Karl Erjavec se pred kongresom stranke Desus sprošča na morju – odpeljal se je s 70 tisoč evrov vrednim Porshejem, njegovi upokojenci pa životarijo s 350 evri pokojnine

Datum:

Karl Erjavec v zadnjih dneh ne more mirno spati. Pred jutrišnjim kongresom stranke Desus se je zapeljal s pregrešno dragim Porsche Macan S Diesel na tridnevni dopust na Hrvaško. Medtem ko njegovi upokojenci životarijo s 350 evri pokojnine na mesec, se šef upokojencev vozi z avtomobilom, ki stane med 55 in 70 tisoč evrov.

Po poročanju Slovenskih novic se je Karl Erjavec odpeljal s svojim luksuznim avtomobilom na kratek oddih v vasico Korigor blizu Umaga na Hrvaškem. Svoj avto vedno skriva in ga pokriva s ponjavo pred slovensko javnostjo. Tako avtomobil kot njegov hrvaški vikend pa naj bi bil prepisan na enega izmed njegovih družinskih članov. Podobno kot najbolj slavni upokojenec v državi Milan Kučan pa je Erjavec plačan še kot predsednik stranke Desus. Na mesec dobi še 1700 evrov bruto.

Obrambni minister Karl Erjavec vodi stranko Desus že petnajst let. V zadnjih dneh se je znašel v središču afere, ko sta skupaj s predsednikom države Borutom Pahorjem organizirala sramotni umik slovenskih vojakov iz Iraka. V preteklosti se je zapletel Erjavec v marsikatero afero, a jo je s svojim ljudskim govorjenjem odnesel brez prask.

Na kongresu ga izziva močno obremenjena s korupcijsko afero kmetijska ministrica Aleksandra Pivec
Marjan Šarec svojo favoritko za vodenje stranke Desus vidi v kmetijski ministrice Aleksandri Pivec. Ob razkritju afere SRIPT in poročilu Komisije protikorupcijske komisije bi v vsaki normalni razviti demokraciji vsak minister ob tako hudih obtožbah odstopil po hitrem postopku.

dr. Aleksandra Pivec (Foto: STA)
Dr. Aleksandra Pivec je močno obremenjena s korupcijsko afero v projektu SRIPT. (Foto: STA)

Karl Erjavcu pa v zadnjih dneh zelo gori pod njegovimi nogami. V obupu, da ga bo članstvo še enkrat izvolilo za predsednika stranke Desus je vsem svojim članom poslal odprto pismo. V njem je napisal, da bodo z izvolitvijo Pivčeve za predsednico dosegli propad stranke in njeno ugrabitev, je med drugim v pismu zapisal dosedanji predsednik Desusa Karl Erjavec.

Luka Perš

 

 

 

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Niso “desničarske laži” – Asto Vrečko je ves čas plačevala Filozofska fakulteta!

“Spet popolne laži tovarne sovraštva skrajne desnice z namenom...

Okusi kranjskih miz se iz Kranja širijo na pet občin

Po lanski uspešni prvi izvedbi se kulinarični festival Okusi...

Dr. Turk: To so protesti proti redu, proti Ameriki

Ameriške univerze je zajelo propalestinsko protestno gibanje. Protestniki v...

Pozor – to so znaki, da imate zamašene žile

V prispevku lahko preberete, kakšni so znaki, da so...