišču minoritskega samostana koncert 1×nih 10 & Big Band RTV Slovenija, predvidoma v svoji zadnji izvedbi. Na tem ekskluzivnem večeru se bodo Big Bandu RTV SLO na odru pridružila odmevna imena slovenske glasbene in gledališke scene: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Vesna Zornik, Mia Žnidarič, Romana Kranjčan, Jure Ivanušič in mnogi drugi.

Več si oglejte na portalu spodnjepodravje.si

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Zver: Gasilstvo je nacionalno bogastvo

"Danes sem se v cerkvi Sv. Urbana v Destrniku...

Pod Golobom je vse slabše

Fiskalni svet, neodvisni in samostojni državni organ, ki nadzira...

Andrej Lokar: Levica je družbeni inženiring iz politike prenesla v kulturo in izobraževanje

"Svetovna levica je v nekakšni predslutnji (v resnici: zaradi...

Afera na Švedskem: Policistke spale s pripadniki migrantskih tolp in izdajale podatke

"Zelo resno je," je dejal premier Ulf Kristensen, potem...