Ugledni danski profesor Østergaard: Integracija migrantov ni uspela, prišel je čas za gradnjo zidov okoli Evrope z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti!

Datum:

Ugledni danski profesor zgodovine Uffe Østergaard pravi, da je čas, da zgradimo zid okoli Evrope, ker integracija priseljencev ni uspela: “Zaščita meja je potrebna, sicer se bodo prebivalci uprli vladam.”

Østergaard je profesor evropske civilizacije in integracije na univerzi v Aarhusu in profesor evropske in danske zgodovine na poslovni šoli v Københavnu. Specializiral se je za zgodovino evropske identitete in preučil večkulturne in multietnične države, kot sta Avstro-Ogrska in Otomansko cesarstvo ter njune države naslednice.

Østergaard je v svojem mnenju za časopis Politiken zapisal, da je bil v preteklosti močno naklonjen multikulturalizmu, vendar je od takrat svoje stališče obrnil. “Prišel je čas za gradnjo zidov z žičnimi ograjami v štirih pasovih, reflektorji in stražarski mesti,” pravi in trdi, če se to ne bo zgodilo, bo razdalja med vzhodno in zahodno Evropo temeljila na kontradiktorni ideji o upravljanju priseljevanja.

Demokracija.si

Sorodno

Zadnji prispevki

[Video] Tako so palestinski skrajneži napadli nemškega ambasadorja

Nemški ambasador Oliver Owcza je pred dvema dnevoma obiskal...

ZNP: Politika se vse bolj meša v delo medijev

Združenje novinarjev in publicistov je pred 3. majem, svetovnim...

Za turistično križarjenje sta Gabrova in Golob lahko hvaležna Tretjemu rajhu!

Golob in Gabrova slovita po tem, da si privoščita...

Romunija prepovedala staršem, da otroka odtujujejo od drugega starša

Romunija je včeraj prva evropska država, ki je starševsko...