Starejšemu gospodu sredi Maribora nihče ni hotel pomagati, potem ko je padel in nepremično ves krvav obležal!

Datum:

Mariborčanka je bila priča neljubemu dogodku v središču mesta. Njen zapis na Facebooku je ganil mnoge, sam dogodek na licu mesta pa skoraj nikogar. Je to res dokaz, da živimo v “brezbrižni državi”?

Mariborčanka je v središču Maribora naletela na starejšega gospoda, ki je padel, ko se je spotaknil ob robniku, in nepremično obležal. Niti otroci ali mladostniki iz bližnjih šol niti odrasli v avtomobilih, ki so se vozili mimo, se niso zmenili zanj. Ko je moškemu na pomoč priskočila ona, sta ji pomagali še študentka in učiteljica iz bližnje šole. V kakšnem svetu živimo?

Tole je zapis ogorčene Mariborčanke, ki ne more verjeti, da so se ljudje sposobni obrniti proč od človeka, ki potrebuje pomoč:

Foto: Facebook

“Danes ob 8. uri pred Osnovno šolo Bojana Ilicha starejšemu gospodu, ki ga zaradi svoje nenavadne hoje (ki je posledica nesreče) veliko okoliških prebivalcev vsaj na videz pozna, spodleti na robniku in pade. V tem času stojim na avtobusni postaji, ker sem ravno odložila otroke, in čakam, da se vključim nazaj v promet. Ob semaforju gospod leži nepremično, ljudje hodijo mimo, kot da se ni nič zgodilo. Hlače ima spuščene do kolen, ves krvav. Mularija na prehodu čaka na zeleno luč, ko ga zagledajo, se umaknejo in gredo na drug prehod. Starši te elitne šole se vozijo mimo, gledajo, odpeljejo naprej. Ne morem verjeti … Grem iz avta, čez prehod z ostalimi, vsi mimo. Gospoda pokličem, komaj dvigne glavo, šele ko sem zraven, prileti punca (verjetno študentka) in me vpraša, če lahko pomaga. Pokliče rešilca, gospoda posedemo na rob ograje. Cel krvav, ljudje hodijo mimo, gledajo v tla. Hvala Nujna medicinska pomoč – NMP Slovenija za hitro posredovanje. Vsem, ki ste hodili mimo in gledali v tla, pa samo tole: lahko bi bili vi, vaši starši, prijatelji, sram naj vas bo, še bolj pa je mene, da živim v takšnem brezbrižnem mestu.”

P. s. Tisti, ki ste se spotaknili ob elitno šolo … nikakor objava ni bila namenjena šoli, ampak ljudem, prebivalcem našega mesta, kot opomnik, v kaj se je naša družba spremenila. In hvala učiteljici, ki nas je založila z robčki. In mogoče bo v kakšnem domu zaradi te objave tekla beseda, da se ljudem v stiski pomaga, kljub statusu.”

Kaj se dogaja pri nas? Se Maribor res spreminja v brezbrižno mesto? Pravijo, da kakršen župan, takšni ljudje – no, upajmo, da to za Maribor vseeno ne drži.

E-maribor

Sorodno

Zadnji prispevki

Socialistični bajoneti uspeli odgnati še eno tuje podjetje iz Slovenije

Slovenskim aktivistom je očitno uspelo odgnati podjetje Glovo, ki...

Je bruseljska elita ogrožena? Pred evropskimi volitvami preiskuje politično oglaševanje

Evropska komisija je danes sporočila, da je pred prihajajočimi...

Odprto pismo voditeljem države, parlamenta in vlade

"Prosim Vas, da v okviru svojih pristojnosti posvetite pozornost...