Ženska iz srbske vasice se je morala pred migranti braniti s sekiro!

Datum:

Ženska (64) je legla k počitku, ko je zaslišala, kako nekdo vlamlja v hišo. Pograbila je sekiro, ki jo ima zaradi migrantske krize vedno ob vzglavju in odprla vrata. Pred seboj je zagledala okoli petnajst migrantov. Dvignila je sekiro … Po poročanju srbske Politike je bila ženska Stevka Sekić, do migrantskega napada pa je prišlo v vasi Merdare v Srbiji, v neposredni bližini meje s Kosovom.

V vasi Merdare se je zgodil incident, ko je večja skupina migrantov poskušala vdreti v hišo, v kateri živi sama Stevka Sekić (64). Čeprav je pred hišo in v hiši prižgala luč, je ena skupina migrantov poskušala vdreti skozi okno, druga pa skozi vrata. Kljub krikom Stevke Sekić, naj odidejo, so še vedno poskušali priti v hišo.

Sekićeva, ki se sicer težko premika, je zato vzela sekiro in odprla vrata, poroča Beta. Ko so zagledali žensko s sekiro v roki, so migranti zbežali čez njeno dvorišče proti drugi hiši. Na srečo so ljudje iz bližnjih lokalov slišali Stevkin klic na pomoč in z žarometi avtomobila osvetlili veliko skupino migrantov, ki je nato zbežala. Sekićeva pravi, da je bilo v skupini približno petnajst migrantov, med njimi več žensk z otroki v naročju.

Foto: STA

Sekiro imam vedno nekje na dosegu roke: vsi v Merdarah smo v strahu pred pogostimi vdori migrantov, ker ne vemo kakšne namene imajo. Tudi policija ve, da vdirajo,” je dejal Sekićeva. V zadnjih dveh mesecih je s Kosova v Srbijo v bližini Merdar prišlo veliko migrantov. Prebivalci Merdar pravijo, da so migranti agresivni in jih je zelo strah. Migranti so vlomili v skoraj vse hiše v Merdarah in okoliških vaseh.

Foto: epa

Demokracija

Sorodno

Zadnji prispevki

Bi se “mirovnik” Kučan zavzel tudi za mir z nacistično Nemčijo?

"2. SV se je preselila za pogajalsko mizo, ko...

Večina Slovencev odločno proti migrantskim centrom

V zadnji javnomnenjski raziskavi agencije Parsifal so anketirance vprašali,...

Ukradeni otroci v SFRJ in mame, ki iščejo resnico

Komisija DZ RS za peticije je po slabem letu...

Največ denarja iz medijskega sklada za Odlazkove medije

Ministrstvo za kulturo je pod vodstvom Aste Vrečko iz...