Politično motiviran zločin: V Nemčiji zažgali avto politika AfD!

Datum:

V petek ob 1:50 je bilo v Krefeldu zažgano vozilo politika nemške stranke AfD. Ko so na kraj prišli gasilci, je bilo vozilo že popolnoma v plamenih in deloma staljeno, preiskovalci pa dogodek preiskujejo kot politično motiviran zločin. Sicer ni prvič, da so se nad predstavnika AfD spravili z ognjem!

V zgodnjih petkovih urah je bila nemška policija obveščena, da na ulici Germania v Krefeldu gori osebno vozilo. Ko so na kraj prispeli gasilci, je bilo vozilo že v celoti v plamenih, sprednji del pa se je popolnoma stalil. Kot poroča Voice of Europe, so plameni poškodovali tudi sosednje vozilo, očividci pa so pred dogodkom opazili sumljivo osebo s puloverjem s kapuco. Ta je pobegnil s prizorišča, ko je bil opažen.

Policija dogodek preiskuje kot politično motiviran zločin
Kot izhaja iz poročil, je državna varnostna policija že pričela preiskavo na podlagi morebitnega politično motiviranega zločina, vozilo je bilo namreč v lasti politika Alternative za Nemčijo. Strokovnjaki so pred tem že prišli do zaključka, da je bilo vozilo zažgano namerno.

Frauke Petry (foto: epa).

V podobnih napadih so se že v preteklosti spravili nad politike AfD
To sicer ni prvič, da so se politični nasprotniki na tak način spravili nad politike AfD, že leta 2016 je bilo v podobnem dogodku zažgano vozilo Frauke Petry, prejšnje vodje Afd. Pred dnevi je bilo prav tako poročano, da sta politiki AfD Sebastian Koch in njegova partnerka spala v leseni hiški na poletnem festivalu, ki je bila s strani neznancev zažgana.

Rok Krajnc

Sorodno

Zadnji prispevki

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...