Zaradi dobro varovane slovenske meje novih 25 migrantov v Italiji

Datum:

Prepustnost slovenske in schengenske meje za migrante z balkanske migrantske poti postaja regionalna težava, na katero Slovenijo opozarjajo že okoliške države. Avstrija z nadzorom na meji od leta 2015, Italija nedavno z napovedjo rezilne žice na zahodni slovenski meji.

Slovenska politika s Šarcem na čelu pa narod prepričuje, da je meja varovana dobro, kljub trumam migrantov, ki se dnevno valijo čez slovensko južno mejo v državo. Ne glede na vse pa si bo vlada vseeno vzela kar eno leto za postavitev nekaj dodatnih kilometrov panelne ograje na naši južni meji.

Furlanija – Julijska krajina zahteva rezilno žico na meji s Slovenijo
Problematiko ilegalnih prehodov migrantov čez slovensko-italijansko mejo je nedavno izpostavil notranji minister Matteo Salvini, ki je odločen zajeziti tok ilegalnih vdorov migrantov v državo. Če je Salvini na eni strani pripravljen zajeziti tok z vzhoda v sodelovanju z balkanskimi državami, ki jih opozarja, da morajo storiti svoje pri ustavljanju ilegalnih prehodov meja, je na drugi strani deželni predsednik Massimiliano Fedriga tisti zagovornik žice na meji s Slovenijo, ki jo vidi kot edino rešitev za zajezitev dotoka migrantov čez Balkan.

Predsednik Dežele FJK je odločen zapreti vstopno točko za migrante z vzhoda. (Foto: Facebook)

Zato je teh novih 25 migrantov, ki jih je italijanska policija danes ujela pri Opčinah, nov udarec za slovensko politiko in njeno teorijo o dobrem varovanju slovenske meje. Je pa teh 25 migrantov tudi voda na mlin Fedrigi, ki bo vladi v Rimu postregel s točnimi podatki o vsakem posameznem migrantu, ki ga je na poti iz Slovenije v Italiji ujela njihova policija, in tako upravičeval ter utemeljeval svojo zahtevo po rezilni žici na meji s Slovenijo.

Čeprav je možnost ograditve vseh 243 kilometrov meje morda nemogoča naloga, tudi za Italijo, pa se bo Fedriga za začetek že zadovoljil s 30 kilometri rezilne žice med Trstom in slovenskim Krasom, kot je novica nedavno zaokrožila po italijanskih medijih.

Primorska24.si

Sorodno

Zadnji prispevki

Kongres ponosnih naslednikov ZKS: nov predsednik in neodgovorjena vprašanja

V soboto, 13. aprila, je bila Tanja Fajon še...

Biden ne bo prepovedal mentolovih cigaret, da ne bi užalil temnopoltih

Predsednik Joe Biden naj bi preklical načrt za prepoved...

Tudi vlada v morbidno kampanjo za smrt otrok

"Pozabljeni poplavljenci? V davkih in regulaciji utapljajoče se gospodarstvo?...

Elektrotrgovci “kasirajo” – cena elektrike na borzah pada, na položnicah ostaja visoka

"Nižjo ceno, kot bi nam jo zaračunali elektrotrgovci, plačujemo...